Για δύο Σαββατοκύριακα έχουμε λόγο να σταματήσουμε στο μετρό Συντάγματος

Οι μικροί φίλοι μπορούν για δύο σαββατοκύριακα (από σήμερα 13/12) να απολαύσουν δράσεις από θεατρικό παιχνίδι έως κουκλοθέατρο.

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο, διαφορετικό από τα συνηθισμένα, στολισμένο με βιβλία και μια δανειστική βιβλιοθήκη σε ένα σημείο απρόσμενο στο κέντρο της Αθήνας, "μεταφέρουν" αυτές τις γιορτές τους επιβάτες του Μετρό στον συναρπαστικό κόσμο της ανάγνωσης. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί την πρώτη συνεργασία των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ) και του Ελληνικού Ιδρύματος Βιβλίου και Πολιτισμού (ΕΛΙΒΙΠ), σηματοδοτώντας την απαρχή μιας σειράς κοινών δράσεων με στόχο την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.

Ο σταθμός του Συντάγματος έχει γίνει σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους φίλους του βιβλίου. Η πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη στο δίκτυο του Μετρό έχει ανοίξει τις πόρτες της, ενώ παράλληλα ξεκινά ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλη την εορταστική περίοδο: θεατρικά παιχνίδια, κουκλοθέατρο, αφηγήσεις ιστοριών, παραμύθια, κάλαντα και εργαστήρια βιβλιοδεσίας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τα Σαββατοκύριακα 13–14 και 20–21 Δεκεμβρίου 2025, με επίκεντρο φυσικά… το βιβλίο. Η βιβλιοθήκη βρίσκεται στο πρώτο επίπεδο του σταθμού Συντάγματος και λειτουργεί πιλοτικά: επιβάτες μπορούν να δανειστούν ένα βιβλίο και να το επιστρέψουν όταν ολοκληρώσουν την ανάγνωση, στηρίζοντας έτσι μια προσπάθεια που φιλοδοξεί να επεκταθεί και σε άλλους σταθμούς.

Τα βιβλία που θα γεμίσουν τα ράφια συγκεντρώθηκαν από τους εργαζόμενους της ΣΤΑ.ΣΥ. Ήταν τόσα πολλά, που μέρος τους αποφασίστηκε να σταλεί σε σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

– Σάββατο 13 Δεκεμβρίου
16:00–18:00 – Θεατρικό παιχνίδι "Που Χριστούγεννα σημαίνει…" από την ομάδα θεατροπαιδαγωγών "Σχολείου Παιχνιδιού"

– Κυριακή 14 Δεκεμβρίου
12:00–13:00 –  Κουκλοθέατρο "Τα Χριστούγεννα της Ρόζας"
13:00–14:00 – Εργαστήρι Βιβλιοποιίας "Βιβλία-μινιατούρες"
14:00–15:00 – Αφήγηση παραμυθιού "Πριν την εκδρομή"

– Σάββατο 20 Δεκεμβρίου
16:00–17:00 – Αφήγηση παραμυθιού "Βράσε ένα αυγό, τον καλικάντζαρο να βρω"
17:00–18:00 – Θεατρικό παιχνίδι "Καλικαντζαρομπερδέματα"
18:00–19:00 – Κάλαντα από διάφορες περιοχές τις Ελλάδας "Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα…"

– Κυριακή 21 Δεκεμβρίου
12:00–14:00 – Εργαστήριο βιβλιοδεσίας "Είμαστε για δέσιμο!"

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Χριστούγεννα με τον Μικρό Νότο στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης"

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος μας λέει τα κάλαντα φέτος τα Χριστούγεννα με τον αγαπημένο "Ραφτάκο των λέξεων" και την ολοκαίνουργια "Ντενεκεδούπολη ξανά! Το μεγάλο ταξίδι του Μελένιου".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Η Τζένη Κόλλια για τον πιο πολύχρωμο "Φιλάργυρο" των παιδιών

Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια Τζένη Κόλλια, που υπογράφει μαζί με τον Μιχάλη Σιώνα τον "Φιλάργυρο" του Μολιέρου για παιδιά, στο Θέατρο "Τζένη Καρέζη".

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος γιορτάζει τα Χριστούγεννα

Δείτε όλες τις δωρεάν δράσεις που προσφέρει η ΕΒΕ στους χώρους της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος": δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες, παραδοσιακά κάλαντα.

Οι νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

20 νικητές επιλέχθηκαν από 1.514 έργα συνολικά έργα τα οποία θα τυπωθούν στις χριστουγεννιάτικες κάρτες της Πρεσβείας.

Γιορτάστε τα "Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στην Κούβα" με τον Ηλία Καρελλά

Ο θίασος του Ηλία Καρελλά μάς ταξιδεύει σε εξωτικό προορισμό για τα Χριστούγεννα του 2025, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Εθνικός Κήπος μέσα σε ένα νέο παιδικό βιβλίο

Το βιβλίο "Ο Κήπος μας" της Αθηνάς Δεληγιάννη (εκδόσεις Ανάβαση) αποτελεί μια σύγχρονη εικονογραφημένη προσέγγιση ενός από τους πιο χαρακτηριστικούς δημόσιους χώρους της Αθήνας.