Πέθανε ο σκηνοθέτης του "Dallas Buyers Club" Ζαν-Μαρκ Βαλέ

Ο διακεκριμένος Καναδός δημιουργός έχασε απροσδόκητα τη ζωή του σε ηλικία 58.

jean_marc_valee_correct

Εντελώς απροσδόκητα σύμφωνα με το αμερικανικό Deadline, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 58 ετών στο Κεμπέκ ο αναγνωρισμένος Καναδός σκηνοθέτης Ζαν-Μαρκ Βαλέ.

Το όνομα του δημιουργού έγινε ευρύτερα γνωστό το 2013, όταν χάρη στην ταινία του "Dallas Buyers Club" βραβεύτηκαν με Όσκαρ οι πρωταγωνιστές της Μάθιου ΜακΚόναχι και Τζάρεντ Λέτο. Ήταν η αρχή μιας ανοδικής πορείας του Ζαν-Μαρκ Βαλέ, ο οποίος αφού σκηνοθέτησε τη Ρις Γουίδερσπουν και τη Λόρα Ντερν στο υποψήφιο για τρία Όσκαρ "Wild" (2014), έκανε πετυχημένο πέρασμα και από την τηλεόραση.

dallas_buyers_club_large
"Dallas Buyers Club"

Για λογαριασμό του HBO υπέγραψε το δράμα "Big Little Lies", το οποίο απέσπασε πολλαπλά βραβεία Έμι ενώ απολάμβανε ένα πρωτοκλασάτο καστ (Γουίδερσπουν, Ντερν, Νικόλ Κίντμαν). Η σειρά βασίζεται στο μπεστ σέλερ της Λίαν Μοριάρτι και αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών , οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με τα ψέματα που οι ίδιες λένε υπό τη σκιά ενός φόνου τον οποίο γίνονται μάρτυρες. Ακολούθησε ακόμα μία σειρά μυστηρίου, το υποψήφιο για οκτώ Έμι "Sharp Objects" με την Έιμι Άνταμς να υποδύεται μια διαταραγμένη δημοσιογράφο που κρύβει ένα πολύπλοκο και σκοτεινό παρελθόν.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του Ζαν-Μαρκ Βαλέ παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ο διαχρονικός συνεργάτης του σκηνοθέτη Νέιθαν Ρος δήλωσε σχετικά με την απώλεια: "Ο Ζαν-Μαρκ υπερασπιζόταν τη δημιουργικότητα, την αυθεντικότητα και την προσπάθεια να ειπωθούν διαφορετικά τα πράγματα. Ήταν ένας πραγματικός καλλιτέχνης και ένας γενναιόδωρος, εγκάρδιος άνθρωπος. Όλοι όσοι είχαν συνεργαστεί μαζί του έβλεπαν το ταλέντο και το όραμα που κατείχε. Ήταν ένας φίλος, ένας καλλιτεχνικός συνεργάτης και ένας μεγαλύτερος αδερφός για εμένα. Ο μαέστρο θα λείψει πικρά, αλλά με παρηγορεί το να ξέρω πως το όμορφο στιλ και η επιδραστική δουλειά που μοιράστηκε με τον κόσμο θα συνεχίσουν να υπάρχουν".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι νέο βλέπουμε στα σινεμά αυτό το ΠΣΚ

Οι κριτικές, τα τρέιλερ και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τις νέες ταινίες της εβδομάδας στους κινηματογράφους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
21/11/2025

Πού θα δεις όλες τις ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη

Λίγο πριν την κυκλοφορία της νέας του ταινίας, όλη η φιλμογραφία του Γιάννη Οικονομίδη αποκλειστικά στο cinobo.com

Ξεκινάει το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Μπαίνοντας δυναμικά στη δεύτερη δεκαετία του, το πετυχημένο σινε-event της Καλαμάτας σηκώνει αυλαία και από τις 21 έως τις 30/11 παρουσιάζει ένα διευρυμένο πρόγραμμα 108 ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, αλλά και ένα πλούσιο καλειδοσκόπιο παράλληλων δράσεων.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (20-26/11)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Χλίνουρ Πάλμασον έκανε μια ταινία για την "Αγάπη που Απομένει"

Μιλήσαμε με τον διακεκριμένο Ισλανδό δημιουργό που σκηνοθετεί ένα βραδυφλεγές οικογενειακό δράμα με φόντο τα επιβλητικά τοπία του απομακρυσμένου νησιού.

Pt-shorts: Οι βραβευμένες ταινίες του 2025 στην Αθήνα

Tο pt-shorts: Potidania Film Festival επιστρέφει στην Αθήνα με μια ειδική προβολή των 6 βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους του 2025.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 20 Νοεμβρίου.