Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 21/01

Την ερχόμενη κινηματογραφική εβδομάδα θα δούμε μεταξύ άλλων τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο μεγάλο φετινό οσκαρικό φαβορί του Αλεχάντρο Ινιάριτου και τη νέα ταινία του Ντάνι Μπόιλ με τον Μάικλ Φασμπέντερ ως Steve Jobs.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 21/01

Την ερχόμενη κινηματογραφική εβδομάδα θα δούμε μεταξύ άλλων τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο μεγάλο φετινό οσκαρικό φαβορί του Αλεχάντρο Ινιάριτου και τη νέα ταινία του Ντάνι Μπόιλ με τον Μάικλ Φασμπέντερ ως Steve Jobs.

Η Επιστροφή

Περιπετειώδες δράμα επιβίωσης του Αλεχάντρο Ινιάριτου, μεγάλο φετινό οσκαρικό φαβορί. Το 1820 ο θρυλικός κυνηγός και ανιχνευτής της Άγριας Δύσης Χιου Γκλας δέχτηκε επίθεση από αρκούδα και, όντας τραυματισμένος, εγκαταλείφθηκε από τους συντρόφους του στα βουνά. Ο αγώνας του για επιβίωση κι εκδίκηση έγινε το 2003 μπεστ σέλερ από τον Μάικλ Πανκ (Εκδόσεις Key Books) και ξεκίνησε μια μακρόχρονη κινηματογραφική περιπέτεια, που το 2011 τον έφερε στα χέρια του Ινιάριτου («Βαβέλ», «Birdman»). Η παραγωγή όμως άργησε να ξεκινήσει λόγω οικονομικών δυσχερειών και, ενώ ο Ντι Κάπριο αποσύρθηκε για χάρη της από το «Steve Jobs», μετατράπηκε σε κόλαση από τον περφεξιονισμό του Μεξικανού σκηνοθέτη και του φωτογράφου του Εμάνουελ Λουμπέζκι (Όσκαρ για τα «Gravity» και «Birdman»): γυρίσματα με χρονολογική σειρά και φυσικό φως, μεταφορά μέρους της παραγωγής από τον Καναδά στην Αργεντινή λόγω... έλλειψης χιονιού κι εκτόξευση του κόστους από τα 60 εκατομμύρια δολάρια στα 135! Πολύ λογικά οι ελπίδες της ταινίας για «ανάκαμψη» κρέμονται πλέον από τις οσκαρικές υποψηφιότητες, για τις οποίες το «Revenant» είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί.

Steve Jobs

Βιογραφία του hi-tech γκουρού, βραβευμένη με δύο Χρυσές Σφαίρες. O υποψήφιος για Όσκαρ, Μάικλ Φασμπέντερ αναλαμβάνει να ενσαρκώσει ένα πρόσωπο σταθμό για τον 20ο αιώνα, τον ιδιόρρυθμο γκουρού της τεχνολογίας και ιδρυτή του κολοσσού που ακούει στο όνομα Apple, ο οποίος αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη δημιουργία εργαλείων που θα βελτίωναν την επικοινωνία των ανθρώπων και θα αύξαναν την αποδοτικότητά τους, την ίδια στιγμή που καθιστούσε εαυτόν από τους πλέον αντιπαθείς, αν όχι μισητούς, ανθρώπους. Ο Ντάνι Μπόιλ αναλαμβάνει ένα ακόμα απαιτητικό εγχείρημα: να φωτίσει κινηματογραφικά τρία λανσαρίσματα – σταθμούς στην καριέρα του Τζομπς: το Macintosh (1984), το ΝeΧΤcube (1988) και το iMac (1998).

Οι Ήρωες του Κακού

Ισπανική ιστορία βίαιης ενηλικίωσης. Την πρώτη του μέρα στο σχολείο, ο Αρίτζ πέφτε θύμα βίαιου εξευτελισμού από έναν πιο χειροδύναμο συμμαθητή του. Ένας άλλος νεαρός, ο Εστέμπαν, θα σπεύσει να τον βοηθήσει. Όπως ανακαλύπτουν, οι δυο τους έχουν αρκετά κοινά: είναι αντικοινωνικοί, περιθωριακοί, παράξενοι… Σύντομα στην παρέα τους θα προστεθεί η Σαρίτα, ένα μοναχικό αγοροκόριτσο. Οι τρεις έφηβοι αρχίζουν να κλέβουν μαγαζιά, παίρνοντας οτιδήποτε δεν μπορούν να πληρώσουν. Όμως κατά τη διάρκεια μιας από αυτές τις ληστείες συλλαμβάνονται από έναν φύλακα, και ο μόνος τρόπος να διαφύγουν είναι να χρησιμοποιήσουν βία. Έχοντας κάνει αυτό το πρώτο βήμα, αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να αντιδράσουν βίαια για να εκδικηθούν οποιονδήποτε τους έχει ταπεινώσει ή αδικήσει στο παρελθόν: μαθητές, δασκάλους και άλλους ανεπιθύμητους. Έτσι σχηματίζουν τους «Ήρωες του Κακού».

