Η ταινία "Εμρέ" του Μιχάλη Τιγκιρίδη στο Σινε Ελευσίς

Με αφορμή την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο Σύλλογος Ποντίων Μαγούλας και η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης μάς καλούν στην προβολή της ταινίας του Μιχάλη Τιγκιρίδη.

Εμρέ

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, με αφορμή την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού (19 Μαΐου), παρουσιάζει, το Σάββατο 25 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. στο Σινέ Ελευσίς, τη νέα ταινία του Μιχάλη Τιγκιρίδη, "Εμρέ", μία παραγωγή της 2023 Ελευσίς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Μαγούλας.

Αμέσως μετά, θα προβληθούν ακόμη τρεις βραβευμένες ταινίες του σκηνοθέτη, το "Γιασεμί", η "Χίμαιρα" και το "Γεύμα". Θα ακολουθήσει Q&A με τον δημιουργό.

Εμρέ (2024, 6’)

Ο Χαράλαμπος, ένας αστυνομικός που βρίσκεται σε άδεια, μπλέκει άθελα του στον καυγά ενός τροχαίου με έναν Έλληνα, τον Νίκο, και έναν άντρα που μιλάει τουρκικά, τον Εμρέ. Με τους: Αλέξανδρο Ιωαννίδη, Αντώνη Καραστεργίου, Νόνη Ζάννη, Μανώλη Μαμαλάκη.

Γιασεμί (2023, 18’)

Ένα ευαίσθητο πλάσμα σε έναν κόσμο σκληρό. Ανάμεσα στη λογική και στη φαντασία. Από την τέχνη στην τρέλα. Ο χρόνος της γίνεται ανταρσία. Η εξερεύνηση ρίχνει φως στο σκοτάδι. Και το σκοτάδι διαχέεται. Σαν χείμαρρος παρασύρει τα πάντα. Ένα ανθός γιασεμί συνθλίβεται εύκολα. Αφήνει το μεθυστικό και θεραπευτικό του άρωμα στα δάχτυλα. Στη μύτη. Στα μάτια. Με τους: Χριστίνα Αλεξάνδρα Σωτηράκου, Γιώργο Καραμίχο, Ντίνα Κούκου, Κατερίνα Λιάγκου, Τάσο Τζιβίσκο, Εμμανουήλ Στεφανουδάκη, Απόστολο Ζωναρά, Χρυσάνθη Λαζάρη, Νάντια Μπεκιάρη, Άγγελο Μαυρίδη.

Χίμαιρα (2022, 10’)

Στον απόμακρο πλανήτη οι άνθρωποι δείχνουν πνιγμένοι από τις αμαρτίες τους, καταπίνοντας ο ένας τον άλλον. Έτσι γίνεται πάντα. Στον θρίαμβο της μοναξιάς, η Ελισαία γεννάει έναν νεκρό δράκο ψάχνοντας το μονοπάτι για το τέλος, το σπίτι της. Με τους: Ελένη Λύρα, Τάσο Τζιβίσκο, Κατερίνα Λιάγκου, Κατερίνα Χατζηκωσταρά, Γιελένα Τσακλίδου, Εμμανουήλ Στεφανουδάκη, Πάνο Τσαλιγόπουλο, Γιώργο Λουράκη, Σταύρο Ανδριανόπουλο.

Γεύμα (2019, 9’)

Ένα γεύμα οικογενειακής συμφιλίωσης, εκτός από τα μυστικά των συνταγών, κρύβει και άλλα… Αυτά που προκύπτουν από τις επιλογές των ανθρώπων. Οι επιλογές του να είσαι κρεατοφάγος, χορτοφάγος ή παμφάγος. Με τους: Γιελένα Τσακλίδου, Γιάννη Ντάσιο, Αλέξανδρο Μανωλίδη, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου και τη μικρή Μαριάμ

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη

Ο Μιχάλης Τιγκιρίδης γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας και μεγάλωσε στην Ελευσίνα. Έχει τελειώσει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα του Κινηματογράφου: Ιστορία, Πρακτικές και Βασικές Αρχές Σκηνοθεσίας. Παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στον Κινηματογράφο και τις σειρές στην Αμερική, με τον Bobby Roth. Έχει ξεκινήσει τα δικά του ανεξάρτητα έργα σε μουσικά βίντεο και διαφημίσεις. Έχει κάνει έξι ταινίες μικρού μήκους, δύο θεατρικά έργα ως θεατρικός συγγραφέας – σκηνοθέτης και δύο ως σκηνοθέτης. Οι ταινίες του έχουν επιλεγεί και βραβευτεί από διάφορα διεθνή φεστιβάλ. Αυτή την περίοδο γράφει την νέα του αστυνομική σειρά. Διδάσκει Υποκριτική στην κάμερα σε χώρους τέχνης στην Αθήνα και στην Αλεξανδρούπολη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι 15 καλύτερες queer ταινίες του 21ου αιώνα

Ανατρέχουμε στις σπουδαιότερες στιγμές ενός σινεμά που βρίσκεται ακόμα στην ακμή του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/06/2024

Το "Network" στον θερινό κινηματογράφο Παναθήναια

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον κριτικό Αλέξανδρο Παπαγεωργίου.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (13-19/6)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Μπαμπάκ Τζαλαλί, το "Φρίμοντ" και ο ταπεινός Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ

Συναντήσαμε το σκηνοθέτη του νοσταλγικού ασπρόμαυρου φιλμ όπου ο σταρ του "Bear" κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση.

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 14ο Athens Open Air Film Festival

Σας παρουσιάζουμε τις ταινίες που έχουμε ήδη σημειώσει στο πρόγραμμα της αγαπημένης θερινής διοργάνωσης.

"Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι" επτά μέρες κλασικού σινεμά στη Ριβιέρα

Η διοργάνωση που αγαπά τον παλιό καλό κινηματογράφο επιστρέφει για 13η χρονιά.

Ζαχαρία Μαυροειδή, πώς έφτιαξες την ελληνική κομεντί του καλοκαιριού;

Με το "Καλοκαίρι της Κάρμεν" ο ταλαντούχος σκηνοθέτης παραδίδει μια σπιρτόζικη και διασκεδαστική ρομαντική κωμωδία, με επίκεντρο τις ερωτικές περιπέτειες ενός τριαντάρη.