"Σμύρνη μου αγαπημένη" σε πρώτη διαδικτυακή προβολή αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+

Η ταινία και η mini σειρά «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση κάνουν πρεμιέρα αποκλειστικά στη streaming πλατφόρμα ΑΝΤ1+.

Σμύρνη μου αγαπημένη

Η κινηματογραφική υπερπαραγωγή "Σμύρνη μου αγαπημένη" της Μιμής Ντενίση, σε συμπαραγωγή της Tanweer Productions και του ΑΝΤΕΝΝΑ, έρχεται από τις 24 Μαΐου αποκλειστικά σε πρώτη προβολή στη streaming πλατφόρμα ΑΝΤ1+. Στις 5 Ιουλίου, θα ακολουθήσει και η ομότιτλη mini σειρά 4 επεισοδίων, με αποκλειστικό extra υλικό και σκηνές που δεν έχουν προβληθεί ποτέ. Σε συνεργασία με την Tanweer Productions, το ΑΝΤ1+ απέκτησε τα αποκλειστικά δικαιώματα προβολής τόσο της ταινίας, όσο και της mini σειράς, εμπλουτίζοντας διαρκώς το περιεχόμενό του με ελληνικές παραγωγές υψηλού επιπέδου. Η ταινία και η σειρά "Σμύρνη μου αγαπημένη", βασίζονται στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό της κορυφαίας Ελληνίδας ηθοποιού και θεατρικής συγγραφέα, Μιμής Ντενίση, σε σενάριο της ίδιας και τον Μάρτιν Σέρμαν και σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την πυρπόληση της Σμύρνης και τη Μικρασιατική καταστροφή, η ταινία αποτελεί ένα κινηματογραφικό εγχείρημα που τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας και αφηγείται με ρεαλισμό τα τραγικά ιστορικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν την περίοδο της καταστροφής της Σμύρνης. Παράλληλα, η σειρά "Σμύρνη μου αγαπημένη", που αποτελείται από 4 επεισόδια διάρκειας 50 λεπτών, περιλαμβάνει πλούσιο αποκλειστικό υλικό και ανέκδοτες σκηνές, μέσα από τις οποίες το κοινό έχει την ευκαιρία να εμβαθύνει στα γεγονότα που σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά και τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

Με πρωταγωνιστές τους Μιμή Ντενίση, Λεωνίδα Κακούρη, Μπουράκ Χακί, Κρατερό Κατσούλη, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, με γυρίσματα σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο, καθώς και εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, μετέφερε με γνησιότητα την ατμόσφαιρα της εποχής και εξιστόρησε τα καταστροφικά γεγονότα. Η "Σμύρνη μου αγαπημένη" αποτελεί μια μεγάλη παραγωγή ελληνικών προδιαγραφών, με σκοπό να αποτυπώσει τη σκληρή πραγματικότητα του προσφυγικού κύματος, ρίχνοντας φως στην τεράστια διεθνή ανθρωπιστική κρίση και να εκφράσει σήμερα, 100 χρόνια μετά, το πανανθρώπινο, επίκαιρο μήνυμα ότι κάθε λαός έχει μια χαμένη πατρίδα.

Σχετικά με την ταινία και τη σειρά:

H Φιλιώ Γουίλιαμς, μια ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Έλεν, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της Φιλιώ Μπαλτατζή βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Δείτε το trailer της ταινίας:

Μπορείτε να δείτε εδώ την κριτική του "α" για την ταινία.

Για να απολαύσετε την ταινία και τη mini σειρά "Σμύρνη μου αγαπημένη", μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο antennaplus.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.