Το animation "Elemental" η ταινία λήξης του φεστιβάλ των Καννών

Η αυλαία στην Κρουαζέτ πέφτει με το φετινό μεγάλο στοίχημα του εμβληματικού στούντιο της Pixar.

Elemental

Λιγότερο ένα μήνα μακριά βρίσκεται το 76ο Φεστιβάλ των Καννών (16-27/5), όπου ως είθισται αναμένεται να συνωστιστεί πληθώρα αστέρων του παγκόσμιου σινεμά. Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις ταινίες που διεκδικούν το φετινό Χρυσό Φοίνικα.

Και ενώ, λοιπόν, γνωρίζαμε πως το φεστιβάλ πρόκειται να ξεκινήσει με το πολύκροτο δράμα εποχής "Jeanne du Barry" (Μαϊουέν) όπου πρωταγωνιστεί ο Τζόνι Ντεπ, η διοργάνωση ανακοίνωσε και την ταινία λήξης της. Ο λόγος για το πολυαναμενόμενο animation της Pixar με τίτλο "Elemental" ("Στο Στοιχείο τους"), το οποίο αποτελεί την τέταρτη παραγωγή του στούντιο που προβάλλεται στην Κρουαζέτ μετά τα "Ψηλά στον Ουρανό", "Τα Μυαλά που Κουβαλάς" και "Soul".

Η υπόθεση του "Elemental" τοποθετείται στο φανταστικό κόσμο της Πόλης των Στοιχείων όπου, όπως μπορείτε να φανταστείτε, ζουν τα διάφορα στοιχεία της φύσης όπως η φωτιά, το νερό και η γη. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Φλόγα, η οποία δεν έχει βγει ποτέ έξω από τα όρια της πόλης που μεγάλωσε και προορίζεται να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση παρά τη θέλησή της. Όλα όμως αλλάζουν τη στιγμή που γνωρίζεται με ένα άλλο στοιχείο, τον υδάτινο Ριπλ, ο οποίος την προτρέπει να ξεκινήσουν μαζί μια περιπέτεια που θα αλλάξει ριζικά και τους δύο.

Ο υπεύθυνος παραγωγής Πιτ Ντόκτερ, επίσης σκηνοθέτης σπουδαίων animation της Pixar ("Μπαμπούλας Α.Ε.", "Ψηλά στον Ουρανό", "Τα Μυαλά που Κουβαλάς"), δήλωσε σχετικά με την προβολή στις Κάννες: "Καθώς όλοι βγαίνουμε από τον εγκλεισμό της πανδημίας και συγκεντρωνόμαστε πλέον από κοντά να συσκεφτούμε και να δημιουργήσουμε, είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς να είμαστε ως Pixar πίσω στην Κρουαζέτ. Σε σκηνοθεσία του εκπληκτικού Πίτερ Σον, η ταινία 'Στο Στοιχείο Τους' είναι τόσο αστεία, τρυφερή και, ειλικρινά, εντυπωσιακή να την απολαμβάνεις στην κινηματογραφική αίθουσα. Δημιουργήθηκε ακριβώς για αυτό το σκοπό: να την δει το κοινό στη μεγάλη οθόνη και είμαι ενθουσιασμένος που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις Κάννες".

Το "Στο Στοιχείο Τους" ("Elemental") κυκλοφορεί στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 15 Ιουνίου.

Δείτε το τρέιλερ του "Στο Στοιχείο Τους":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.