Όλες οι ταινίες που θα δούμε στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης που ξεκινά σε κάτι παραπάνω από μια εβδομάδα.

tiff63_syntypou_vassilis_ververidis ©Vassilis Ververidis

Μια εβδομάδα και κάτι προτού ανάψουν οι προβολείς του 63ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13/11), παρουσιάστηκε ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το πλήρες πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

Ταινία έναρξης είναι το "Fabelmans" του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ενώ η αυλαία πέφτει με το βραβευμένο "Κορσέ" της Μαρί Κρόιτσερ. Στα τρία διεθνή διαγωνιστικά τμήματα του φεστιβάλ συμμετέχουν 6 ελληνικές ταινίες, την ώρα που τα μεγάλα αφιερώματα του θεσμού τιμούν από τη μία το Θόδωρο Αγγελόπουλο και από την άλλη εμβαθύνουν στην τέχνη της υποκριτικής. Επιπλέον αφιερώματα που ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε αφορούν τον κινηματογράφο των αυτόχθονων, τη φιλμογραφία του πάντα ενδιαφέροντα Πίτερ Στρίκλαντ, τους πειραματικούς δημιουργούς Πίτερ Τσερκάσκι και Ιβ Χέλερ, το θρύλο του γιουγκοσλαβικού σινεμά Αλεξάνταρ Πέτροβιτς και το σπουδαίο θεατράνθρωπο Πίτερ Μπρουκ.

corsage1
"Ο Κορσές"

Μεταξύ των ειδήσεων που "έβγαλε" η συνέντευξη τύπου, ξεχωρίζουν οι αφίξεις στη Θεσσαλονίκη της διακεκριμένης μουσικού και ηθοποιού Σαρλότ Γκέινσμπουργκ, η οποία πρωταγωνιστεί στην ταινία "Νυχτερινοί Επισκέπτες" (Μάικλ Ερς), αλλά και του αγαπημένου στην Ελλάδα σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν, ο οποίος παρουσιάζει τη νέα ταινία του "Το Χρυσάφι του Ρήνου".

Διαβάστε Επίσης

Κατά τα λοιπά, για τέταρτη χρονιά διεξάγεται το διαγωνιστικό τμήμα podcasts, το οποίο για πρώτη φορά φιλοξενείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Podcast Room, στο Λιμάνι, με δωρεάν είσοδο. Όλα τα podcasts θα είναι, όπως πάντα, διαθέσιμα για ακρόαση μέσα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, www.filmfestival.gr.

the_fabelmans2
"The Fabelmans"

Τέλος, σημειώνουμε πως την αφίσα του φεστιβάλ σχεδίασε ο ο εικαστικός και visual artist Δημήτρης Τριμίτζιος (Taxis), ενώ το φετινό σποτ σκηνοθετεί η βραβευμένη στις Κάννες Εύη Καλογηροπούλου ("Στο Θρόνο του Ξέρξη", "Motorway 65").

Όλοι ξέρουμε ότι φεστιβάλ χωρίς τα πριν και τα μετά των προβολών είναι πάντα μισό φεστιβάλ. Δείτε τις επιλογές μας για να απολαύσετε την πόλη στα καλύτερά της.

Οι ταινίες του 63ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".

Η Μία και Εγώ: Η Ταινία

Πρώτη κινηματογραφική εκδοχή των ναΐφ περιπετειών της ηρωίδας μιας γερμανικής τηλεοπτικής σειράς, η οποία συνδυάζει live action και animation.