Ένας 17χρονος γυρίζει ταινία τρόμου για την A24

Μια από τις πιο δημοφιλείς και επιδραστικές σύγχρονες εταιρίες παραγωγής και διανομής εμπιστεύεται ένα μελλοντικό πρότζεκτ της σε έναν έφηβο.

The Backrooms

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις πιο αλλόκοτες γωνιές του ίντερνετ, πιθανότατα να σας έχει ξεφύγει το φαινόμενο που ακούει στο όνομα "The Backrooms". Πρόκειται για μια σειρά δυσερμήνευτα ανατριχιαστικών μικρού μήκους ταινιών, οι οποίες ουσιαστικά αποτελούν συρραφή found footage υλικού, που έχουν ως αφετηρία ένα διάρκειας 9' βίντεο που κυκλοφόρησε το 2022. Σε αυτό, απεικονίζονται κάποιοι άγνωστοι άνθρωποι να περιφέρονται σε άδεια δωμάτια, τα οποία δίνουν την αλλόκοσμη αίσθηση πως ανήκουν σε μια παράλληλη στοιχειωμένη πραγματικότητα. Το αρχικό "Backrooms" έφτασε να έχει σχεδόν 45 εκατομμύρια προβολές την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, με αποτέλεσμα ο 17χρονος δημιουργός τους Κέιν Πάρσονς να φτιάξει εν τέλει ακόμα 15 μικρού μήκους.

Μια παράλληλη συνέπεια των cult μα και viral βίντεο, ήταν ο Πάρσονς να προσελκύσει την προσοχή της A24, της πιο επιδραστικής σύγχρονης ανεξάρτητης εταιρείας παραγωγής και διανομής, η οποία βρίσκεται πίσω από δεκάδες πρότζεκτ, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το υποψήφιο για 11 Όσκαρ "Τα Πάντα Όλα". Μαζί με την A24, στο πρότζεκτ σε ρόλο παραγωγού βρίσκονται και άλλα γνωστά ονόματα όπως του Τζέιμς Γουάν ("Saw", "Το Κάλεσμα"), ενώ το σενάριο υπογράφει ο Ρομπέρτο Πατίνο - δημιουργός της μίνι σειράς του HBO "DMZ". Φυσικά, ο Πάρσον θα βρίσκεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη, στην οποία και θα κάτσει το καλοκαίρι, αφού τα γυρίσματα της ταινίας του θα γίνουν κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών από το σχολείο!

Εμείς εκτός από "καλή πρόοδο", να ευχηθούμε το κινηματογραφικό "Backrooms" να αποδειχθεί καλύτερο από παρόμοια πρότζεκτ που δελεάστικαν από αντίστοιχα ιντερνετικά φαινόμενα, αλλά απέτυχαν καλλιτεχνικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το "Slender Man" (Σιλβέν Γουάιτ, 2018), το οποίο πέρασε και δεν ακούμπησε...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.