The Bye Bye Man

2,5

Μια ιδέα που θυμίζει «Candyman» κι ένα θρίλερ τρόμου που φέρνει στο νου πολλά άλλα, καταφέρνει όμως να περιορίσει τις έτοιμες λύσεις και να ξεχωρίσει από τις αμέτρητες κλισεδιάρικες παραγωγές του είδους.

The Bye Bye Man

Μια ιδέα που θυμίζει «Candyman» κι ένα θρίλερ τρόμου που φέρνει στο νου πολλά άλλα, καταφέρνει όμως να περιορίσει τις έτοιμες λύσεις και να ξεχωρίσει από τις αμέτρητες κλισεδιάρικες παραγωγές του είδους.

The Bye Bye Man - εικόνα 1

Νοικιάζοντας μια απομονωμένη έπαυλη, τρεις συμφοιτητές ανακαλύπτουν την ιστορία του Bye Bye Man, μιας υπερφυσικής οντότητας της οποίας το όνομα δεν πρέπει να αναφέρουν με κανέναν τρόπο. Είναι­ όμως πια αργά, κι ενώ αρχίζουν να έχουν παραισθήσεις που φέρνουν στην επιφάνεια τις ανασφάλειές τους, διαπιστώνουν πως η κατάρα του Bye Bye Man είναι υπεύθυνη για πολλά περιστατικά άγριων δολοφονιών.

Η ιδέα θυμίζει το cult hit «Candy­man», η εξέλιξη περνάει από άλλα­ χίλια δυο γνωστά τρομο-μονοπάτια, όμως η ταλαντούχα Στέισι Τάιτλ («Καλή Όρεξη και… Αντίο») παραμένει συγκρατημένη, διατηρώντας έτσι μια στρωτή αφήγηση, που περισσότερο υποβάλλει την απειλή και λιγότερο μας τρομάζει με εύκολα «μπου!» Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της ταινίας πάντως, η οποία καταφέρνει να μείνει μέχρι τέλους ένα βήμα μπροστά από όλα τα κλισε­διάρικα «ξαδερφάκια» της, βρίσκεται στην αξιοποίηση της ιδέας του απωθημένου. Ο Bye Bye Man τρομοκρατεί τα θύματά του μέσω των καταπιεσμένων ενστίκτων τους (ο ερωτισμός των νεαρών πρωταγωνιστών), ενώ η κουβέντα της αστυνομικού και του Έλιοτ για το τι πρέπει να αποκαλύπτουμε δημόσια και τι όχι, ποια είναι τα κοινωνικά όρια της αλήθειας δηλαδή, είναι έξυπνη και ιδιαίτερα αποκαλυπτική.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

The Bye Bye Man

2,5
  • Τρόμου
  • 2017
  • Διάρκεια: 96 '
  • Στέισι Τάιτλ

Νοικιάζοντας ένα καινούργιο σπίτι, τρεις νεαροί συμφοιτητές ανακαλύπτουν την ιστορία του Bye Bye Man, μιας υπερφυσικής οντότητας της οποίας το όνομα δεν πρέπει να αναφέρουν με κανέναν τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.