"Scream" εναντίον "Spider-man". Τι είδαν οι Αμερικανοί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο;

Μετά από ένα μήνα στην κορυφή του box office, το "Spider-man: No Way Home" υποκλίθηκε στην αιματοβαμμένη επιστροφή του Ghostface.

scream111

Εγγυημένη εμπορική συνταγή, ο τρόμος έφερε ξανά το νεανικό κοινό στους πολυκινηματογράφους και το σίκουελ (ή ρίκουελ;) του "Scream" επέδειξε την αντοχή τού θρυλικού franchise, μαζεύοντας 30 εκατομμύρια δολάρια το τριήμερο του ανοίγματός του, τα οποία έγιναν 33,9 με την αργία της Δευτέρας (ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ). Το αντίστοιχο τετραήμερο το "Spider-man: No Way Home" μάζεψε 24,7 εκατ. και έφτασε τα 702,5, σκαρφαλώνοντας στην τέταρτη θέση των εμπορικότερων ταινιών του αμερικανικού box office. Ψηλότερά του είναι πλέον μόνο τα "Avatar" (760,5), "Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη" (858,4) και "Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει" (936,7). Παράλληλα, με εισπράξεις 1,63 δισ. παραμένει στην όγδοη θέση του παγκόσμιου box office, φιλοδοξώντας να ξεπεράσει μέχρι το τέλος της καριέρας του τον "Βασιλιά των Λιονταριών" (1,66 δισ.) και το "Jurassic World" (1,67 δισ.).

Το "Τραγούδα! 2" συνεχίζει σταθερά (με 10,3 εκατ. στα 121,4), αν και απέχει πολύ από τις επιδόσεις της πρώτης ταινίας (270,4 εκατ. το 2016), αφήνοντας πίσω του δύο φιλόδοξες περιπέτειες που απογοήτευσαν στα ταμεία: το "Ο Άνθρωπος του Βασιλιά: Το Ξεκίνημα", που με 2,8 εκατ. βρίσκεται προσωρινά στα 29,1, και τις "Πράκτορες 355", οι οποίες με 2,7 εκατ. έχουν κολλήσει στα 8,8. Σε 1.326 αίθουσες το δραματικό anime "Belle" ξεκίνησε με 2,1 εκατ. και ακολούθησαν το "The American Underdog" με 1,9 εκατ. (στα 21,4), το "West Side Story" με 1,2 εκατ. (στα 34 και παγκοσμίως μόλις στα 57,7) και το "Πίτσα Γλυκόριζα" με 1,1 εκατ. (στα 9,8).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το ελληνικό σινεμά από την αρχή στο Untold Φιλμ Φέστιβαλ

Η νέα κινηματογραφική διοργάνωση φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, συστήνοντας στους σινεφίλ εγχώρια φιλμ που… διέφυγαν από τα γραφεία διανομής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Η Χώρα του Θεού

Αιώνιο και εφήμερο συγκρούονται σε ένα μυστικιστικής ατμόσφαιρας, σιωπηλό και εικαστικά εντυπωσιακό χερτζογκικό έπος πάνω στην αυτοκαταστροφική ανθρώπινη ματαιοδοξία και το ακατάλυτο φυσικό μεγαλείο.

Joyland

Ξεπερνώντας τα μελοδραματικά προσκόμματα, η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα ακτινογραφεί διεισδυτικά την πατριαρχική ασιατική/ μουσουλμανική πραγματικότητα και τα ανίκητα κοινωνικά ταμπού της.

Νοσταλγία

Γκανγκστερικό δράμα με στιβαρή ματιά και παλιομοδίτικη κοψιά, το οποίο διαχειρίζεται με αφηγηματική σιγουριά μια προβλέψιμη ιστορία αναπόδραστου παρελθόντος και επώδυνης νοσταλγίας.

Εκτός Ελέγχου

Καθαρόαιμη περιπέτεια στον αυτόματο πιλότο, η οποία αποφεύγει τις υπερβολικές αναταράξεις, ακολουθώντας ένα συνετά προβλέψιμο μέχρι κεραίας σχέδιο πτήσης.

Μπελ: Ο Δράκος και η Πριγκίπισσα

Η πραγματικότητα των social media κριτικάρεται εύστοχα μέσα από μια μοντέρνα, anime διασκευή της "Πεντάμορφης και του Τέρατος" που δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε ανήλικους θεατές.

Πού μπορείτε να δείτε τις ταινίες που είναι υποψήφιες για Όσκαρ

Ένας αναλυτικός οδηγός για να προλάβετε να δείτε όλα τα φιλμ μέχρι την απονομή των 95ων βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας.