Οι ταινίες που κυκλοφορούν στις αθηναϊκές αίθουσες την Πέμπτη 31/12

Φαντασμαγορικές περιπέτειες, δράματα εποχής με οσκαρικές φιλοδοξίες, αρτ πολεμικές τέχνες, φιλόδοξα animation και το «Δεκαήμερο» του Βοκάκιου… Το χορταστικό εορταστικό σινε-μενού έχει ταινίες για όλους.

Οι ταινίες που κυκλοφορούν στις αθηναϊκές αίθουσες την Πέμπτη 31/12

Φαντασμαγορικές περιπέτειες, δράματα εποχής με οσκαρικές φιλοδοξίες, αρτ πολεμικές τέχνες, φιλόδοξα animation και το «Δεκαήμερο» του Βοκάκιου… Το χορταστικό εορταστικό σινε-μενού έχει ταινίες για όλους.

Στην Καρδιά της Θάλασσας

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ρον Χάουαρντ («Απόλλων 13», «Ένας Υπέροχος Άνθρωπος», «Rush» ) εμπνέεται από μια αληθινή ιστορία και υπόσχεται έναν καινούργιο «Μόμπι Ντικ». Πρωταγωνιστής του ο Κρις Χέμσγουορθ ως ύπαρχος του φαλαινοθηρικού «Έσεξ» Όουεν Τσέις, ο οποίος βρίσκεται –όπως και το υπόλοιπο πλήρωμα– ναυαγός μεσοπέλαγα, καθώς το πλοίο του δέχεται επίθεση από ένα γιγαντιαίο θυλαστικό. Η ιστορία μας μεταφέρει στο 1820, όπου το φαλαινοθηρικό της Νέας Αγγλίας, Έσεξ, δέχτηκε επίθεση από κάτι που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει: μια φάλαινα τεραστίων διαστάσεων και δύναμης, με μια σχεδόν ανθρώπινη αίσθηση εκδίκησης.

Brooklyn

Οσκαρικό δράμα εποχής με τη Σέρσια Ρόναν. Βασισμένο στο μπεστ σέλερ του Κολμ Τόιμπιν, το δράμα εποχής αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας, της Έιλις, που μετακομίζει από μια μικρή πόλη της Ιρλανδίας στο πολύβουο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Αντίθετα με την τακτοποιημένη ζωή που άφησε πίσω της, βρίσκει την ευκαιρία να πιάσει δουλειά, να χτίσει το μέλλον της και να βρει τον έρωτα, στο πρόσωπο του Ιταλοαμερικανού Τόνι.

Η Σιωπηλή Δολοφόνος

Εξελισσόμενη στην Κίνα του 9ου αιώνα, η πρώτη περιπέτεια πολεμικών τεχνών του Χου Χσιάο-Χσιεν («Η Πόλη της Θλίψης») είναι μια αποστασιοποιημένη, σχεδόν αγγελοπουλική μελέτη στο θεαματικό είδος, από το οποίο ο βετεράνος Κινέζος σκηνοθέτης κρατάει την εικαστική αρτιότητά του και κάποια χαρακτηριστικά leitmotif. Έρωτας, τιμή, επιθυμία για εκδίκηση και καθήκον συγκρούονται με φόντο έναν κόσμο στιλάτων συνωμοσιών, χαρίζοντας στον Χσιάο-Χσιεν το Βραβείο Σκηνοθεσίας στις Κάνες και στη 40χρονη Σου Κι, μια από τις διασημότερες και ομορφότερες σταρ της Κίνας, τον κολακευτικό χαρακτηρισμό «νέα Γκονγκ Λι».

Ο Μικρός Πρίγκιπας

«Το να μεγαλώνεις δεν είναι πρόβλημα, το να ξεχνάς όμως είναι», μας θυμίζει ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών. Εναλλάσσοντας computer animation και παραδοσιακές τεχνικές stop motion, ο «Μικρός Πρίγκιπας» κυκλοφορεί μεταγλωττισμένο στα ελληνικά και σε αγγλική βερσιόν με υπότιτλους. Με ένα σχετικά ελεύθερο, αλλά άμεσα αναγνωρίσιμο σενάριο, η ταινία πιλοτάρει λεκτικά ανάμεσα στα μπαομπάπ, στο τριαντάφυλλο, στην αλεπού και στον αστεροειδή Β612, δηλαδή την οικουμενική ιστορία του ήρωα του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί. Πρωταγωνίστρια είναι μια μικρή γειτόνισσα ενός γερο-αεροπόρου, ο οποίος γνώρισε κάποτε τον Μικρό Πρίγκιπα ύστερα από μια αναγκαστική προσγείωση στην έρημο.

Θαυμάσιος Βοκκάκιος

Οι αδελφοί Ταβιάνι εμπνέονται από το «Δεκαήμερο». Μετά τον θρίαμβο του «Ο Καίσαρας Πρέπει να Πεθάνει» στο Φεστιβάλ Βερολίνου, οι Ιταλοί βιρτουόζοι ανανεώνουν τη συνεργασία τους με τον Φωτογράφο Ρομπέρτο Ζαμπάνι, ζωντανεύοντας στην οθόνη τις διαχρονικές ιστορίες του Βοκάκιου, πάντα μέσα από το δικό τους δημιουργικό πρίσμα. Γυρισμένος στα τοπία της Τοσκάνης και του Λάτσιο, και σε αυθεντικούς μεσαιωνικούς πύργους, ο «Θαυμάσιος Βοκάκιος» αναπαράγει με ακρίβεια το ύφος και την αισθητική των μεγάλων ζωγράφων της Αναγέννησης.

Μπελ & Σεμπάστιαν 2: Η Περιπέτεια Συνεχίζεται

Σίκουελ της γαλλικής οικογενειακής επιτυχίας. Στο χωριό του Σεμπαστιάν, όλοι γιορτάζουν τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και εκείνος μαζί με τον πιστό του σκύλο περιμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή της φίλης του, Αντζελίνα. Τα νέα, όμως, είναι δυσάρεστα: το χωριό μαθαίνει ότι το αεροπλάνο της Αντζελίνα έπεσε σε ένα πυκνό δάσος και όλοι θρηνούν το χαμό της. Όλοι εκτός από τον παππού του Σεμπαστιάν, ο οποίος ξέρει έναν άνδρα που μπορεί να τους βοηθήσει να την βρουν και πάλι. Έτσι ξεκινά η αποστολή διάσωσης της Αντζελίνα, που επιφυλάσσει πολλούς κινδύνους, ταλαιπωρίες αλλά και ένα μυστικό που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές των δύο φίλων…

Πόλεμος και Ειρήνη – Μέρος 2ο

Τολστόι, ξενόγλωσσο Όσκαρ και η ακριβότερη κινηματογραφική υπερπαραγωγή όλων των εποχών. Μέσα από την ιστορία πέντε οικογενειών της αριστοκρατίας αναδύεται το μωσαϊκό της Ρωσίας και με την παραστατική περιγραφή των μαχών και των συρράξεων, ο Τολστόι αφήνει να διαφανούν οι βαθύτερες σκέψεις του για έννοιες όπως ο πατριωτισμός, ο ανθρωπισμός και η ηθική. Το δεύτερο μέρος της ανεπανάληπτης επικής παραγωγής κυκλοφορεί στις αίθουσες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Βραβείο στις Κάννες για τις "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Με γεμάτα χέρια φεύγει από την Κρουαζέτ η νέα ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/05/2024

77ο Φεστιβάλ Καννών: Φαβορί και αουτσάιντερς

Ο έντονα αντικαθεστωτικός "Σπόρος της Ιερής Συκιάς" του Ιρανού Μοχάμαντ Ρασούλοφ έφερε την πολιτική σε πρώτο πλάνο και έγινε ένας από τους ισχυρότερους διεκδικητές του Χρυσού Φοίνικα.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Ιούνιο

Τρεις ελληνικές ταινίες, κλασικές επανεκδόσεις και πολυσυζητημένα arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των θερινών και μη κινηματογράφων.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Τα παράλληλα βραβεία

Ο Χρυσός Φοίνικας απονέμεται σε λίγες ώρες, έχουν όμως προηγηθεί οι διακρίσεις των τμημάτων "Ένα Κάποιο Βλέμμα", "Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών" και "Εβδομάδα Κριτικής" .

Η ταινία "Εμρέ" του Μιχάλη Τιγκιρίδη στο Σινε Ελευσίς

Με αφορμή την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο Σύλλογος Ποντίων Μαγούλας και η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης μάς καλούν στην προβολή της ταινίας του Μιχάλη Τιγκιρίδη.

Το νέο τρέιλερ του "Σκαθαροζούμη Σκαθαροζούμη" θα σας γεμίσει νοσταλγία

Μάικλ Κίτον και Γουινόνα Ράιντερ επανενώνονται στο σίκουελ που σκηνοθετεί ο Τιμ Μπάρτον.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (23-29/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.