Big Little Lies: Η σειρά ορόσημο με χολιγουντιανές σταρ, έρχεται στην ΕΡΤ

«A perfect life is a perfect lie» είναι το επίσημο tagline της επιτυχημένης μίνι σειράς του ΗΒΟ. Χαρτογραφούμε τους χαρακτήρες και τα μεγάλα μικρά ψέματα των πέντε πρωταγωνιστριών.

Big Little Lies: Η σειρά ορόσημο με χολιγουντιανές σταρ, έρχεται στην ΕΡΤ

Ένα λαμπερό καστ –από τα πιο δυνατά στα τηλεοπτικά δεδομένα– κι ένας ιδιοφυής σκηνοθέτης (ο Ζαν Μαρκ Βαλέ του «Dallas Buyers Club») αρκούν για να μετατρέψουν μια ιστορία που αρχικά μοιάζει με σαπουνόπερα σε ένα δημιούργημα που άφησε εποχή. Το πολυβραβευμένο με Χρυσές Σφαίρες και Emmys «Big Little Lies» βασίζεται στο μπεστ σέλερ της Λίαν Μοριάρτι και αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών στο εντυπωσιακά κινηματογραφημένο Μοντερέι της Καλιφόρνια, οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με τα ψέματα που οι ίδιες λένε τόσο στον περίγυρο όσο και στον ίδιο τους τον εαυτό – και όλα αυτά στη σκιά ενός φόνου που γίνεται σε ένα πάρτι στο οποίο όλες είναι παρούσες.

Κι όμως, η λύση του μυστηρίου της δολοφονίας δεν είναι αυτό που θα σε κάνει να ανυπομονείς για το επόμενο επεισόδιο. Οι ιστορίες των γυναικών αυτών –συν δύο ακόμη–, των συζύγων και των παιδιών τους, δοσμένες με αριστοτεχνικά κάδρα και ντυμένες με ένα εκπληκτικό σάουντρακ, φανερώνουν το μεγαλείο της γυναικείας ψυχοσύνθεσης στην πιο ειλικρινή του μορφή, γράφοντας μια καινούργια σελίδα στην ιστορία της τηλεόρασης, πέρα και μακριά από κάθε πατριαρχική σκηνοθεσία.

#1 Νικόλ Κίντμαν

Nicole Kidman
Πολλοί θεωρούν πως η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα κι Emmy Νικόλ Κίντμαν βρήκε μετά το «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» τον ρόλο της καριέρας της ενσαρκώνοντας τη Σελέστ Ράιτ. Όμορφη, πλούσια, πρώην δικηγόρος και μητέρα δύο δίδυμων αγοριών, φαίνεται να ζει μια ονειρεμένη ζωή δίπλα στον σύζυγό της Πέρι Ράιτ (ο επίσης βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα κι Emmy Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ), με τον οποίο είναι παράφορα ερωτευμένη. Κι όμως, πίσω από αυτό το τέλειο περιτύλιγμα, η Σελέστ είναι απλώς ένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας που υπομένει τις βιαιοπραγίες του συζύγου της στο όνομα του πάθους. «Είναι σαν να τη βρίσκουμε μεταξύ μας με την οργή», δηλώνει στην ψυχολόγο της σε μια προσπάθεια συγκάλυψης της βίας, ενώ οι μεταξύ τους συζητήσεις οδηγούν την Κίντμαν σε μία από τις δυνατότερες ερμηνείες της καριέρας της.

#2 Ρις Γουίδερσπουν

Rish Witherspoon
Μικροκαμωμένη, υστερική και δυναμική, η Μάντελιν Μακένζι της Ρις Γουίδερσπουν θα μπορούσε εύκολα να είναι μια τυπική Καλιφορνέζα desperate housewife. Είναι ίσως ο πιο εξωστρεφής χαρακτήρας της σειράς, καθώς εκφράζει με άνεση τα συναισθήματά της. Δεν κρύβει τη ζήλεια προς τη νυν σύζυγο του πρώην άντρα της, υπερασπίζεται μέχρι τέλους τις φίλες της (και τις επιλογές της), ενώ δεν διστάζει να κρίνει τον εαυτό της με γερές δόσεις καυστικού χιούμορ («μου αρέσουν οι κακίες μου, τις φροντίζω σαν μικρά κατοικίδια»). Είναι εκείνη που δίνει παλμό στην εξέλιξη της σειράς, όσο όμως η φαινομενικά ρηχή ψυχοσύνθεσή της ξεδιπλώνεται επεισόδιο το επεισόδιο τόσο αποκαλύπτεται πως η πυγμή της συνοδεύεται από κρυφές ανασφάλειες και ο δυναμισμός της από φοβίες.

