Το "Ίριδα Visions" συνεχίζεται με "Digger" & "Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών"

Η επιτυχημένη διοργάνωση του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζεται δυναμικά και το 2023.

5 βραβεία για το «Digger» στο 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης «Digger»

Αφού ολοκλήρωσε τις εργασίες του με μεγάλη επιτυχία και συνεχείς sold out προβολές, το "Ίριδα Visions", η σινε-διοργάνωση του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΟΦΠΑ) με έδρα το κινηματοθέατρο Ίριδα, συνεχίζεται δυναμικά και το 2023.

Το Σάββατο 14/1 (20.00) προβάλλεται η βραβευμένη με δύο Ίρις από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ταινία "Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών" του Σύλλα Τζουμέρκα. Με πρωταγωνιστές τους Αγγελική Παπούλια, Χρήστο Πασσαλή και Γιούλα Μπούνταλη, η υπόθεση αφορά τη διαδρομή ζωής μιας αστυνομικού που έχει μετατεθεί από την αντιτρομοκρατική στο Μεσολόγγι και μιας γυναίκας που εργάζεται στο τοπικό εργοστάσιο επεξεργασίας χελιών, οι οποίες θα διασταυρωθούν με αναπάντεχα μακάβριο τρόπο. Η προβολή γίνεται παρουσία του σκηνοθέτη.

"Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών"

Έπειτα, την Κυριακή 15/1 (20.00), ακολουθεί η προβολή του δημοφιλούς "Digger" του Τζώρτζη Γρηγοράκη. Στην ταινία, ο Νικήτας ζει αποτραβηγμένος σε ένα ορεινό δάσος, το οποίο απειλείται από την επιθετική επέκταση μιας βιομηχανικής μονάδας. Οι τόνοι θα ανέβουν ακόμα περισσότερο με την ξαφνική άφιξη του γιου του, ο οποίος διεκδικεί το μερίδιο του κτήματος που κληρονόμησε από τη μητέρα του. Πρωταγωνιστούν οι Βαγγέλης Μουρίκης, Αργύρης Πανταζάρας και Σοφία Κόκκαλη. Μετά την προβολή ακολουθεί συζήτηση που συντονίζει η κριτικός κινηματογράφου Βαρβάρα Κοντονή.

dimitris_labridis_stopmotion

Πριν από το "Digger", στις 16.00, προηγείται masterclass του διευθυντή φωτογραφίας Δημήτρη Λαμπρίδη με αντικείμενο τη δουλειά του ως διευθυντή φωτογραφίας στο stop motion animation και την ιδιαιτερότητα αυτής της ειδίκευσης σε ελληνικές παραγωγές. Επίσης, την Τετάρτη (11/1, 18.00), πραγματοποιείται ομιλία των φωτογράφων Γιάννη Αντωνόπουλου και Γιώργου Σκουλούδη.

Η είσοδος τις εκδηλώσεις του Ίριδα Visions είναι δωρεάν και γίνεται με την επίδειξη του e-mail προκράτησης θέσης και παραλαβή του δωρεάν εισιτηρίου. Η προκράτηση θέσεων ξεκινάει 4 μέρες πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση και ώρα 11:00 π.μ. Η προκράτηση ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Στη συνέχεια η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας. Την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει και αριθμός δωρεάν εισιτηρίων που θα διατίθενται στην είσοδο μέχρι την εξάντληση τους. Για περισσότερες λεπτομέρειες και προκρατήσεις θέσεων παρακαλούμε επισκεφτείτε το iridavisions.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Digger

3
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 101 '
  • Τζώρτζης Γρηγοράκης

Ο Νικήτας ζει αποτραβηγμένος σε ένα ορεινό δάσος, το οποίο απειλείται από την επιθετική επέκταση μιας βιομηχανικής μονάδας. Οι τόνοι θα ανέβουν ακόμα περισσότερο με την ξαφνική άφιξη του γιου του, ο οποίος διεκδικεί το μερίδιο του κτήματος που κληρονόμησε από τη μητέρα του.

Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών

2,5
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 121 '
  • Σύλλας Τζουμέρκας

Η διαδρομή ζωής μιας αστυνομικού που έχει μετατεθεί από την αντιτρομοκρατική στο Μεσολόγγι και μιας γυναίκας που εργάζεται στο τοπικό εργοστάσιο επεξεργασίας χελιών θα διασταυρωθεί με αναπάντεχα μακάβριο τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.