Ο "Κορσές" είναι η ταινία λήξης του 63ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το φιλμ της Μαρί Κόιτσερ που θριάμβευσε στο φεστιβάλ του Λονδίνου ρίχνει την αυλαία στη μακεδονική διοργάνωση.

corsage1 «Κορσές»

Ο "Κορσές" της Μαρί Κρόιτσερ, η ταινία που ξεχώρισε στο φεστιβάλ των Κανών αποσπώντας βραβείο ερμηνείας για τη Βίκι Κριπς ("Αόρατη Κλωστή") στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα, αλλά και το μεγάλο βραβείο στο πρόσφατο φεστιβάλ του Λονδίνου, πρόκειται να ρίξει την αυλαία του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13/11).

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η ταινία "προσεγγίζει με διαφορετικό τρόπο την αυτοκράτειρα Σίσσυ και ρίχνει μια φεμινιστική ματιά στους κοινωνικούς περιορισμούς που καλείται να αντιμετωπίσει μία γυναίκα σε θέση εξουσίας, χτίζοντας παράλληλα ένα ευαίσθητο και μελαγχολικό πορτραίτο. Είναι ένα δράμα εποχής, απόλυτα σύγχρονο και αντισυμβατικό, μακριά από κλισέ και στερεότυπα".

corsage2

Πιο αναλυτικά, "η αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας και βασίλισσα της Ουγγαρίας, είδωλο ομορφιάς και γνωστή για τις ενδυματολογικές της επιλογές, κλείνει τα 40 το 1877 και θεωρείται προχωρημένης ηλικίας. Προσπαθεί να διατηρήσει την αψεγάδιαστη δημόσια εικόνα της, σφίγγοντας όλο και πιο πολύ τον κορσέ της. Αν και ο ρόλος της έχει περιοριστεί σε εθιμοτυπικά καθήκοντα, η δίψα της για μάθηση και ζωή, την κάνει όλο και πιο ανήσυχη. Ταξιδεύει από τη Βιέννη στην Αγγλία και τη Βαυαρία, επισκέπτεται πρώην εραστές και παλιούς φίλους, αναζητώντας τον ενθουσιασμό της νιότης. Η Σίσσυ επαναστατεί ενάντια στην υπερβολική εικόνα του εαυτού της, καταστρώνοντας ένα σχέδιο για να προστατεύσει την κληρονομιά της".

Η ταινία "Κορσές" πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 17/11. Βρείτε όλα τα τελευταία νέα για το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εδώ.

Όλοι ξέρουμε ότι φεστιβάλ χωρίς τα πριν και τα μετά των προβολών είναι πάντα μισό φεστιβάλ. Δείτε τις επιλογές μας για να απολαύσετε την πόλη στα καλύτερά της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.