Το «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης του «Suntan» ετοιμάζει βαλίτσες για τη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Το «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Στην ενότητα Spotlight Narrative του σημαντικού διεθνούς φεστιβάλ της Τραϊμπέκα (15-26/4) συμμετέχει το «Monday» η τέταρτη κατά σειρά ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου («Bank Bang», «Wasted Youth», «Suntan») με πρωταγωνιστές τους Σεμπάστιαν Σταν («Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας», «Εγώ, η Τόνια») και τη διπλά βραβευμένη με το Lawrence Olivier Award Ντενίζ Γκαφ.

Το σενάριο το οποίο συνυπογράφει ο Παπαδημητρόπουλος μαζί με τον Βρετανό Ρομπ Χέιζ («Γκρέτελ & Χάνσελ») αφηγείται την ιστορία του Μίκι (Σεμπάστιαν Σταν) και της Κλόι (Ντενίζ Γκαφ), δύο Αμερικανών που γνωρίζονται στην καυτή καλοκαιρινή Αθήνα μια ξέφρενη νύχτα. Καθώς η παραμονή της Κλόι πλησιάζει στο τέλος της, αποφασίζει να αφήσει την καριέρα της στην Αμερική και να μείνει στην Ελλάδα, για να ανακαλύψει αν το πάθος ενός Σαββατοκύριακου μπορεί να αντέξει την πραγματικότητα της αναπόφευκτης Δευτέρας. Παπαδημητρόπουλος και Χέιζ έχουν περιγράψει την υπόθεση ως «ένα ερωτικό γράμμα στην Αθήνα κι έναν ύμνο στους παράφορους έρωτες».

Μέρος των γυρισμάτων του «Monday» έγιναν στην Ελλάδα, με τον Σταν να σχολιάζει σχετικά πως «λάτρεψα την ιδέα ότι έρχομαι για μια ταινία στην Ελλάδα, χωρίς να ξέρω τη χώρα ή τη γλώσσα. Ήταν λίγο τρομαχτικό, αλλά και υπέροχο, να είσαι μακριά από όλα αυτά που ξέρεις», για να συμπληρώσει η Γκαφ ότι «υπήρξε μία από τις πιο δημιουργικές εμπειρίες ολόκληρης της καριέρας μου».

Την παραγωγή έχει αναλάβει ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος της Faliro House, η οποία μας έχει δώσει ταινίες όπως το «Πριν τα Μεσάνυχτα», μαζί με τους Ντάμιαν Τζόουνς («Η Σιδηρά Κυρία») και Μπράιαν Καβάνα-Τζόουνς («Loving»), ενώ χρέη executive producer κρατά ο Φρεντ Μπέργκερ («La La Land»).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το "Noi", η Γάζα και μια πολύ αμήχανη στιγμή στο τέλος του 48ου Φεστιβάλ Δράμας

Ένα άβολο τετ-α-τετ του Υφυπουργού Ιάσονα Φωτήλα με την κινηματογραφική κοινότητα επισκίασε μια κατά τα άλλα πανηγυρική απονομή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/09/2025

IMμF 2025: Το χειροποίητο κινηματογραφικό φεστιβάλ επιστρέφει για 15η χρονιά

Στο φετινό IMμF θα δούμε ελληνικές και διεθνείς ταινίες μικρού μήκους, σπουδαστικά έργα νέων δημιουργών και θα ψηφίσουμε ζωντανά τις αγαπημένες μας ταινίες.

"Sexability": Το ντοκιμαντέρ για τη μυϊκή δυστροφία Duchenne και τον έρωτα έρχεται στον Δαναό

Ένα ντοκιμαντέρ που μιλά ανοιχτά για τον έρωτα, τη σεξουαλικότητα και τη ζωή των ατόμων με Duchenne έρχεται στην Αθήνα για μία μοναδική προβολή.

Ο "Έρωτας στη Βαρκελώνη" είναι μία ιστορία γεμάτη ελπίδα

Η νέα ρομαντική κομεντί του Σεσκ Γκέι μας παρουσιάζει μία άλλη πλευρά της γυναικείας εμπειρίας.

Η χολιγουντιανή σταρ Ελ Φάνινγκ μιλά στο "α" για τη "Συναισθηματική Αξία"

Η Αμερικάνα ηθοποιός μιλάει για τη συνεργασία της με τον Γιόακιμ Τρίερ, αλλά και το μεγάλο στοίχημα της καριέρας της που μπορεί να την οδηγήσει ως τα Όσκαρ.

Οι 10 αγαπημένες μας μικρού μήκους από το 48ο Φεστιβάλ Δράμας

Όλες οι ταινίες που ξεχωρίσαμε από τη φετινή διοργάνωση.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου

Κόλιν Φάρελ, Μάργκο Ρόμπι, Ριζ Άχμεντ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.