Το Movie Society ανάβει τους προβολείς του

Βρείτε τις πρώτες ταινίες, τις θεματικές και τις ειδικές πρεμιέρες που περιμένουν τα μέλη του «φεστιβάλ» διαρκείας που στήνεται από το «α» και φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα εβδομαδιαίο ραντεβού για τους λάτρεις του σινεμά στο κέντρο της Αθήνας.

Το Movie Society ανάβει τους προβολείς του

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες σηκώνει αυλαία στον κινηματογράφο Odeon Όπερα ένα «φεστιβάλ» διαρκείας που στήνεται από το «α» και φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα εβδομαδιαίο ραντεβού για τους λάτρεις του σινεμά στο κέντρο της Αθήνας. Στη συνέχεια θα βρείτε τις πρώτες ταινίες, τις θεματικές και τις ειδικές πρεμιέρες που περιμένουν τα μέλη του Movie Society.

Το Movie Society είναι έτοιμο να καλωσορίσει τους πρώτους θεατές και να δημιουργήσει μαζί τους νέες κινηματογραφικές αναμνήσεις. Στο Odeon Όπερα κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 16.00, από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι τα τέλη Απριλίου, οι σινε-συντάκτες του «α» επιλέγουν και παρουσιάζουν 3 ταινίες την εβδομάδα με στόχο τη δημιουργία ενός νέου τόπου συνάντησης για τους λάτρεις της 7ης τέχνης.

Το Movie Society ανάβει τους προβολείς του - εικόνα 1
Το πλήρως ανακαινισμένο φουαγιέ του Odeon Όπερα

Το Movie Society φιλοδοξεί να προσφέρει έντονες συγκινήσεις εκμεταλλευόμενο την ασύγκριτη δύναμη της μεγάλης οθόνης και τη μοναδική ατμόσφαιρα της κινηματογραφικής αίθουσας. Κάθε εβδομάδα στο Odeon Όπερα το παλιό θα συνυπάρχει με το καινούργιο, διαχρονικά αριστουργήματα θα «αναμετρηθούν» με σπουδαία μοντέρνα φιλμ και λιγότερο γνωστά σινε-διαμάντια, σε ένα πλούσιο μενού προβολών που αποθεώνει τον κινηματογράφο. Δείτε λοιπόν παρακάτω τις ταινίες και τις θεματικές που θα παρακολουθήσουμε μαζί τον πρώτο μήνα του Movie Society...

Νέες ταινίες σε ειδικές πρεμιέρες

Το Movie Society ανάβει τους προβολείς του - εικόνα 2
«Shadow»

Το Movie Society έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για τους θεατές του μια σειρά πολυαναμενόμενων ταινιών τις οποίες θα παρουσιάσει πρώτο πριν από την επίσημη έξοδό τους στις αίθουσες. Τον Φεβρουάριο στο Odeon Όπερα θα προβληθούν δύο από αυτές, το «Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις;» (1/2) της Μάριελ Χέλερ και το «Shadow» (15/2) του Ζανγκ Γιμού.

Η ταινία της ταλαντούχας Χέλερ («Το Ημερολόγιο μιας Έφηβης») εμπνέεται από την πραγματική ιστορία της συγγραφέως Λι Ίσραελ, βιογράφου προσωπικοτήτων όπως η Εστέ Λόντερ, η οποία στα ’90s παραχάρασσε γράμματα δια­σήμων, τα οποία στη συνέχεια πουλούσε για να ξεπληρώσει τα χρέη της. Την Ίσραελ ενσαρκώνει η απολαυστική κωμικός Μελίσα ΜακΚάρθι, η οποία για αυτόν τον δραματικό ρόλο διεκδίκησε Χρυσή Σφαίρα πρωταγωνίστριας σε δράμα, όπως και ο συμπρωταγωνιστής της Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ για β΄ ρόλο. Η ΜακΚάρθι, δε, είναι πολύ πιθανό να βρεθεί υποψήφια και στα προσεχή Όσκαρ για την εξαιρετική ερμηνεία της.

