Μια πρώτη ματιά στον «Καζαντζάκη» του Γιάννη Σμαραγδή

Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του σπουδαίου λογοτέχνη.

Μια πρώτη ματιά στον «Καζαντζάκη» του Γιάννη Σμαραγδή

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής στο νέο του κινηματογραφικό πόνημα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη έναν ακόμα σπουδαίο Έλληνα. Μετά τον «Καβάφη», τον «El Greco» και τον Ιωάννη Βαρβάκη στην ταινία «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι», σειρά έχει ο «Καζαντζάκης».

Η ταινία που βασίζεται στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο» έπειτα από έξι μήνες γυρισμάτων μας προσφέρει μια πρώτη ματιά στον κόσμο της, όπου μεταφερόμαστε από την Κρήτη στην Αθήνα των αρχών του περασμένου αιώνα. Το δύσκολο έργο να ενσαρκώσει τον Καζαντζάκη επωμίζεται ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος με τη σύντροφό του Ελένη να ενσαρκώνει η Μαρίνα Καλογήρου. Το Γιώργη Ζορμπά θα ερμηνεύσει ο Θοδωρής Αθερίδης.

Δείτε παρακάτω το teaser:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.

"Ίχνη αιωνιότητας: Θόδωρος Αγγελόπουλος": Μια ημερίδα για το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν κεντρικές εισηγήσεις των Βρασίδα Καραλή και Sylvie Rollet που έχουν μελετήσει σε βάθος το καλλιτεχνικό έργο και τη γλώσσα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη.

"Μην Ανοίγεις την Πόρτα": Είδαμε την ταινία των Unboxholics και τους θέτουμε τις ερωτήσεις μας

Τα αδέρφια Καρπά μιλούν στο "α" για το φιλόδοξο κινηματογραφικό ντεμπούτο τους που κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους.

Πανηγυρικό queer φινάλε στο "Σινεμά στο Κέντρο"

Οι προβολές που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελλάδος ετοιμάζονται να ρίξουν πανηγυρικά αυλαία.