Το παιδικό θέατρο σε ρυθμούς καρναβαλιού

γιατί οι παιδικές θεατρικές παραστάσεις έχουν έξτρα αποκριάτικη διάθεση!

Το παιδικό θέατρο σε ρυθμούς καρναβαλιού

Μικροί καρναβαλιστές ετοιμαστείτε γιατί ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Τάσος Κώνστας μας περιμένει με έξτρα καρναβαλική διάθεση στις νέες Φιγούρες και Κούκλες, στο Παλαιό Φάληρο, για να γιορτάσουμε τις Απόκριες με τη νέα του παράσταση «Το Καραγκιοζομασκέ πάρτι» (2-3/3) αλλά και το κλασικό του πια έργο «Το καρναβάλι του Καραγκιόζη» (23-24/2, 9-10/3). Παράλληλα καλεί τα παιδιά ηλικίας από 5 ετών και άνω και τους γονείς τους να κλείσουν θέση στα «Αποκριάτικα καραγκιοζοεργαστήρια» κατασκευής αποκριάτικης φιγούρας (10/3), καραγκιοζομάσκας (24/2) και καραγκιοζοχαρταετού (3/3).

Την ίδια στιγμή η ομάδα Μικρός Νότος καρναβαλίζεται με όχημα τις δύο παραστάσεις της (24/2, 3 & 10/3). Στο Θέατρο Σταθμός τα παιδιά γίνονται ήρωες του γνωστού παραμυθιού του Αισώπου «Το λιοντάρι και το ποντίκι» με χειροποίητες μάσκες από απλά υλικά, που ταιριάζουν με κάθε αποκριάτικη στολή, στο πλαίσιο της διαδραστικής, μουσικής παράστασης «Αισώπου... φίλοι». Στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», πάλι, η παράσταση «Γύρω γύρω μήνες», εμπνευσμένη από το παραδοσιακό παραμύθι «Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες», μας μαθαίνει τα έθιμα και τα παιχνίδια της Αποκριάς, ενώ μεταμφιεζόμαστε σε γέρους και γριές, τηρώντας το αιγαιοπελαγίτικο έθιμο των Κουδουνάτων.

Τέλος, το «Πιο τρελό τριήμερο» της Κέλλυς Σταμουλάκη και του θιάσου Αβάντι γίνεται ακόμη πιο τρελό για όλη τη διάρκεια της Αποκριάς: φορέστε αποκριάτικα, εξοπλιστείτε με σερπαντίνες κι ελάτε στο Θέατρο Ήβη, όπου θα σας περιμένει για ακόμη μία χρονιά η ταλαντούχα ομάδα του εκπαιδευτικού ομίλου «Νίκος Αμάραντος» με ατελείωτο face painting.

Περισσότερες πληροφορίες

Αισώπου... φίλοι

  • Σύνθεση Μύθων
  • Διάρκεια: 80 '

Σύγχρονη ματιά στους μύθους του Αισώπου «Οι δύο φίλοι και η αρκούδα», «O ψεύτης βοσκός», «Η αλεπού και τα σταφύλια» κ.ά.

Το πιο τρελό τριήμερο

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 95 '

Ο μικρός Ιάσονας δεν μπορεί να αποχωριστεί τα ηλεκτρονικά του παιχνίδια. Με ευαισθησία, χιούμορ και μία φοβερή γιαγιά, ο Θιάσος Αβάντι εξερευνά τη σημασία του παιχνιδιού και της ανθρώπινης επαφής.

Απόκριες με τον Καραγκιόζη

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 50 '

Ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης έρχεται με καρναβαλική διάθεση με τη νέα παράσταση «Καραγκιοζομασκέ πάρτι» (Σάβ. 16/2, 2/3 & Κυρ. 17/2, 3/3) αλλά και το κλασικό έργο «Καρναβάλι του Καραγκιόζη» (Σάβ. 23/2, 9/3 & Κυρ. 24/2, 10/3).

Γύρω γύρω μήνες

  • Διασκευή μύθου
  • Διάρκεια: 60 '

Παίζοντας με το παραμύθι «Η Κυρά Καλή και οι 12 μήνες», τα παιδιά γνωρίζουν τα έθιμα, τις μουσικές και τις παραδόσεις που αντιστοιχούν στους μήνες και στις εποχές του χρόνου.

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.