Δείτε τα φαβορί στις κύριες κατηγορίες της φετινής οσκαρικής απονομής

Οι τελευταίες προβλέψεις για τους νικητές των κορυφαίων κατηγοριών της ακαδημίας, λίγες ημέρες πριν από τη λαμπερή απονομή των βραβείων.

Δείτε τα φαβορί στις κύριες κατηγορίες της φετινής οσκαρικής απονομής

Οι τελευταίες προβλέψεις για τους νικητές των κορυφαίων κατηγοριών της ακαδημίας, λίγες ημέρες πριν από τη λαμπερή απονομή των βραβείων, η οποία θα προβληθεί ζωντανά και αποκλειστικά στην Cosmote TV (4/3).

Καλύτερη ταινία

Δείτε τα φαβορί στις κύριες κατηγορίες της φετινής οσκαρικής απονομής - εικόνα 1
«Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι»

Με οδηγό το σενάριο ή τη σκηνοθεσία; Ο Ιρλανδός σκηνοθέτης Μάρτιν ΜακΝτόνα με τις συναισθηματικά φορτισμένες και κοινωνικά διεισδυτικές «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι», έχει ήδη κερδίσει BAFTA και Χρυσή Σφαίρα. Είναι το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας, με γερό αουτσάιντερ την υποψήφια σε 13 κατηγορίες «Μορφή του Νερού» του Γκιγέρμο ντελ Τόρο.

Σκηνοθεσία

Δείτε τα φαβορί στις κύριες κατηγορίες της φετινής οσκαρικής απονομής - εικόνα 2
Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Θα γίνει ο Γκιγέρμο ντελ Τόρο ο τρίτος Μεξικανός σκηνοθέτης που θα κρατήσει το χρυσό αγαλματάκι μετά τους Αλφόνσο Κουαρόν και Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου; Όλα δείχνουν πως ναι, καθώς η «Μορφή του Νερού» βραβεύτηκε με Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία, ενώ έχει κυριαρχήσει σε Χρυσές Σφαίρες, BAFTA και στο σωματείο σκηνοθετών.

Πρωτότυπο σενάριο

Δείτε τα φαβορί στις κύριες κατηγορίες της φετινής οσκαρικής απονομής - εικόνα 3
Μάρτιν ΜακΝτόνα

Το ευρηματικό γράψιμο του Μάρτιν ΜακΝτόνα, ο οποίος διαχειρίζεται αριστοτεχνικά τη δράση, τα συναισθήματα και τα πολύπλευρα ζητήματα που απεικονίζονται στις «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι», πιθανότατα θα τον φέρει νικητή κι εδώ. Την έκπληξη μπορεί να κάνει το πανέξυπνο «Τρέξε!» του Τζόρνταν Πιλ και τιμήθηκε από το σωματείο σεναριογράφων.

Α' γυναικείος ρόλος

Δείτε τα φαβορί στις κύριες κατηγορίες της φετινής οσκαρικής απονομής - εικόνα 4
Φράνσις ΜακΝτόρμαντ

Το 2018 θα μπορούσε να λέγεται και χρονιά Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, αφού η δυναμική ηθοποιός βραβεύεται όπου σταθεί κι όπου βρεθεί για την αποκαλυπτική ερμηνεία της στις «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι». Χρυσή Σφαίρα, BAFTA και το σωματείο ηθοποιών δείχνουν πως θα προσθέσει κι ένα δεύτερο Όσκαρ στην καριέρα της. Αλήθεια, ποιος δεν θα το ήθελε;

Α' ανδρικός ρόλος

Δείτε τα φαβορί στις κύριες κατηγορίες της φετινής οσκαρικής απονομής - εικόνα 5
Γκάρι Όλντμαν

Η ακαδημία λατρεύει τους ηθοποιούς που μεταμορφώνονται ολοκληρωτικά για μια ερμηνεία, πόσο μάλλον όταν ενσαρκώνουν ένα ιστορικό πρόσωπο. Φέτος τα μέλη της είχαν εύκολη δουλειά χάρη στον Γκάρι Όλντμαν. Ο Βρετανός σταρ υποδύθηκε μαεστρικά τον Ουίνστον Τσόρτσιλ στην «Πιο Σκοτεινή Ώρα» και όλα δείχνουν πως θα πάρει το Όσκαρ που άξιζε εδώ και χρόνια.

Ξενόγλωσση ταινία

Δείτε τα φαβορί στις κύριες κατηγορίες της φετινής οσκαρικής απονομής - εικόνα 6
«Το Τετράγωνο»

Χωρίς τον νικητή των Χρυσών Σφαιρών «Μαζί ή Τίποτα» του Φατίχ Ακίν στις υποψηφιότητες, το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Τετράγωνο» του Ρούμπεν Έστλουντ βρίσκεται μιαν ανάσα μακριά από το να γίνει η πρώτη σουηδική ταινία που αποσπά το Όσκαρ μετά το «Φάνι και Αλέξανδρος» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Μην αγνοήσετε ωστόσο και τη χιλιανή «Φανταστική Γυναίκα» του Σεμπαστιάν Λέλιο.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Τετράγωνο

The Square
4
  • Κομεντί
  • 2017
  • Διάρκεια: 142 '
  • Ρούμπεν Έστλουντ

Ο Κρίστιαν, εικαστικός επιμελητής σε κορυφαίο σουηδικό μουσείο σύγχρονης τέχνης, προετοιμάζεται για τα εγκαίνια του φιλόδοξου project «Το τετράγωνο». Η κλοπή του πορτοφολιού και του κινητού του όμως θα τον παρασύρουν σε ένα στρόβιλο αναπάντεχων αντιδράσεων με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
4
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 115 '
  • Μάρτιν ΜακΝτόνα

Νοικιάζοντας τρεις διαφημιστικές πινακίδες στην είσοδο της πόλης, μια μητέρα καταγγέλλει την τοπική αστυνομία, η οποία δεν έχει βρει τον ένοχο για το βιασμό και τη δολοφονία της κόρης της, μέσα από τις ανακοινώσεις που αναρτά.

Η πιο Σκοτεινή Ώρα

Darkest Hour
2,5
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 125 '
  • Τζο Ράιτ

Τον Μάιο του 1940 κι ενώ οι Γερμανοί εισβάλλουν αιφνιδιαστικά στη Γαλλία, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ αναλαμβάνει επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αντιμετωπίζοντας τη δυσπιστία του βασιλιά και την επιφυλακτικότητα των βουλευτών του ίδιου του κόμματός του.

Η Μορφή του Νερού

The Shape of Water
4
  • Φαντασίας
  • 2017
  • Διάρκεια: 123 '
  • Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Σε ένα μυστικό κυβερνητικό εργαστήριο μια μουγκή και μοναχική καθαρίστρια αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με ένα αλλόκοτο αμφίβιο πλάσμα, το οποίο γίνεται αντικείμενο βασανιστικών πειραμάτων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.