Το "Ίριδα Visions" συνεχίζεται με "Digger" & "Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών"

Η επιτυχημένη διοργάνωση του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζεται δυναμικά και το 2023.

5 βραβεία για το «Digger» στο 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης «Digger»

Αφού ολοκλήρωσε τις εργασίες του με μεγάλη επιτυχία και συνεχείς sold out προβολές, το "Ίριδα Visions", η σινε-διοργάνωση του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΟΦΠΑ) με έδρα το κινηματοθέατρο Ίριδα, συνεχίζεται δυναμικά και το 2023.

Το Σάββατο 14/1 (20.00) προβάλλεται η βραβευμένη με δύο Ίρις από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ταινία "Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών" του Σύλλα Τζουμέρκα. Με πρωταγωνιστές τους Αγγελική Παπούλια, Χρήστο Πασσαλή και Γιούλα Μπούνταλη, η υπόθεση αφορά τη διαδρομή ζωής μιας αστυνομικού που έχει μετατεθεί από την αντιτρομοκρατική στο Μεσολόγγι και μιας γυναίκας που εργάζεται στο τοπικό εργοστάσιο επεξεργασίας χελιών, οι οποίες θα διασταυρωθούν με αναπάντεχα μακάβριο τρόπο. Η προβολή γίνεται παρουσία του σκηνοθέτη.

"Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών"

Έπειτα, την Κυριακή 15/1 (20.00), ακολουθεί η προβολή του δημοφιλούς "Digger" του Τζώρτζη Γρηγοράκη. Στην ταινία, ο Νικήτας ζει αποτραβηγμένος σε ένα ορεινό δάσος, το οποίο απειλείται από την επιθετική επέκταση μιας βιομηχανικής μονάδας. Οι τόνοι θα ανέβουν ακόμα περισσότερο με την ξαφνική άφιξη του γιου του, ο οποίος διεκδικεί το μερίδιο του κτήματος που κληρονόμησε από τη μητέρα του. Πρωταγωνιστούν οι Βαγγέλης Μουρίκης, Αργύρης Πανταζάρας και Σοφία Κόκκαλη. Μετά την προβολή ακολουθεί συζήτηση που συντονίζει η κριτικός κινηματογράφου Βαρβάρα Κοντονή.

dimitris_labridis_stopmotion

Πριν από το "Digger", στις 16.00, προηγείται masterclass του διευθυντή φωτογραφίας Δημήτρη Λαμπρίδη με αντικείμενο τη δουλειά του ως διευθυντή φωτογραφίας στο stop motion animation και την ιδιαιτερότητα αυτής της ειδίκευσης σε ελληνικές παραγωγές. Επίσης, την Τετάρτη (11/1, 18.00), πραγματοποιείται ομιλία των φωτογράφων Γιάννη Αντωνόπουλου και Γιώργου Σκουλούδη.

Η είσοδος τις εκδηλώσεις του Ίριδα Visions είναι δωρεάν και γίνεται με την επίδειξη του e-mail προκράτησης θέσης και παραλαβή του δωρεάν εισιτηρίου. Η προκράτηση θέσεων ξεκινάει 4 μέρες πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση και ώρα 11:00 π.μ. Η προκράτηση ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Στη συνέχεια η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας. Την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει και αριθμός δωρεάν εισιτηρίων που θα διατίθενται στην είσοδο μέχρι την εξάντληση τους. Για περισσότερες λεπτομέρειες και προκρατήσεις θέσεων παρακαλούμε επισκεφτείτε το iridavisions.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών

2,5
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 121 '
  • Σύλλας Τζουμέρκας

Η διαδρομή ζωής μιας αστυνομικού που έχει μετατεθεί από την αντιτρομοκρατική στο Μεσολόγγι και μιας γυναίκας που εργάζεται στο τοπικό εργοστάσιο επεξεργασίας χελιών θα διασταυρωθεί με αναπάντεχα μακάβριο τρόπο.

Digger

3
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 101 '
  • Τζώρτζης Γρηγοράκης

Ο Νικήτας ζει αποτραβηγμένος σε ένα ορεινό δάσος, το οποίο απειλείται από την επιθετική επέκταση μιας βιομηχανικής μονάδας. Οι τόνοι θα ανέβουν ακόμα περισσότερο με την ξαφνική άφιξη του γιου του, ο οποίος διεκδικεί το μερίδιο του κτήματος που κληρονόμησε από τη μητέρα του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/4)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.