Η Κλερ Φόι είναι έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο

Η ταλαντούχα Βρετανίδα πρωταγωνιστεί σε δύο οσκαρικών προδιαγραφών παραγωγές με τις οποίες φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ερμηνεύτρια πρώτης κλάσης.

Η Κλερ Φόι είναι έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο

Mε σήμα κατατεθέν τα καταγάλανα εκφραστικά μάτια της, η 34χρονη ηθοποιός βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε συνεχή εξέλιξη και άνοδο, διεκδικώντας δυναμικά μια θέση ανάμεσα στις κορυφαίες συναδέλφους της στον κινηματογράφο. Η Κλερ Φόι όμως έστρεψε αρχικά τα βλέμματα επάνω της με ρόλους στη μικρή οθόνη, όπου διέπρεψε χάρη στην εύστοχη ενσάρκωση μελών της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας.

Το αυστηρό της πρόσωπο και οι γεμάτες ένταση εκφράσεις της την έχρισαν ιδανική επιλογή για να ερμηνεύσει επιτυχημένα πρώτα την Άννα Μπολέιν («Wolf Hall») και αμέσως μετά τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ («The Crown»). Ο τελευταίος της ρόλος, μάλιστα, της έφερε ευρεία αναγνώριση, η οποία την οδήγησε σε δύο πολυσήμαντα βραβεία, την Χρυσή Σφαίρα και το Emmy για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία σε δράμα.

Η Κλερ Φόι είναι έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο - εικόνα 1

Όταν η Φόι έκλεισε το κεφάλαιο «τηλεόραση» και στράφηκε αποκλειστικά στο σινεμά, πρωταγωνίστησε στο «Breathe» (2017), το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού Άντι Σέρκις, για να ακολουθήσει ο Στίβεν Σόντερμπεργκ και το γυρισμένο με iPhone πείραμά του «Unsane» (2018).

Η πραγματική πρόκληση όμως έρχεται τώρα, με δύο ταινίες που αναμένεται να ακουστούν στην 91η απονομή των Όσκαρ: o «Πρώτος Άνθρωπος» του Ντάμιεν Σαζέλ («La La Land», «Χωρίς Μέτρο»), όπου δίνει μια καθηλωτική ερμηνεία ως Τζάνετ Άρμστρονγκ, σύζυγος του αστροναύτη που πάτησε πρώτος στη Σελήνη, κυκλοφόρησε ήδη στις αίθουσες, ενώ από την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου θα τη δούμε να ενσαρκώνει τη χάκερ Λίσμπετ Σαλάντερ στο «Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης» (Φέντε Άλβαρεζ), έναν ρόλο που εκτόξευσε την καριέρα της Ρούνι Μάρα στο «Κορίτσι με το Τατουάζ» (2011, Ντέιβιντ Φίντσερ).

Η Κλερ Φόι είναι έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο - εικόνα 2

Όλα δείχνουν πως αυτή θα είναι η χρονιά της Φόι, η ίδια όμως κρατάει χαμηλούς τόνους και θεωρεί υπερεκτιμημένη την επιτυχία. Η ηθοποιός είναι συγκεντρωμένη στη δουλειά και την κόρη της, η οποία την έχει βοηθήσει να τιθασεύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το άγχος. Αν η Φόι συνεχίσει να δουλεύει προσηλωμένα, το μέλλον τής ανήκει...

Το 2019 η COSMOTE TV θα προβάλλει τις ταινίες «Breathe» (Άντι Σέρκις, 2017) και αποκλειστικά το «Ο Πρώτος Άνθρωπος» (Νταμιέν Σαζέλ, 2018) με πρωταγωνίστρια την Κλερ Φόι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι 15 καλύτερες queer ταινίες του 21ου αιώνα

Ανατρέχουμε στις σπουδαιότερες στιγμές ενός σινεμά που βρίσκεται ακόμα στην ακμή του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/06/2024

Το "Network" στον θερινό κινηματογράφο Παναθήναια

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον κριτικό Αλέξανδρο Παπαγεωργίου.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (13-19/6)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Μπαμπάκ Τζαλαλί, το "Φρίμοντ" και ο ταπεινός Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ

Συναντήσαμε το σκηνοθέτη του νοσταλγικού ασπρόμαυρου φιλμ όπου ο σταρ του "Bear" κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση.

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 14ο Athens Open Air Film Festival

Σας παρουσιάζουμε τις ταινίες που έχουμε ήδη σημειώσει στο πρόγραμμα της αγαπημένης θερινής διοργάνωσης.

"Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι" επτά μέρες κλασικού σινεμά στη Ριβιέρα

Η διοργάνωση που αγαπά τον παλιό καλό κινηματογράφο επιστρέφει για 13η χρονιά.

Ζαχαρία Μαυροειδή, πώς έφτιαξες την ελληνική κομεντί του καλοκαιριού;

Με το "Καλοκαίρι της Κάρμεν" ο ταλαντούχος σκηνοθέτης παραδίδει μια σπιρτόζικη και διασκεδαστική ρομαντική κωμωδία, με επίκεντρο τις ερωτικές περιπέτειες ενός τριαντάρη.