Αφιέρωμα στον The Boy και δωρεάν προβολή του "Ροζ" από το Cinobo

Η πλατφόρμα ρίχνει μια ενδοσκοπική ματιά στην εκλεκτική φιλμογραφία του Αλέξανδρου Βούλγαρη και το γιορτάζει με ένα ξεχωριστό event.

Νήμα «Νήμα»

Ένας από τους πλέον πρωτότυπους δημιουργούς του ελληνικού σινεμά των τελευταίων δεκαετιών, ο The Boy - κατά κόσμον Αλέξανδρος Βούλγαρης - έχει την τιμητική του στην πλατφόρμα του Cinobo, καθώς το streamer φιλοξενεί ένα πλούσιο αφιέρωμα στο έργο του.

Μεταξύ των ταινιών που παρουσιάζονται ξεχωρίζει η δεύτερη του σκηνοθέτη, το "Ροζ" (2006), καθώς αποτελεί μία από τις σπανιότερές του. Μάλιστα, για να γιορτάσει το σχετικό αφιέρωμα, το Cinobo διοργανώνει μια δωρεάν προβολή του "Ροζ"  σε αποκατεστημένη κόπια στον κινηματογράφο Αλεξάνδρα της Πατησίων (26/4, 20.30), παρουσία των συντελεστών. Επιπλέον, στην πλατφόρμα πρόκειται να κάνει πρεμιέρα μία από τις πιο πρόσφατες ταινίες του Boy, το τρίωρο "Γυμναστήριο". Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παρουσιάζονται ενοποιημένα τα δεκαεπτά μουσικά βίντεο κλιπ που έχει γυρίσει ο Βούλγαρης, κάτω από τον τίτλο "Δεν τη Φιλάει Κανείς".

Αναλυτικά οι ταινίες του αφιερώματος στον The Boy:

Ροζ (2006)
Στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, ο Αλέξανδρος Βούλγαρης χαρτογραφεί τρυφερά τις συναισθηματικές αναζητήσεις μιας ολόκληρης γενιάς στις αρχές μιας νέας χιλιετίας, μα πάνω απ’ όλα μας συστήνει έναν σκύλο που τον έλεγαν Ροζ.
Στις 18 Απριλίου στην πλατφόρμα.

Ροζ The Boy

Νήμα (2016)
Το εντυπωσιακό alt-history ψυχαναλυτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας του The Boy φαντάζεται τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας αλλιώς: Μέσα από ένα χειροποίητο, κατακόκκινο σύμπαν, ανάμεσα στο giallo, στον ερωτισμό και στο sci-fi, και με τη Σοφία Κόκκαλη σε ένα αποστομωτικό one-woman show.
Στις 19 Απριλίου στην πλατφόρμα.

Νήμα καινούριο

Κλαις; (2003)
Αυτοσχεδιαστικοί πειραματισμοί με την ελευθερία της ψηφιακής κάμερας, νεανική δημιουργικότητα και ανεμελιά, υποσχέσεις για μια εντυπωσιακή συνέχεια. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη έχει όλα τα παραπάνω κι ακόμα περισσότερα.
Στις 27 Απριλίου στην πλατφόρμα.

Κλαις αφίσα

Γυμναστήριο (2020)
Στην πιο φιλόδοξη, πειραματική, αλλά και ευάλωτη στιγμή του, ο Αλέξανδρος Βούλγαρης σκηνοθετεί ένα αποδομημένο magnum opus για τα χαμένα όνειρα και το φάντασμα της πραγματικότητας στην εποχή της πανδημίας.
Στις 2 Μαΐου στην πλατφόρμα.

Γυμναστήριο The Boy

Χιγκίτα (2012)
Ένα τρυφερό μανιφέστο αγριότητας, μια βαθιά πολιτική και αισθητικά επιθετική ταινία επιστημονικής φαντασίας που μοιάζει σα να εκπέμπεται από ένα μέλλον που έχει συγκρουστεί βίαια με το παρελθόν. Ίσως η πιο ιδιοσυγκρασιακή ταινία των ελληνικών 10s.
Στις 4 Μαΐου στην πλατφόρμα.

Higuita

Περισσότερες πληροφορίες

Αλεξάνδρα Πατησίων

Πατησίων 77-79 & Λεωφ. Αλεξάνδρας (στάση ΗΣΑΠ Βικτώρια)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
16/04/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στον κινηματογράφο Ίριδα

Οι σπουδαστικές ταινίες και ένα αφιέρωμα σε επιλεγμένες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα, έχουν την τιμητική τους στον πιο νεανικό κινηματογράφο της Αθήνας.

Επίσημο πρόγραμμα Φεστιβάλ Καννών 2025: Ο Λάνθιμος και οι άλλοι

Οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Έλληνα σκηνοθέτη διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα μαζί με πολυαναμενόμενες ταινίες κορυφαίων δημιουργών όπως ο Φράνσις Κόπολα, ο Πάολο Σορεντίνο και ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.