Από την άλλη έχουμε τον Ζανγκ Γιμού, τον σκηνοθέτη που πάντρεψε στις ταινίες του την arthouse αισθητική με τις εντυπωσιακές χορογραφίες σκηνών δράσης. Φιλμ όπως τα υποψήφια για Όσκαρ «Ήρωας» και «Τα Ιπτάμενα Στιλέτα» επιδεικνύουν με αξιοζήλευτο λυρισμό τη γοητεία των πολεμικών τεχνών σε σκηνές που κόβουν την ανάσα. Το ίδιο καταφέρνει και στη νέα του ταινία «Shadow», στην οποία παρακολουθούμε μια αιματηρή ιστορία επικών μαχών τοποθετημένη στην Κίνα του 3ου αι. μ.Χ. Σε αυτήν ένας αδυσώπητος βασιλιάς και ο αποφασιστικός στρατηγός του, που διαθέτει μυστηριώδεις δυνάμεις, συνωμοτούν για να συντρίψουν ένα γειτονικό βασίλειο.

Επαναληπτικές προβολές αγαπημένων ταινιών

Το Movie Society ανάβει τους προβολείς του - εικόνα 3
«Στην Αγκαλιά του Φιδιού»

Σε κάθε κινηματογραφική σεζόν δεν είναι λίγες οι αξιόλογες ταινίες που περνούν απαρατήρητες ή δεν λαμβάνουν το χρόνο που τους αναλογεί στις αίθουσες. Επιλέξαμε λοιπόν μερικές από αυτές μαζί με εκείνες των τελευταίων ετών που μας έκλεψαν την καρδιά και θέλουμε να τις ξαναδούμε στο σινεμά και τις συγκεντρώσαμε στη θεματική «Δεύτερη ευκαιρία».

Θα μπορέσουμε λοιπόν να απολαύσουμε ξανά στη μεγάλη οθόνη το ανορθόδοξο και βιτριολικό βαλκανικό γουέστερν του Ράντου Ζούντε «Άφεριμ!» (8/2), το αριστουργηματικό ντεμπούτο της Ίλντικο Ενιέντι («Η Ψυχή και το Σώμα») με τίτλο «Ο 20ός μου Αιώνας» (22/2), που έγινε μίνι επιτυχία των θερινών το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και το ποιητικό «Στην Αγκαλιά του Φιδιού» (1/3), στο οποίο ο σκηνοθέτης Σίρο Γκέρα συνθέτει έναν πρωτότυπο μύθο για την αποικιοκρατία, φτάνοντας μέχρι τις υποψηφιότητες ξενόγλωσσου Όσκαρ.

Φιλμ νουάρ ανθολογία

Το Movie Society ανάβει τους προβολείς του - εικόνα 4
«Γεράκι της Μάλτας»

Ίσως το πιο σαγηνευτικό είδος στην ιστορία του σινεμά, το οποίο μας έχει προσφέρει αξέχαστες femmes fatales κι αινιγματικούς πρωταγωνιστές, είναι το πρώτο που τιμά με αφιέρωμα το Movie Society. Στις προβολές της αντίστοιχης θεματικής θα παρελάσουν από την οθόνη του Odeon Όπερα ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ με τη Μέρι Άστορ στο αξεπέραστο «Γεράκι της Μάλτας» (2/2) και ο Όρσον Γουελς με την εντυπωσιακή Μαρλέν Ντίτριχ στο μυθικό «Άγγιγμα του Κακού» (2/3).

Όμως οι θεατές θα ανακαλύψουν επίσης το μοιραίο λαβ στόρι της οσκαρικής «Λάουρα» (9/2) του μαέστρου Ότο Πρέμινγκερ, την πλεκτάνη που στήνει ο Μπίλι Γουάιλντερ στην αψεγάδιαστη «Διπλή Ταυτότητα» (23/2) και το σοκαριστικό τέλος που σκηνοθετεί ο σπουδαίος Φριτς Λανγκ στη «Μεγάλη Κάψα» (16/2). Ελάτε με καμπαρντίνα ή χωρίς, αλλά το κάπνισμα δυστυχώς θα απαγορεύεται...

