Έναρξη με Τζόνι Ντεπ στο 76ο φεστιβάλ των Καννών 2023

Η πρώτη κινηματογραφική δουλειά του ηθοποιού μετά τη δικαστική διαμάχη με την Άμπερ Χερντ τον φέρνει στο κόκκινο χαλί της Κρουαζέτ.

Jeanne du Barry1

Τρία χρόνια μετά το "Minamata" (Άντριου Λέβιτας) και αρκετούς μήνες μετά το τέλος της πολύκροτης δικαστικής διαμάχης του με την Άμπερ Χερντ, ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει στο κινηματογραφικό προσκήνιο πρωταγωνιστώντας στο "Jeanne du Barry" της Μαϊουέν ("Ο Βασιλιάς μου"), το οποίο επιλέχθηκε να σηκώσει την αυλαία του 76ου φεστιβάλ των Καννών (16-27/5).

Στην ταινία ο Ντεπ ενσαρκώνει το Γάλλο βασιλιά Λουδοβοβίκο το 15ο και πρόκειται να ερμηνεύσει το ρόλο στα γαλλικά. Με τη σειρά της, η Μαϊουέν εκτός από το να βρίσκεται πίσω από την κάμερα υποδύεται επίσης την κόμισσα Ζαν Βομπερνιέ, η οποία υπήρξε ερωμένη του Λουδοβίκου και εκτελέστηκε στη Γαλλική Επανάσταση. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, το φιλμ επικεντρώνεται στη ζωή της Βομπερνιέ η οποία περιγράφεται ως μια "νεαρή γυναίκα της εργατικής τάξης που αποζητά την κουλτούρα και τις απολαύσεις, ενώ χρησιμοποιεί την ευφυία και τη γοητεία της για να ανελιχθεί στις υψηλότερες κοινωνικές τάξεις".

Εν αναμονή του πλήρους προγράμματος των φετινών Καννών, θυμίζουμε πως έχουν ήδη ανακοινωθεί οι πολυαναμενόμενες πρεμιέρες του "Killers of the Flower Moon", της νέας ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε, και του καινούριου "Indiana Jones and the Dial of Destiny" (Τζέιμς Μάνγκολντ).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
27/04/2024

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.