Προβολή του φεμινιστικού ντοκιμαντέρ "Οι Κατίνες μου" στην Τεχνόπολη

Μη χάσετε την ταινία της Βίλμας Μενίκη για την Αυτόνομη Ομάδα Γυναικών Θεσσαλονίκης.

oi_katines_mou_doc

Στο πλαίσιο των δράσεων για την Ημέρα της Γυναίκας, ο πολιτιστικός οργανισμός ARTENS και το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζουν στην Τεχνόπολη (Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο "Μιλτιάδης Έβερτ") το ντοκιμαντέρ "Οι Κατίνες μου" της Βίλμας Μενίκη (8/3, 19.30).

Το ντοκιμαντέρ αφορά την ιστορία της Αυτόνομης Ομάδας Γυναικών Θεσσαλονίκης, 1985-1995: "20 περίπου γυναίκες, νοικιάσαμε ένα γραφείο, με ένα μικρό ετοιμόρροπο μπαλκόνι που ατένιζε την βουερή πόλη. Ήδη ο διαχειριστής μας είχε προειδοποιήσει να μην καθόμαστε πολλές μαζί έξω, μήπως και δεν αντέξει το βάρος μας. Σαν να είχε αντιληφθεί ο διαχειριστής ότι κουβαλούσαμε κάτι βαρύ, πολύ εσωτερικό, που θέλαμε να το μοιραστούμε και έξω από τα στενά όρια του γραφείου… Πολύωρες συζητήσεις, διαφωνίες, προβληματισμοί σε σχέση με την ανισότητα των φύλων, με τον σεξισμό, με την πατριαρχία, με την βία και τον βιασμό, την γυναικεία σεξουαλικότητα, τα αναπαραγωγικά δικαιώματα και την εγκαθίδρυση μίας κοινωνίας γυναικοκεντρικής με ισότητα θεσμική και κοινωνική".

Μετά την προβολή ακολουθεί συζήτηση με τη συμμετοχή των:

Γκέρτσου Ιωάννα-Μαρία, πρόεδρος της Σχολής σκύλων οδηγών τυφλών Λάρα, ψυχολόγος
Καλατζή Ράνια, εκπαιδευτικός
Μενίκη Βίλμα, καθηγήτρια, ακτιβίστρια φεμινίστρια
Παράσχου Τζίνα, οικονομολόγος, ακτιβίστρια φεμινίστρια
Σιάνου Φωτεινή, ακτιβίστρια για την ειρήνη, την μη βία και τα δικαιώματα των γυναικών.

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο: 210 33 17 312 ή στο email: info@artens.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
16/05/2024

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.

Λώξη

Ένα πολύτιμο, γήινο και αβίαστα ανθρώπινο κινηματογραφικό πορτρέτο, το οποίο διατυπώνει ηχηρά την αναγκαιότητα για καθολική συμπερίληψη και ισότητα.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Μια λαμπερή, θηλυκή και πολύ γαλλική έναρξη

Η Μέριλ Στριπ ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις στην τελετή έναρξης μιας διοργάνωσης η οποία κυνηγάει όλο και περισσότερο το glamour, το οποίο προσπαθεί απεγνωσμένα να συνδυάσει με σινεφιλία αλά γαλλικά.