Ένας 17χρονος γυρίζει ταινία τρόμου για την A24

Μια από τις πιο δημοφιλείς και επιδραστικές σύγχρονες εταιρίες παραγωγής και διανομής εμπιστεύεται ένα μελλοντικό πρότζεκτ της σε έναν έφηβο.

The Backrooms

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις πιο αλλόκοτες γωνιές του ίντερνετ, πιθανότατα να σας έχει ξεφύγει το φαινόμενο που ακούει στο όνομα "The Backrooms". Πρόκειται για μια σειρά δυσερμήνευτα ανατριχιαστικών μικρού μήκους ταινιών, οι οποίες ουσιαστικά αποτελούν συρραφή found footage υλικού, που έχουν ως αφετηρία ένα διάρκειας 9' βίντεο που κυκλοφόρησε το 2022. Σε αυτό, απεικονίζονται κάποιοι άγνωστοι άνθρωποι να περιφέρονται σε άδεια δωμάτια, τα οποία δίνουν την αλλόκοσμη αίσθηση πως ανήκουν σε μια παράλληλη στοιχειωμένη πραγματικότητα. Το αρχικό "Backrooms" έφτασε να έχει σχεδόν 45 εκατομμύρια προβολές την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, με αποτέλεσμα ο 17χρονος δημιουργός τους Κέιν Πάρσονς να φτιάξει εν τέλει ακόμα 15 μικρού μήκους.

Μια παράλληλη συνέπεια των cult μα και viral βίντεο, ήταν ο Πάρσονς να προσελκύσει την προσοχή της A24, της πιο επιδραστικής σύγχρονης ανεξάρτητης εταιρείας παραγωγής και διανομής, η οποία βρίσκεται πίσω από δεκάδες πρότζεκτ, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το υποψήφιο για 11 Όσκαρ "Τα Πάντα Όλα". Μαζί με την A24, στο πρότζεκτ σε ρόλο παραγωγού βρίσκονται και άλλα γνωστά ονόματα όπως του Τζέιμς Γουάν ("Saw", "Το Κάλεσμα"), ενώ το σενάριο υπογράφει ο Ρομπέρτο Πατίνο - δημιουργός της μίνι σειράς του HBO "DMZ". Φυσικά, ο Πάρσον θα βρίσκεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη, στην οποία και θα κάτσει το καλοκαίρι, αφού τα γυρίσματα της ταινίας του θα γίνουν κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών από το σχολείο!

Εμείς εκτός από "καλή πρόοδο", να ευχηθούμε το κινηματογραφικό "Backrooms" να αποδειχθεί καλύτερο από παρόμοια πρότζεκτ που δελεάστικαν από αντίστοιχα ιντερνετικά φαινόμενα, αλλά απέτυχαν καλλιτεχνικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το "Slender Man" (Σιλβέν Γουάιτ, 2018), το οποίο πέρασε και δεν ακούμπησε...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.

Φαντάσματα της Επανάστασης

Ιστορικά γεγονότα, σινεφίλ φαντασία, ταινία εποχής και σύγχρονη κωμωδία συνδυάζονται γεμάτα ιδέες, αλλά χωρίς ισορροπία, σε ένα παιχνιδιάρικο στοχασμό πάνω στην ελληνική ταυτότητα και την ευρωπαϊκή κληρονομιά.