Ο Γιώργος Καπουτζίδης ambassador της Αγοράς στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Μέσα από τη νέα ενότητα Agora Series, το Φεστιβάλ μιλάει για τη σχέση σινεμά-τηλεόρασης και διερευνά σε βάθος τις εκλεκτικές συγγένειες των δύο μέσων.

Γιώργος Καπουτζίδης

Η Αγορά του 63ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13/11) ετοιμάζεται να υποδεχτεί την εγχώρια και διεθνή κινηματογραφική κοινότητα στη Θεσσαλονίκη, με πρέσβη τον αγαπημένο σεναριογράφο, σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιώργο Καπουτζίδη και νέα επικεφαλής την Αγγελική Βέργου με τη νεοσύστατη ενότητα Agora Series που πιάνει τον παλμό της εποχής, αλλά και με καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες που στηρίζουν το ελληνικό σινεμά.

Ως ambassador της Αγοράς στο φετινό φεστιβάλ, ο Γιώργος Καπουτζίδης θα προωθήσει τις σημαντικές διεργασίες μέσα από τις οποίες προκύπτει το σινεμά του αύριο, φροντίζοντας παράλληλα να επικοινωνήσει σε δημιουργούς, δημοσιογράφους, καθώς και στο ευρύ κοινό, τον σημαντικό της ρόλο. 

Διαβάστε Επίσης

Agora Series (10/11)

Μέσα από τη νέα ενότητα Agora Series, το φεστιβάλ μιλάει για τη σχέση σινεμά-τηλεόρασης και διερευνά σε βάθος τις εκλεκτικές συγγένειες των δύο μέσων, φιλοξενώντας μεταξύ άλλων, masterclass του τηλεοπτικού σεναριογράφου και παραγωγού Victor Quinaz, με τίτλο "Don’t be scared, it’s only TV!" (12 - 2 μ.μ.). Ταυτόχρονα, μέσα από think tanks (5/11) αναζητά προτάσεις για τη στήριξη της εγχώριας και ευρωπαϊκής κινηματογραφικής κοινότητας. 

Στη νέα ενότητα της Αγοράς συμμετέχουν έλληνες και ξένοι παραγωγοί, δημιουργοί σειρών για την τηλεόραση και τις πλατφόρμες και εκπρόσωποι από δίκτυα τοπικής και παγκόσμιας εμβέλειας. Το παρών στις 10 Νοεμβρίου θα δώσουν η Φαίη Τσιτσιπή (COSMOTE TV), Κωνσταντίνος Μπουρούνης (ΕΡΤ), Κωνσταντίνος Σούσουλας (Mega Channel), Τζώρτζης Ποφάντης (ΑΝΤ1) και Γιάννης Δώνος (ANT1+).  Η βραδιά θα κορυφωθεί με την ειδική προβολή της COSMOTE TV, στην οποία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει σε αβάν πρεμιέρα το πρώτο επεισόδιο από την τρίτη σεζόν της επιτυχημένης ελληνικής σειράς Έτερος Εγώ, στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη, στις 10 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Crossroads – Φόρουμ συμπαραγωγών (6-10/11)

Στόχος του Crossroads Co-production Forum είναι να υποστηρίξει τους παραγωγούς ταινιών μυθοπλασίας μεγάλου μήκους που συνδέονται με περιοχές της Μεσογείου, της νοτιοανατολικής και κεντρικής Ευρώπης.

Agora Works in Progress (6-10/11)

Οκτώ ταινίες θα συμμετάσχουν στο τμήμα Works in Progress της Αγοράς, το οποίο θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στη Θεσσαλονίκη αλλά και διαδικτυακά. Οι ταινίες που βρίσκονται στο στάδιο πριν την ολοκλήρωσή τους, ανάμεσά τους και τρεις ελληνικές, θα παρουσιαστούν στους καλεσμένους επαγγελματίες, οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που θα ανακαλύψουν ταινίες μεγάλου μήκους από τη Μεσόγειο, την κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Meet the Future (8-12/11)

Το Meet the Future συνδέει το Ελληνικό Τμήμα του Φεστιβάλ με την Αγορά και έχει ως στόχο να αναδεικνύει κάθε χρόνο έναν διαφορετικό κλάδο των επαγγελματιών του κινηματογράφου στην Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους με self-tapes στους έλληνες και ξένους επαγγελματίες της Αγοράς την Τετάρτη 9/11, θα συμμετάσχουν σε τριήμερο εργαστήριο υποκριτικής, ενώ θα έχουν φυσικά την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα masterclasses του αφιερώματος. Το σεμινάριο υποκριτικής του Meet the Future συντονίζει η Aulona Lupa, ιδρύτρια του Acting on Camera Seminar, του πρώτου εντατικού και ολοκληρωμένου σεμιναρίου υποκριτικής στην κάμερα που έχει διεξαχθεί στην Ελλάδα.

Agora Short Film Lab (6-9/11)

Το Agora Short Film Lab για ταινίες μικρού μήκους, που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου, αποτελεί μια πρωτοβουλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και το Clermont-Ferrand International Short Film Festival.

Thessaloniki Locarno Industry Academy (5-10/11)

Σε αυτό το εντατικό πρόγραμμα κορυφαίοι επαγγελματίες της διεθνούς κινηματογραφικής σκηνής θα μοιραστούν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες με οκτώ συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσα από συζητήσεις, παρουσιάσεις, αναλύσεις case studies και πρότζεκτ ομαδικής εργασίας.

Agora Talks (5-12/11)

Τα Agora Talks επιστρέφουν με μια σειρά από συναρπαστικές συζητήσεις και παρουσιάσεις, που έχουν ως στόχο να προσφέρουν στους επαγγελματίες διαπιστευμένους εργαλεία και εφόδια για την καλύτερη κατανόηση στα θέματα όπως: ανάπτυξη σεναρίου και το μεταβαλλόμενο τοπίο της χρηματοδότησης του ελληνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης.

Όλοι ξέρουμε ότι φεστιβάλ χωρίς τα πριν και τα μετά των προβολών είναι πάντα μισό φεστιβάλ. Δείτε τις επιλογές μας για να απολαύσετε την πόλη στα καλύτερά της.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.