Wild Rose

3

Ένα προσγειωμένο στη βρετανική εργατική καθημερινότητα μουσικό success story, με αφηγηματική ωριμότητα, μελωδική συγκίνηση και μια αστείρευτης ενέργειας πρωταγωνιστική ερμηνεία.

Wild Rose

Η 31χρονη Τζέσι Μπάκλι, η οποία με αυτή την ταινία απέσπασε την πρώτη υποψηφιότητά της για βραβείο BAFTA (της Βρετανικής Ακαδημίας), είναι ένα σπουδαίο υποκριτικό ταλέντο με σίγουρο κινηματογραφικό μέλλον. Από τη μικρή («Fargo», «Τσερνόμπιλ», «Taboo») στη μεγάλη οθόνη («Κτήνος», «Τζούντι»), αποτελεί την ταχύτερα ανερχόμενη ηθοποιό του αγγλικού σινεμά και την κινητήριο δύναμη του «Wild Rose», μιας συμβατικής σε δομή, αλλά ιδιαίτερης στις κρίσιμες λεπτομέρειές της μουσικής ιστορίας ενηλικίωσης, που συνδέει αναπάντεχα την πολυπληθέστερη πόλη της Σκοτίας με την πρωτεύουσα του Τενεσί και της κάντρι.

H νεαρή Ρόουζ-Λιν Χάρλαν αποφυλακίζεται ύστερα από 12 μήνες και επιστρέφει στα παιδιά της, την οκτάχρονη Γουινόνα και τον πεντάχρονο Μίτσελ, τα οποία όλον αυτό τον καιρό φρόντιζε η μητέρα της. Η τελευταία ζητά από την κόρη της να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, όμως εκείνη έχει στο μυαλό της μόνο ένα πράγμα: να φύγει από τη Γλασκόβη για το Νάσβιλ, εκεί που χτυπά η καρδιά της μουσικής κάντρι. Χαρισματική τραγουδίστριά της, η Ρόουζ-Λιν νιώθει «Αμερικάνα που γεννήθηκε σε σώμα Σκοτσέζας» και αναζητά τρόπο να κάνει καριέρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Γιατί πόσοι ακούνε κάντρι στον βρετανικό Βορρά; Έτσι, όταν η πλούσια εργοδότριά της, στο σπίτι της οποίας δουλεύει ως καθαρίστρια, την ακούει και αποφασίζει να τη βοηθήσει, η Ρόουζ-Λιν θα αφήσει πίσω της τις οικογενειακές υποχρεώσεις της, ανέτοιμη να πληρώσει το αντίστοιχο τίμημα.

Wild Rose - εικόνα 1

Η σεναριακή προσέγγιση της τηλεοπτικής Νικόλ Τέιλορ έχει κάτι από τη συναισθηματική και κοινωνική ευαισθησία του Πολ Λάβερτι, μόνιμου σεναριογράφου του Κεν Λόουτς, στον τρόπο με τον οποίο περιγράφει τις σχέσεις της παθιασμένης ηρωίδας με το περιβάλλον της. Ένας γκρίζος χαρακτήρας γεμάτος ελαττώματα από τη μία, η εργατική βρετανική καθημερινότητα από την άλλη, και η απόσταση που χωρίζει το όνειρο από την πραγματικότητα να χωράει ολόκληρη μέσα σε τρία ακόρντα. «Τρία ακόρντα και η αλήθεια», να τι είναι η κάντρι για τη Ρόουζ-Λιν, η οποία έχει κάνει το μότο τατουάζ στο χέρι της.

Κι η Τζέσι Μπάκλι, που ξεκίνησε τη δική της καριέρα από το talent show του BBC «I'd do anything», σωματοποιεί αυτό το πάθος, μαζί και την ασφυκτική απόγνωση που νιώθει όταν οι προτεραιότητές της συγκρούονται μετωπικά. Ποια είναι η σημαντικότερη; Η Νικόλ Τέιλορ και ο σκηνοθέτης Τομ Χάρπερ («Peaky Blinders», «Η Γυναίκα με τα Μαύρα 2: Άγγελος του Θανάτου», «Οι Αεροναύτες») δεν προκρίνουν την εύκολη λύση και αναζητούν την απάντηση στο βλέμμα, στις ανάσες και στη φωνή της Ρόουζ-Λιν, γνωρίζοντας πως τις τελικές επιλογές τις κάνει πάντα η αναπόδραστη πραγματικότητα της αληθινής ζωής.

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Wild Rose

3
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 101 '
  • Τομ Χάρπερ

H Ρόουζ-Λιν Χάρλαν είναι μια 23χρονη τραγουδίστρια κάντρι με δύο ανήλικα παιδιά, που μόλις αποφυλακίστηκε. Το όνειρό της είναι να αφήσει την Γλασκόβη για το Νάσβιλ, αλλά κυνηγώντας το παραμελεί διαρκώς τις οικογενειακές υποχρεώσεις της. Μέχρι που κάποια στιγμή θα πρέπει να επιλέξει…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.