Από τη σελίδα στη μεγάλη οθόνη

Το Movie Society ανάβει τους προβολείς του - εικόνα 5
«Λολίτα»

Όταν δύο αφηγηματικές τέχνες όπως η λογοτεχνία και το σινεμά σμίγουν, προκύπτουν μερικές από τις πιο μαγικές κινηματογραφικές στιγμές. Ειδικά στην περίπτωση που την πρώτη ύλη μιας ταινίας προσφέρει μια σπαρακτική ιστορία αγάπης δεν χρειάζεται πολύ για να πέσουν τα πρώτα δάκρυα στο σκοτάδι του κινηματογράφου... Στη θεματική του Movie Society «Η ερωτική λογοτεχνία στο σινεμά» συγκεντρώσαμε εκείνες τις βασισμένες σε λογοτεχνικά έργα ταινίες που έριξαν τις άμυνές μας και μας συγκίνησαν βαθιά.

Το Movie Society ανάβει τους προβολείς του - εικόνα 6
«Η Ζωή της Αντέλ»

Θα μπούμε στον αμαρτωλό κόσμο του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ όπως τον οραματίστηκε ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ στη «Λολίτα» (3/2), προτού αφεθούμε στο πάθος των Λεά Σεϊντού και Αντέλ Εξαρχόπουλος στο βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Η Ζωή της Αντέλ» (24/2). Ακόμη, τα οσκαρικά «Σφραγισμένα Χείλη» (3/3) και το αριστούργημα του Ανγκ Λι «Προσοχή: Πόθος» (17/2) θα μας φέρουν αντιμέτωπους με τη ματαιότητα ενός ανέφικτου κεραυνοβόλου έρωτα, ενώ ο Κορεάτης Παρκ Τσαν-Γουκ μηχανορραφεί και αποκαλύπτει την τολμηρή «Υπηρέτρια» (10/2), όπου η ερωτική επιθυμία κρύβει μοιραίες παγίδες.

Δείτε πρώτοι την «Ευνοούμενη»

Το Movie Society ανάβει τους προβολείς του - εικόνα 7
«Ευνοούμενη»

To Movie Society προσφέρει μια πρώτη γεύση των κινηματογραφικών του δράσεων παρουσιάζοντας σε αποκλειστική πρεμιέρα τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου τη Δευτέρα 28/1. Η «Ευνοούμενη» βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες της σεζόν που διανύουμε κι έχει ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς στο εξωτερικό.

Επιπλέον, χάρη στο πρωτότυπο σενάριο των Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα, την ευρηματική σκηνοθεσία του Λάνθιμου και το πρωτοκλασάτο καστ των Ολίβια Κόλμαν, Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις, η «Ευνοούμενη» βρίσκεται ανάμεσα στα φαβορί των προσεχών Όσκαρ. Σε αυτό συνηγορούν οι ήδη σημαντικές βραβεύσεις της, όπως το Αργυρό Λιοντάρι και το βραβείο ερμηνείας για την Κόλμαν στο Φεστιβάλ Βενετίας. Η ηθοποιός μάλιστα απέσπασε πρόσφατα για την ερμηνεία της μία Χρυσή Σφαίρα, από τις συνολικά πέντε που διεκδικούσε η ταινία.

Η υπόθεση της «Ευνοούμενης» τοποθετείται στην Αγγλία του 18ου αιώνα, κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Γαλλία. Οι αιματηρές συρράξεις όμως λίγο απασχολούν τη φιλάσθενη βασίλισσα Άννα, η οποία θα δει δύο γυναίκες της αυλής της να διεκδικούν με κάθε τρόπο την εύνοιά της ώστε να ικανοποιήσουν την πείνα τους για εξουσία και όχι μόνο.

