Μη Σβήσεις το Φως

1,5

Σεναριακή πρόφαση για ένα κλισεδιάρικο, λιγάκι παλιομοδίτικο και μονοδιάστατο θρίλερ τρόμου, που κατά στιγμές εκμεταλλεύεται τις απειλητικές διαστάσεις του σκοταδιού.

Μη Σβήσεις το Φως

Σεναριακή πρόφαση για ένα κλισεδιάρικο, λιγάκι παλιομοδίτικο και μονοδιάστατο θρίλερ τρόμου, που κατά στιγμές εκμεταλλεύεται τις απειλητικές διαστάσεις του σκοταδιού.

Μη Σβήσεις το Φως - εικόνα 1

Εκμεταλλευόμενος την πιο παλιά ιδέα για ένα καλό θρίλερ, τον αταβιστικό ανθρώπινο φόβο για το σκοτάδι, ο σεναριογράφος Έρικ Χέισερερ (του ριμέικ του «The Thing» και του επερχόμενου «Arrival») μετατρέπει τη μικρού μήκους του Ντέιβιντ Σάντ­μπεργκ «Lights Out» (2013) σε μια χολιγουντιανή, μα φτηνή ταινία τρόμου του ενός και μοναδικού ευρήματος: μια δολοφονική οντότητα παραμονεύει στις σκιές­, τις οποίες πρέπει να αποφεύγουν με κάθε τρόπο οι τρομαγμένοι ήρωες.

Στην προκειμένη περίπτωση κυρίως η Ρεμπέκα, η οποία ενηλικιώθηκε πιστεύοντας πως άφησε πίσω της τους παιδικούς φόβους. Μέχρι που ο πατέρας της δολοφονείται μυστηριωδώς και ο μικρός αδερφός της αρχίζει να βιώνει τα ίδια τρομακτικά γεγονότα, τα οποία συνδέονται με το σκοτεινό παρελθόν της μητέρας τους. Καθώς όλα αυτά λειτουργούν ως καθαρή πρόφαση και όχι ως δραματουργική ουσία, το όλο παιχνίδι παίζεται στο πώς και το πότε (δεν πολυ-υπάρχει γιατί) θα σβήσουν τα φώτα, με τον πρωτάρη Σάντμπεργκ να το διευθύνει με ένα απρόσωπο, ελαφρά παλιομοδίτικο στιλ που μένει όμηρος των κλισέ και των αυθαίρετων ευκολιών.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 81΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Μη Σβήσεις το Φως

Lights Out
1,5
  • Τρόμου
  • 2016
  • Διάρκεια: 81 '
  • Ντέιβιντ Σάντμπεργκ

Φεύγοντας από το πατρικό της, η Ρεμπέκα άφησε πίσω της τους παιδικούς φόβους. Μέχρι που ο μικρός αδερφός της αρχίζει να βιώνει τα ίδια τρομακτικά γεγονότα, τα οποία συνδέονται με το σκοτεινό παρελθόν της μητέρας τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.