Κοκορόκι: Ο Ήρωας της Φάρμας

Μεξικάνικο animation με απρόσμενο σουξέ στο αμερικανικό box office. Όταν γεννήθηκε ο Ρόκι ήταν ένα αδύναμο κοτοπουλάκι. Αλλά όταν ο κακός μεγαλό-αγρότης της περιοχής απειλεί να καταστρέψει το σπίτι και την οικογένεια του, ο Ρόκι θα πρέπει να μεταμορφωθεί από ένα συνεσταλμένο, νεαρό «κοτόπουλο» σε ένα γενναίο κόκορα. Ο Ρόκι και οι φίλοι του θα ξεκινήσουν για μια περιπέτεια που θα μας αποδείξει για μια ακόμη φορά, πως δεν πρέπει να κρίνουμε τίποτα από το μέγεθός του.

Ιάκωβος Ο Ψεύτης

Υποψήφια για ξενόγλωσσο Όσκαρ ανατολικογερμανική ταινία του 1974. Προς το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, σε ένα εβραϊκό γκέτο που βρίσκεται σε κάποια χώρα της Ανατολικής Ευρώπης ο εβραίος Ιάκωβος ακούει τυχαία από το γερμανικό ράδιο ότι οι Ρώσοι νικούν στο Μέτωπο και πλησιάζουν προς το μέρος τους. Όταν μεταβιβάζει την είδηση στους συγκρατούμενούς του, κανείς δεν το πιστεύει, γι’αυτό ο Ιάκωβος εφευρίσκει το ψέμα ότι έχει παράνομα ένα ραδιόφωνο. Από εκείνη την στιγμή κάθε φορά που οι άλλοι θα τον ρωτούν για την έκβαση του πολέμου, ο Ιάκωβος θα τους λέει για νέα φανταστική νίκη των Ρώσων. Τα νέα ανεβάζουν το ηθικό της κοινότητας και ο Ιάκωβος βρίσκεται στο δίλημμα να αποκαλύψει την αλήθεια ή να τους κρατήσει στην εφησυχαστική πλάνη τους;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Ξεριζωμένοι" στην Ταινιοθήκη: Το ντοκιμαντέρ της Ελένης Αλεξανδράκη φωτίζει τις τραυματικές εμπειρίες παιδιών ανά το κόσμο

Για την ταινία, που περιγράφει επτά ιστορίες ξεριζωμών, θα μιλήσουν οι καθηγήτριες Gonda Van Steen, Αννα Λυδάκη και η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/05/2024

Όλες οι ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου στη σωστή σειρά

Με αφορμή την πρεμιέρα των "Ιστοριών Καλοσύνης" ανατρέχουμε στη φιλμογραφία του κορυφαίου εν ενεργεία Έλληνα σκηνοθέτη.

Ιστορίες Καλοσύνης

Ο Λάνθιμος επιστρέφει στον παλιό, απόλυτα weird εαυτό του. Εσωστρεφής και ψυχρά αποστασιοποιημένος, καταφέρνει να περιγράψει ίσως λίγο φλύαρα, αλλά ευρηματικά κι απολαυστικά μια ανησυχητικά παράλογη πραγματικότητα.

Furiosa: A Mad Max Saga

Απολύτως ικανοποιητικό σε επίπεδο ανελέητης δράσης και ακαταμάχητου dieselpunk θεμάτος, λιγότερο χορταστικό όμως ως αφήγηση, το πρίκουελ αποτελεί μια διογκωμένη αν και τίμια προσθήκη σε ένα franchise που παραμένει αξιόπιστο.

Ζωικό Βασίλειο

Βραβευμένη με πέντε Σεζάρ αλληγορία φαντασίας, η οποία ξεκινάει σαν μαύρη κωμωδία και εξελίσσεται σε δραματικό θρίλερ. Κερδίζει το στοίχημα του ρεαλισμού, δυσκολεύεται όμως να χειριστεί ευρηματικά την κορύφωσή της.

Τα Ταρώ του Θανάτου

Εντελώς μπανάλ τρομο-συνταγή, η οποία με την πιο χαλαρή σεναριακή αφορμή βάζει μπροστά μια σειρά σαδιστικών φόνων τινέιτζερ.

Η Κόρη του Μπαμπά

Κωμωδία και δράμα διασταυρώνονται σε μια παιχνιδιάρικη, αλλά υπερβολικά γαλλική (εξυπνακίστικα φλύαρη) ιστορία πολλαπλών ενηλικιώσεων.