Το Movie Society προσφέρει 120 διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του «α». Για να τις διεκδικήσετε επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο. Οι κάτοχοι καρτών θα έχουν ήδη εξασφαλισμένη τη θέση τους.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα όσα έχουμε προγραμματίσει για το Movie Society, το οποίο επιφυλάσσει ακόμη περισσότερες εκπλήξεις για τους θεατές, όπως ειδικά events και συζητήσεις σε επιλεγμένες προβολές του προγράμματος. Για τρεις φορές την εβδομάδα η κινηματογραφική έξοδος μπαίνει δυναμικά στην ατζέντα των Αθηναίων, με το άρτια εξοπλισμένο και ανανεωμένο Odeon Όπερα να σας περιμένει με ανοιχτές τις πόρτες και ζεστό ποπκόρν. Κλείστε τη θέση σας στο Movie Society για να μη χάσετε τα καλύτερα κινηματογραφικά ραντεβού της πόλης.

Coming soon

Focus στον Φρανσουά Τριφό

Το Movie Society ανάβει τους προβολείς του - εικόνα 8

Ο Γάλλος auteur με το αψεγάδιαστο αφηγηματικό στιλ και τις έντονα συναισθηματικές ιστορίες θα έχει την τιμητική του στο Movie Society, το οποίο θα προβάλει μερικά από τα διαχρονικά αριστουργήματα του «νονού» της νουβέλ βαγκ που έφεραν επανάσταση στο γαλλικό και το παγκόσμιο σινεμά.

Μουσικές ιστορίες

Το Movie Society ανάβει τους προβολείς του - εικόνα 9

Το Odeon Όπερα θα φιλοξενήσει τις πιο εκκωφαντικές κινηματογραφικές ταινίες για μουσικούς, απαστράπτουσες καριέρες και μοιραίες καταλήξεις, ίντριγκες πάνω και κάτω από τη σκηνή που άφησαν εποχή. Όπως για παράδειγμα εκτυλίσσονται γλαφυρά στο υποψήφιο για Όσκαρ «Straight Outta Compton»

Το σινεμά στο ντιβάνι

Το Movie Society ανάβει τους προβολείς του - εικόνα 10

Ψυχολογικά αδιέξοδα και συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα έρχονται στη θεματική όπου η ψυχανάλυση συναντά τον κινηματογράφο. Ανάμεσα στις ταινίες που επιλέξαμε βρίσκεται και το μελαγχολικό «Shame» του οσκαρικού Στιβ ΜακΚουίν, όπου ο Μάικλ Φασμπέντερ έρχεται αντιμέτωπος με τις σκοτεινές πτυχές του εαυτού του.

i Εισιτήριο: € 6, Κάρτα 10 προβολών*: € 40, Κάρτα διαρκείας**: € 90 | Τιμές μελών αθηνόραμα Club: Εισιτήριο: € 5, Κάρτα 10 προβολών*: € 32, Κάρτα διαρκείας**: € 72 | Προπώληση: ταμεία Odeon Όπερα (Ακαδημίας 57, κέντρο, 2103622683).

* Η κάρτα 10 προβολών ισχύει για όλη τη διάρκεια του Movie Society.

** Οι κάτοχοι καρτών διαρκείας αποκτούν αυτόματα συλλεκτικό μπλουζάκι Movie Society, έχουν ειδική έκπτωση 50% στο κυλικείο του Odeon Όπερα και μπορούν να αποκτήσουν σε προνομιακή τιμή επιλεγμένα DVDs. Ακόμη οι κάτοχοι καρτών διαρκείας και καρτών 10 προβολών έχουν προτεραιότητα στην κατοχύρωση θέσης για τις Movie Society Πρεμιέρες, ενώ θα συμμετέχουν σε αποκλειστικούς διαγωνισμούς με μοναδικά δώρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.