Δείτε τις μικρού μήκους που γύρισαν Έλληνες σκηνοθέτες σπίτι τους

Οι δημιουργοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, εμπνεύστηκαν από το βιβλίο «Χορείες χώρων» του Ζωρζ Περέκ και τώρα μπορούμε να απολαύσουμε το αποτέλεσμα.

Δείτε τις μικρού μήκους που γύρισαν Έλληνες σκηνοθέτες σπίτι τους

Μια πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης η οποία έφτασε μέχρι το BBC είναι πλέον και επίσημα online.

Οι άνθρωποι του φεστιβάλ ζήτησαν από 8 Έλληνες σκηνοθέτες να γυρίσουν μια ολιγόλεπτη μικρού μήκους ταινία στο σπίτι τους, αντλώντας έμπνευση από το βιβλίο «Χορείες χώρων» του Ζωρζ Περέκ. Η ιδέα του project είναι να δημιουργήσουν οι σκηνοθέτες μια ταινία στο χώρο τους, αξιοποιώντας το περιβάλλον, τους ανθρώπους ή και τα ζώα μέσα στο σπίτι. Οι μόνοι εξωτερικοί χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν είναι οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού όπως η ταράτσα, ο κήπος, το μπαλκόνι και το κλιμακοστάσιο.

Η κίνηση αυτή ονομάζεται «Χώροι 1» και συμμετέχουν οι: Γιώργος Γεωργόπουλος, Ρηνιώ Δραγασάκη, Ζαχαρίας Μαυροειδής, Μίνως Νικολακάκης, Μαριάννα Οικονόμου, Σταύρος Παμπαλλής, Σύλλας Τζουμέρκας και Σταύρος Ψυλλάκης. Πρόκειται για δημιουργούς οι οποίοι είναι υποψήφιοι των βραβείων Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους. Σύντομα θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος με τίτλο «Χώροι 2» και τη συμμετοχή 15 σημαντικών σκηνοθετών από όλο τον κόσμο.

Δείτε το «Χώροι 1» εδώ:

Υπενθυμίζουμε πως στο επίσημο κανάλι του φεστιβάλ στο YouTube θα βρείτε βραβευμένες μικρού μήκους και masterclass που ανανεώνονται καθημερινά, ενώ στο αρχείο του φεστιβάλ υπάρχουν δεκάδες κινηματογραφικά βιβλία και περιοδικά που μπορείτε να διαβάσετε δωρεάν.

Για κάθε νεότερο μείνετε συντονισμένοι στα social media της διοργάνωσης στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.