#3 Σέιλιν Γούντλεϊ

Woodley
Η 26χρονη ηθοποιός ταίριαξε γάντι στον ρόλο της μελαγχολικής Τζέιν, της νεαρής ανύπαντρης μητέρας που μετακομίζει τελευταία στο Μοντερέι και ταράζει τα νερά της καθωσπρέπει τοπικής κοινωνίας, όταν ο γιος της Ζίγκι περιθωριοποιείται έπειτα από μια αβάσιμη κατηγορία για βίαιη συμπεριφορά προς μια συμμαθήτριά του. Το γεγονός αυτό θα τη δέσει με τη Μάντελιν και τη Σελέστ και θα την κάνει να τις εμπιστευτεί τόσο, ώστε να μοιραστεί μαζί τους το μεγάλο της μυστικό από το παρελθόν της. Η εξομολόγηση αυτή όμως ξυπνά τα φαντάσματα του παρελθόντος και τα τραύματα που νόμιζε πως είχε ξεπεράσει επιστρέφουν ολοζώντανα, κάνοντάς τη να ψάχνει απεγνωσμένα για μια τελική λύση με οποιοδήποτε κόστος.

#4 Λόρα Ντερν

Laura Dern
Η μούσα του Ντέιβιντ Λιντς Λόρα Ντερν μεταμορφώνεται στο απόλυτο control freak, τη Ρενάτα Κλέιν, επιτυχημένη καριερίστα και μητέρα της μικρής Αμαμπέλα, που πέφτει θύμα μπούλινγκ στο σχολείο της. Αυτός είναι και ο λόγος που θα έρθει σε ρήξη με τις υπόλοιπες μητέρες του σχολείου, κυρίως με την Τζέιν αλλά και τη Μάντελιν. Η ίδια παραδέχεται ότι αναγκάστηκε να γίνει σκληρή σε μικρή ηλικία για να τα βάλει με τους νταήδες και, τώρα που η κόρη της βρίσκεται σε αυτήν τη θέση, είναι διατεθειμένη να φτάσει στα άκρα για να την προστατεύσει.

#5 Ζόι Κράβιτς

Zoe Kravitz
Η εξωτική ομορφιά, η μποέμ και κουλ στάση της και η επιρροή που έχει στην έφηβη κόρη της Μάντελιν και του Νέιθαν κάνουν συχνά την Μπόνι, τη νυν σύζυγο του Νέιθαν, κόκκινο πανί για τη Μάντελιν. Ψάχνοντας να βρει τη χρυσή τομή στην επικοινωνία της τόσο με τη Μάντελιν όσο και με τις υπόλοιπες μητέρες του σχολείου, σχεδόν σε όλα τα επεισόδια ο χαρακτήρας της εξελίσσεται κυρίως γύρω από τις εκρήξεις της θερμόαιμης Ρις Γουίδερσπουν. Έρχεται όμως η στιγμή που η Μπόνι, έπειτα από μια εξαιρετική ερμηνεία του «Don’t» του Έλβις Πρίσλεϊ, μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι, καθώς με βλέμμα γεμάτο απορία και αυτοπεποίθηση ακολουθεί το ένστικτό της και βρίσκεται στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή – ή στο λάθος σημείο τη χειρότερη στιγμή...

Η πρώτη σεζόν κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 4/10 και κάθε Πέμπτη στην ΕΡΤ1 (23.00), ενώ η δεύτερη σεζόν, με τη Μέριλ Στριπ να συμμετέχει στο καστ, θα προβληθεί μέσα στο 2019.

Δείτε το τρέιλερ της σειράς:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.