Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 15/11

Οι περιπέτειες του Νιούτ Σκαμάντερ στο μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ συνεχίζονται, την ώρα που ο Θοδωρής Αθερίδης και ο Πάνος Βλάχος εκπέμπουν SOS σε μια έρημη βραχονησίδα κάπου στο Αιγαίο…

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 15/11

Οι περιπέτειες του Νιούτ Σκαμάντερ στο μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ συνεχίζονται, την ώρα που ο Θοδωρής Αθερίδης και ο Πάνος Βλάχος εκπέμπουν SOS σε μια έρημη βραχονησίδα κάπου στο Αιγαίο…

Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα Του Γκρίντελβαλντ

Μπορεί η saga του Χάρι Πότερ να τελείωσε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η μαγεία θα κλειστεί στις βιβλιοθήκες μαζί του. Ο Νιούτ Σκαμάντερ, ο κυνηγός μαγικών πλασμάτων που γνωρίσαμε πρόπερσι στην πρώτη ταινία των «Φανταστικών Ζώων», επιστρέφει και σε αυτήν τη νέα περιπέτεια στις παρυφές του μυθιστορηματικού σύμπαντος της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ προσπαθεί να σταματήσει τόσο την άνοδο του μεγαλομανούς Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ (Τζόνι Ντεπ) στην κορυφή της κοινότητας των μάγων όσο και την κυριαρχία των ραβδοφόρων επί των κοινών θνητών.

Κορίτσι

Μία από τις μεγάλες εκπλήξεις του τελευταίου Φεστιβάλ Κανών. Χρυσή Κάμερα, βραβείο FIPRESCI (Διεθνής Ένωση Κριτικών) για το τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα και Queer Palm ήταν μόνο μερικές από τις διακρίσεις που απονεμήθηκαν στον πρωτοεμφανιζόμενο 27χρονο Βέλγο Λούκας Ντοντ, ο οποίος σκιαγραφεί με ειλικρίνεια, ωριμότητα κι αισιοδοξία το πορτρέτο της Λάρα (ερμηνευτική αποκάλυψη ο Βίκτορ Πόλστερ), ενός 15χρονου τρανς εφήβου, που φτάνει στα όριά της προσπαθώντας να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της και ταυτόχρονα να ανακαλύψει τη σεξουαλική της ταυτότητα.

Οι Κληρονόμοι

Στη μακρινή κι εν πολλοίς άγνωστη κινηματογραφικά Παραγουάη, ένα ζευγάρι γυναικών μεγάλης ηλικίας που μένουν για χρόνια μαζί βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο: η Τσικίτα μπαίνει στη φυλακή για χρέη προς την τράπεζα, ενώ η Τσέλα πρέπει να πατήσει στα πόδια της και να καταφέρει να καλύψει το μεγάλο κενό που αφήνει πλέον η απουσία της δυναμικής συντρόφου της. Ένα πολυεπίπεδο θηλυκό δράμα που θέτει αιχμηρά υπαρξιακά και πολιτικά ερωτήματα, το οποίο διακρίθηκε με τα βραβεία κριτικών και γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο αλλά και τη Χρυσή Αθηνά στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας.

λπ

Στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, ο σκηνοθέτης Χρήστος Πέτρου υπογράφει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο της μουσικού Λένας Πλάτωνος, βασισμένος σε πλούσιο αρχειακό υλικό και τις αφηγήσεις φίλων, συνεργατών και σύγχρονων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών.

Αιγαίο SOS

Σήμα κινδύνου εκπέμπεται στα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία, όταν ένας δυνατός σεισμός φέρνει στην επιφάνεια μια βραχονησίδα σε αμφισβητούμενα χωρικά ύδατα. Στο σημείο (δηλαδή στην πραγματική βραχονησίδα Μετώπη στον Σαρωνικό) σπεύδουν Έλληνες και Τούρκοι στρατιώτες, με σκοπό να καταλάβουν το νησί, και αμέσως ξεκινούν οι αστείες παρεξηγήσεις υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του τηλεοπτικά έμπειρου Πιέρρου Ανδρακάκου («Οι βασιλιάδες», «Ταμάμ»).

Μαίρη Σέλλεϋ

Ατμοσφαιρικό θρίλερ γύρω από το ειδύλλιο του ποιητή Πέρσι Σέλλεϋ με τη 16χρονη Μαίρη Γουόλστονκραφτ Γκόντγουιν (Έλ Φάνινγκ), που είχε ως αποτέλεσμα τη συγγραφή της εμβληματικής γοτθικής νουβέλας «Φρανκενστάιν» από την Γκόντγουιν, σε μια εποχή κατά την οποία οι γυναίκες συγγραφείς δεν έχαιραν ιδιαίτερου κύρους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Όλες οι ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου στη σωστή σειρά

Με αφορμή την πρεμιέρα των "Ιστοριών Καλοσύνης" ανατρέχουμε στη φιλμογραφία του κορυφαίου εν ενεργεία Έλληνα σκηνοθέτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
30/05/2024

Ιστορίες Καλοσύνης

Ο Λάνθιμος επιστρέφει στον παλιό, απόλυτα weird εαυτό του. Εσωστρεφής και ψυχρά αποστασιοποιημένος, καταφέρνει να περιγράψει ίσως λίγο φλύαρα, αλλά ευρηματικά κι απολαυστικά μια ανησυχητικά παράλογη πραγματικότητα.

Furiosa: A Mad Max Saga

Απολύτως ικανοποιητικό σε επίπεδο ανελέητης δράσης και ακαταμάχητου dieselpunk θεμάτος, λιγότερο χορταστικό όμως ως αφήγηση, το πρίκουελ αποτελεί μια διογκωμένη αν και τίμια προσθήκη σε ένα franchise που παραμένει αξιόπιστο.

Ζωικό Βασίλειο

Βραβευμένη με πέντε Σεζάρ αλληγορία φαντασίας, η οποία ξεκινάει σαν μαύρη κωμωδία και εξελίσσεται σε δραματικό θρίλερ. Κερδίζει το στοίχημα του ρεαλισμού, δυσκολεύεται όμως να χειριστεί ευρηματικά την κορύφωσή της.

Τα Ταρώ του Θανάτου

Εντελώς μπανάλ τρομο-συνταγή, η οποία με την πιο χαλαρή σεναριακή αφορμή βάζει μπροστά μια σειρά σαδιστικών φόνων τινέιτζερ.

Η Κόρη του Μπαμπά

Κωμωδία και δράμα διασταυρώνονται σε μια παιχνιδιάρικη, αλλά υπερβολικά γαλλική (εξυπνακίστικα φλύαρη) ιστορία πολλαπλών ενηλικιώσεων.

Γιάννης Σπανός: Πίσω απ' τη Μαρκίζα

Εξομολογήσεις και πληροφορίες συνθέτουν μια περισκοπική όσο και κινηματογραφικά λιτή προσέγγιση στο έργο ενός μελωδικού, απρόβλεπτου και σεμνότατου μουσικού δημιουργού.