Μέσα στον Κυκλώνα

1,5

Ταινία καταστροφής που προσπαθεί να συνδυάσει το ντοκιμαντερίστικο footage και την κλασική ’70s συνταγή, με προσχηματική πλοκή και εντυπωσιακότατα εφέ.

Μέσα στον Κυκλώνα

Η πόλη Σίλβερστον δέχεται την επίθεση μιας σειράς γιγαντιαίων κυκλώνων, με τους κατοίκους της να προσπαθούν απελπισμένα να βρουν ασφαλές καταφύγιο και τους κυνηγούς καταιγίδων να αναζητούν το πλάνο που θα τους κάνει διάσημους. Ταινία καταστροφής που προσπαθεί να συνδυάσει το ντοκιμαντερίστικο footage και την κλασική ’70s συνταγή, με προσχηματική πλοκή και εντυπωσιακότατα εφέ.

Μέσα στον Κυκλώνα - εικόνα 1

Αν και οι κυκλώνες επισκέπτονται συχνά πυκνά τόσο τις Μεσοδυτικές Πολιτείες όσο και τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, το Χόλιγουντ τους έχει εκμεταλλευτεί ως σοβαρούς παράγοντες θεαματικής καταστροφής μόνον στο «Twister» του Γιαν ντε Μποντ (1996). Δύο δεκαετίες μετά, κάτι που σημαίνει πολύ πιο προχωρημένα εφέ και λιγότερες πρωτότυπες σεναριακές ιδέες, επιστρέφει στα ακραία καιρικά φαινόμενα και βάζει στο μάτι το Σίλβερστον, μια τυπική αμερικανική πόλη κάπου στο κέντρο της ενδοχώρας. Το κινηματογραφικό στοίχημα είναι εξαρχής σαφές: μπορούν τα ειδικά εφέ να δώσουν τη ρεαλιστική αίσθηση «μέσα στον κυκλώνα»; Τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε…
Τα υπόλοιπα, λοιπόν, αφορούν έναν καθηγητή με δύο γιους, έναν επαγγελματία κυνηγό καταιγίδων και μερικούς (εντελώς χαζοβιόληδες) ερασιτέχνες, μια μητέρα με ένα μικρό κοριτσάκι και μερικούς περιφερειακούς, αναλώσιμους χαρακτήρες που είτε τρέχουν να προλάβουν έναν τυφώνα είτε τρέχουν να γλιτώσουν από έναν άλλον – είναι ατελείωτοι οι άτιμοι. Αυτά από τον σεναριογράφο του «Step up: All in», ενώ ο Στίβεν Κουέιλ («Βλέπω το Θάνατό σου 5»), εφετζής και στενός συνεργάτης του Τζέιμς Κάμερον, αναλαμβάνει να κάνει την κινηματογραφική αίθουσα… θερινή. Πρωτόγνωρες εικόνες κι εντυπωσιακή αληθοφάνεια, η οποία όμως υπονομεύεται από την μπαγιάτικη­ πλέον ιδέα του ντοκιμαντερίστικου footage, συνδυασμένη με την ξύλινη συνταγή των κλασικών, αλά ’70s ταινιών καταστροφής.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 89΄. Διανομή: VILLAGE FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Μέσα στον Κυκλώνα

Into the Storm
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2014
  • Διάρκεια: 89 '
  • Στίβεν Κουέιλ

Η πόλη Σίλβερστον δέχεται την επίθεση μιας σειράς γιγαντιαίων κυκλώνων, με τους κατοίκους της να προσπαθούν απελπισμένα να βρουν ασφαλές καταφύγιο και τους κυνηγούς καταιγίδων να αναζητούν το πλάνο που θα τους κάνει διάσημους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.