Ένας 17χρονος γυρίζει ταινία τρόμου για την A24

Μια από τις πιο δημοφιλείς και επιδραστικές σύγχρονες εταιρίες παραγωγής και διανομής εμπιστεύεται ένα μελλοντικό πρότζεκτ της σε έναν έφηβο.

The Backrooms

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις πιο αλλόκοτες γωνιές του ίντερνετ, πιθανότατα να σας έχει ξεφύγει το φαινόμενο που ακούει στο όνομα "The Backrooms". Πρόκειται για μια σειρά δυσερμήνευτα ανατριχιαστικών μικρού μήκους ταινιών, οι οποίες ουσιαστικά αποτελούν συρραφή found footage υλικού, που έχουν ως αφετηρία ένα διάρκειας 9' βίντεο που κυκλοφόρησε το 2022. Σε αυτό, απεικονίζονται κάποιοι άγνωστοι άνθρωποι να περιφέρονται σε άδεια δωμάτια, τα οποία δίνουν την αλλόκοσμη αίσθηση πως ανήκουν σε μια παράλληλη στοιχειωμένη πραγματικότητα. Το αρχικό "Backrooms" έφτασε να έχει σχεδόν 45 εκατομμύρια προβολές την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, με αποτέλεσμα ο 17χρονος δημιουργός τους Κέιν Πάρσονς να φτιάξει εν τέλει ακόμα 15 μικρού μήκους.

Μια παράλληλη συνέπεια των cult μα και viral βίντεο, ήταν ο Πάρσονς να προσελκύσει την προσοχή της A24, της πιο επιδραστικής σύγχρονης ανεξάρτητης εταιρείας παραγωγής και διανομής, η οποία βρίσκεται πίσω από δεκάδες πρότζεκτ, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το υποψήφιο για 11 Όσκαρ "Τα Πάντα Όλα". Μαζί με την A24, στο πρότζεκτ σε ρόλο παραγωγού βρίσκονται και άλλα γνωστά ονόματα όπως του Τζέιμς Γουάν ("Saw", "Το Κάλεσμα"), ενώ το σενάριο υπογράφει ο Ρομπέρτο Πατίνο - δημιουργός της μίνι σειράς του HBO "DMZ". Φυσικά, ο Πάρσον θα βρίσκεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη, στην οποία και θα κάτσει το καλοκαίρι, αφού τα γυρίσματα της ταινίας του θα γίνουν κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών από το σχολείο!

Εμείς εκτός από "καλή πρόοδο", να ευχηθούμε το κινηματογραφικό "Backrooms" να αποδειχθεί καλύτερο από παρόμοια πρότζεκτ που δελεάστικαν από αντίστοιχα ιντερνετικά φαινόμενα, αλλά απέτυχαν καλλιτεχνικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το "Slender Man" (Σιλβέν Γουάιτ, 2018), το οποίο πέρασε και δεν ακούμπησε...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Τζέιμς Χέτφιλντ των Metallica είναι οργισμένος σερίφης στο γουέστερν Thicket

Σε ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει, αλλά δείχνει να του πηγαίνει, εμφανίζεται ο frontman του σπουδαίου thrash συγκροτήματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/07/2024

Πήγαμε στα γυρίσματα του Υπάρχω, της βιογραφίας του Στέλιου Καζαντζίδη και πιο αναμενόμενης ελληνικής ταινίας της χρονιάς

Παρακολουθήσαμε την προετοιμασία της ταινίας του Γιώργου Τσεμπερόπουλου με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Μάστορα στο ρόλο του Στέλιου Καζαντζίδη.

Για καλό σινεμά, κρασί και πίτσα στην ανανεωμένη Αίγλη Ζαππείου

Με νέο πρόσωπο συστήνεται το ιστορικό θερινό σινεμά στην καρδιά του κέντρου, το οποίο έχει αναβαθμιστεί σε όλα του.

Η επανέκδοση του "Όλα για τη Μητέρα μου" του Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι ίσως η σημαντικότερη του καλοκαιριού

Το οσκαρικό μελόδραμα "Όλα για τη Μητέρα μου" του Πέδρο Αλμοδόβαρ άλλαξε άρδην το κινηματογραφικό τοπίο πριν 25 χρόνια και τώρα επιστρέφει σε ένα κόσμο πιο κοντά σε εκείνον που οραματίστηκε ο Ισπανός auteur.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής των Όσκαρ

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου καλεί τους Έλληνες και τις Ελληνίδες παραγωγούς ταινιών να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τα βραβεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Τορόντο για το "Κρέας" του Δημήτρη Νάκου

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης ταξιδεύει στο κορυφαίο φεστιβάλ του Καναδά για την παγκόσμια πρεμιέρα του μεγάλου μήκους ντεμπούτου του.

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Μπομπ Ντίλαν στο teaser του A Complete Unknown

Τραγουδώντας το "A Hard Rain's A-Gonna Fall" συστήνεται στο ρόλο του θρυλικού τραγουδοποιού ο διάσημος ηθοποιός.