Μια «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» ακούγεται στη Λαμία

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη με την υποστήριξη του Film Office Στερεάς Ελλάδας.

Μια «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» ακούγεται στη Λαμία

To Film Office Στερεάς Ελλάδας προχωρά στην χρηματοδότηση τεσσάρων νέων κινηματογραφικών παραγωγών, με πρώτη τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς». Η έναρξη των γυρισμάτων της φιλόδοξης παραγωγής, τα οποία θα πραγματοποιηθούν εξ’ ολοκλήρου στη Φθιώτιδα, συνοδεύτηκε με συνέντευξη Τύπου, με τους συντελεστές της ταινίας και τους υπεύθυνους του Film Office. Η ταινία αυτή φαίνεται να είναι μόνο η αρχή, αφού ακολουθούν οι παραγωγές των «Θερμοκήπιο», του Νίκου Κρητικού, «Απόστρατος» του Ζαχαρία Μαυροειδή και «Χάρτινα Πουλιά» του Βασίλη Ντούρου.

Το Film Office της Στερεάς Ελλάδας συγκεντρώνει μέχρι σήμερα πολύ καλές κριτικές από τους ανθρώπους του χώρου, λόγω της σοβαρής δουλειάς αλλά και της μεθοδικότητας με την οποία προχωρά στην κινηματογραφική παραγωγή. «Η καλύτερη στιγμή ενός οργανισμού είναι όταν μπορείς να παρουσιάζεις τα αποτελέσματα της δουλειάς του. Κι εμείς μπορούμε να το κάνουμε για το Film Office έχει κάνει μία πολύ σοβαρή δουλειά που ξεχωρίζει σε όλη την Ελλάδα» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος παρουσίασε και την επίσημη ιστοσελίδα του φορέα κερδίζοντας θετικότατες εντυπώσεις.

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς

Μια «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» ακούγεται στη Λαμία - εικόνα 1

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη είναι μία διεθνής συμπαραγωγή Ελλάδας (Faliro House, Αργοναύτες Α.Ε.), Γαλλίας (ΕΖ Films), Γερμανίας (Sutor Kolonko) και Κύπρου (Υ.Ε. Films Ltd). Παραγωγός της είναι ο Πάνος Παπαχατζής, ο οποίος δήλωσε: «Σήμερα μαζί με την έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας μας ξεκινά στην ουσία στην πράξη και η λειτουργία του Film Office της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Ενός Film Office που δημιουργήθηκε πριν μερικούς μήνες σε συνεργασία με τους Έλληνες παραγωγούς για να ενισχύσει, να διευκολύνει και να προσελκύσει ελληνικές και διεθνείς παραγωγές με στόχο την αύξηση του τουρισμού και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. (…) Ο συνδυασμός και η συνεργασία του ΕΚΟΜΕ με τα Film Offices των Περιφερειών μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη δυναμική στον τομέα προσέλκυσης των ξένων παραγωγών καθιστώντας την κινηματογραφική βιομηχανία μαζί με την τουριστική, τους δύο σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της χώρας».

Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν οι Γιάννης Οικονομίδης, Δημοσθένης Παπαμάρκος και Χάρης Λαγκούσης, ενώ πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Τσορτέκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Βασίλης Μπισμπίκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Στάθης Σταμουλακάτος και Βαγγέλης Μουρίκης. Εκτός όμως από τους γνωστούς συνεργάτες του, ο Οικονομίδης έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει αυτή την φορά και ερασιτέχνες ηθοποιούς. Η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» παραμένει στο είδος του γκανγκστερικού φιλμ – μαύρης κωμωδίας που είδαμε και στο «Μικρό Ψάρι», με διάθεση για ακόμα πιο απελευθερωμένο χιούμορ. Χαρακτηριστικά, ο σκηνοθέτης δήλωσε: «Είναι μια παράξενη ταινία, εγώ τη χαρακτηρίζω μια μαύρη κωμωδία, με στοιχεία γκανστερικού , δράση, ερωτική- έρωτας, ιδρώτας, πόθος, σπέρμα, όλα είναι μέσα. Και μαύρο χιούμορ. Η έμπνευσή της», συνέχισε, «ήταν να προεκτείνω αυτό που ξεκίνησα με το «…Ψάρι» γενικά, αλλά και μια διάθεση για πιο απελευθερωμένο χιούμορ της όλης κατάστασης. Να το αφήσω να ξεχυθεί ελεύθερα, να ξεσαλώσουμε λίγο πιο απενοχοποιημένα».

