Οι Ριζ Άχμεντ και Τζέσι Μπάκλι πρωταγωνιστούν στο "Fingernails" του Χρήστου Νίκου

Δύο πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί παίρνουν τους κεντρικούς ρόλους στο αγγλόφωνο ντεμπούτο του Έλληνα σκηνοθέτη.

ahmed_buckley

Δύο σταρ πάνω στην ακμή της υποκριτικής καριέρας τους "κλείδωσε" η παραγωγή του "Fingernails", δηλαδή του αγγλόφωνου ντεμπούτου του Έλληνα Σκηνοθέτη Χρήστου Νίκου ("Μήλα").

Όπως αναφέρει το Deadline, πρόκειται για τους ηθοποιούς Ριζ Άχμεντ και Τζέσι Μπάκλι, οι οποίοι κρατούν τους κεντρικούς ρόλους στο επόμενο φιλμ του Νίκου, ένα ρομαντικό sci-fi που αφορά μια γυναίκα, την Άννα, η οποία βρίσκεται σε μια μακροχρόνια σχέση η οποία αντιμετωπίζει τριγμούς. Η ηρωίδα τότε, αποφασίζει να αναλάβει δράση πιάνοντας δουλειά σε ένα μυστήριο ινστιτούτο σχεδιασμένο να διεγείρει και να δοκιμάζει την αγάπη μεταξύ ερωτευμένων πλην αγανακτισμένων ζευγαριών. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι πρότινος για πρωταγωνίστρια προοριζόταν η επίσης εξαιρετική Κάρεϊ Μάλιγκαν.

Ο Ριζ Άχμεντ αναδείχθηκε το προσκήνιο χάρη στη συμμετοχή του στη σειρά "The Night Of", ενώ πριν από δύο χρόνια διεκδίκησε Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο "Sound of Metal" (Ντάριους Μάρντερ). Εν τέλει βραβεύθηκε φέτος από την Ακαδημία αλλά υπό άλλη ιδιότητα, εκείνη του παραγωγού στη μικρού μήκους "The Long Goodbye" (Ανέιλ Καρία), όπου βέβαια πρωταγωνιστεί και συνυπογράφει το σενάριο.

Από την άλλη, η Μπάκλεϊ διανύει ένα σερί καλλιτεχνικών επιτυχιών, το οποίο ξεκίνησε το 2018 με το συγκινητικό "Wild Rose" (Τομ Χάρπερ). Ακολούθησε το πολυσυζητημένο "I'm Thinking of Ending Things" (Τσάρλι Κάουφμαν, 2020) και πρόσφατα η γυρισμένη στις Σπέτσες "Χαμένη Κόρη" (Μάγκι Τζίλενχαλ) για την οποία βρέθηκε υποψήφια για Όσκαρ β' ανδρικού ρόλου. Σύντομα θα τη δούμε, επίσης, να πρωταγωνιστεί στο θρίλερ "Men" του Άλεξ Γκάρλαντ ("Ex Machina").

Όσο για τον Νίκου, εξαργυρώνει με τον καλύτερο τρόπο την έμπρακτη στήριξη που του έδωσε η Κέιτ Μπλάνσετ από τη στιγμή της πρεμιέρας του ντεμπούτου του "Μήλα" στο φεστιβάλ Βενετίας. Η διάσημη ηθοποιός είχε ενθουσιαστεί με τη γραφή του Νίκου, παίρνοντας μάλιστα την πρωτοβουλία να προωθήσει προσωπικά την ταινία στην Αμερική, η οποία θυμίζουμε ήταν τότε η ελληνική πρόταση για τα Όσκαρ. Η Μπλάνσετ, τώρα, βρίσκεται ως executive producer πίσω από τη δεύτερη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, μιας και την αναλαμβάνει η εταιρία παραγωγής της Dirt Films.

Μαζί με τη Dirt Film στην παραγωγή συμμετέχει και η FilmNation, εταιρία πίσω από ταινίες όπως το sci-fi "Arrival" του Ντενί Βιλνέβ. Η πρόεδρος Άσλεϊ Φοξ δήλωσε σχετικά: "Αδημονούσαμε να δουλέψουμε με το Χρήστο Νίκου από την πρώτη στιγμή που είδαμε το εξαιρετικά πρωτότυπο ντεμπούτο του, έτσι δε θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ενθουσιασμένοι που είμαστε κομμάτι της νέας ταινίας του. Το 'Fingernails' έχει ένα ρομαντισμό και μια θαλπωρή που μας προσέλκυσαν από την πρώτη κιόλας σελίδα του σεναρίου. Γύρω από την ταινία έχει δημιουργηθεί μια ονειρική ομάδα και είμαστε εκστασιασμένοι που συμμετέχουμε".

Ακ μέρους τους Dirty Films, οι Κέιτ Μπλάνσετ, Κόκο Φραντσίνι και Άντριου Άπτον ανέφεραν: "Τα μοναδικά και αδιανόητα ταλέντα της Τζέσι και του Ριζ θα αποδώσουν στην εντέλεια το παράξενο χιούμορ, την καρδιά και το πάθος που βρίσκονται στον πυρήνα του 'Fingernails'. Είμαστε ενθουσιασμένοι που τους καλωσορίζουμε όπως επίσης την υπέορχη ομάδα του FilmNation, ώστε να πραγματοποιήσουμε το υπέροχο όραμα του Χρήστου Νίκου".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.