Αναφορικά με τη σύλληψη του σεναρίου και την επιλογή της Λαμίας ως τόπο γυρισμάτων, υποστήριξε ότι ήταν κοινή απόφαση. «Με τον Δημοσθένη (Παπαμάρκο) ήμασταν στην ίδια παρέα. Είχαμε και τον Χάρη Λαγκούση, που ήταν στο σενάριο και της προηγούμενης ταινίας, οπότε κάτσαμε και οι τρεις και σκαρώσαμε την ιστορία» Τώρα, όσον αφορά στη Λαμία, «ψάχναμε ένα μέρος έξω από την Αθήνα. Η Λαμία είναι μια πόλη, δεν είναι χωριό. Ήρθε και η στήριξη του Film Office και κούμπωσε το πράγμα.»

Τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

Μια «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» ακούγεται στη Λαμία - εικόνα 2

Επίσημη σύνοψη της ταινίας

Το θέμα της ταινίας περιστρέφεται γύρω από τη ζωή της όμορφης Όλγας σε μία επαρχιακή πόλη της Ελλάδας και στον ατυχή της γάμο με τον επιχειρηματία Ηρακλή. Η Όλγα θα αναζητήσει διέξοδο στον έρωτα της με τον Μάνο, πρώην λαϊκό τραγουδιστή και νυν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου. Όταν όμως θα εγκαταλείψει οριστικά τον Ηρακλή, θα πάρει μαζί της εκτός από την τιμή του συζύγου της και ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο Ηρακλής, με την παρότρυνση της μάνας του Φωτεινής, θα απαντήσει σε αυτό το διπλό πλήγμα αναζητώντας διπλή εκδίκηση. Κάπου εκεί τα πράγματα αρχίζουν να εκτροχιάζονται, παίρνοντας έτσι μια απροσδόκητη όσο και αλλόκοτη τροπή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι 15 καλύτερες queer ταινίες του 21ου αιώνα

Ανατρέχουμε στις σπουδαιότερες στιγμές ενός σινεμά που βρίσκεται ακόμα στην ακμή του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/06/2024

Το "Network" στον θερινό κινηματογράφο Παναθήναια

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον κριτικό Αλέξανδρο Παπαγεωργίου.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (13-19/6)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Μπαμπάκ Τζαλαλί, το "Φρίμοντ" και ο ταπεινός Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ

Συναντήσαμε το σκηνοθέτη του νοσταλγικού ασπρόμαυρου φιλμ όπου ο σταρ του "Bear" κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση.

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 14ο Athens Open Air Film Festival

Σας παρουσιάζουμε τις ταινίες που έχουμε ήδη σημειώσει στο πρόγραμμα της αγαπημένης θερινής διοργάνωσης.

"Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι" επτά μέρες κλασικού σινεμά στη Ριβιέρα

Η διοργάνωση που αγαπά τον παλιό καλό κινηματογράφο επιστρέφει για 13η χρονιά.

Ζαχαρία Μαυροειδή, πώς έφτιαξες την ελληνική κομεντί του καλοκαιριού;

Με το "Καλοκαίρι της Κάρμεν" ο ταλαντούχος σκηνοθέτης παραδίδει μια σπιρτόζικη και διασκεδαστική ρομαντική κωμωδία, με επίκεντρο τις ερωτικές περιπέτειες ενός τριαντάρη.