"Η δική μας ιστορία, ο δικός μας κόσμος": Ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά και εφήβους

Μια δημιουργική δράση αυτό το Σάββατο που αποτελεί μέρος της έκθεσης «Οικείες Μορφές».

οικειες μορφες

Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, 12:00 – 13:30, θα λάβει χώρα το εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά και εφήβους ηλικίας 6–14 ετών, όπου προσκαλούνται να δημιουργήσουν ένα συλλογικό storyboard μήκους 3 μέτρων. Εμπνευσμένοι από τους χαρακτήρες της έκθεσης "Οικείες Μορφές" σε επιμέλεια της Jeanne-Eugénie Gatineau, οι συμμετέχοντες θα αφηγηθούν τους αγαπημένους τους μύθους και ιστορίες, θα σχεδιάσουν τους πρωταγωνιστές αυτών και θα τους συνδυάσουν με τους χαρακτήρες της έκθεσης.

Καθώς δημιουργούν τον δικό τους κόσμο, καλούνται να φανταστούν: "Τι θα έλεγαν αυτές οι φιγούρες στον κόσμο που έρχεται;". Μαζί θα φτιάξουν έναν συλλογικό φανταστικό κόσμο, όπου οι φωνές, οι ιστορίες και τα οράματα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος συνυφαίνονται σε μια ζωντανή, πολύχρωμη αφήγηση.

Η έκθεση "Οικείες Μορφές: (Επαν)ερμηνείες των πολιτιστικών αφηγημάτων" στη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου διερευνά τον τρόπο που οι σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες καταπιάνονται με τα χρόνια αφηγήματα του μύθου και του παραμυθιού, πλασματικά και ιστορικά. Γεφυρώνοντας το κενό ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, αντλούν έμπνευση από αιωνόβιες ιστορίες και τις επαναπροσαρμόζουν στη σύγχρονη εποχή.

Για εγγραφή, παρακαλούμε στείλτε email στο hello@16fokionosnegri.gr

Η είσοδος στο εργαστήριο είναι ελεύθερη και όλα τα υλικά παρέχονται. 

Χώρος διεξαγωγής: 16 Φωκίωνος Νέγρη, Αθήνα, 210 8824681

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Χώρος Φωκίωνος Νέγρη 16

Κυψέλη
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Απόκριες με επιστημονικά εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Συνεχίζονται οι επιστημονικές Κυριακές και τον Φλεβάρη για τους μικρούς επιστήμονες με δύο εργαστήρια που συνδυάζουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2026

Με αυτούς τους τρόπους θα προλάβετε τα ατυχήματα της Καθαράς Δευτέρας

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η ημέρα που πετάμε χαρταετούς. Δυστυχώς όμως, το έθιμο αυτό πολλές φορές γίνεται αιτία ατυχημάτων.

Θέατρο για παιδιά γεμάτο φαντασία: 80+ παραστάσεις για μικρούς θεατές

Παιδικές θεατρικές παραστάσεις για όλα τα γούστα συναντούν και το 2026 οι μικροί θεατές κάθε ηλικίας στις σκηνές της Αθήνας.

Small Size Days 2026: Μια παγκόσμια θεατρική γιορτή για παιδιά 0–6 ετών με τη συμμετοχή της Artika

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου η τέχνη αγκαλιάζει τους νεότερους πολίτες του κόσμου μέσα από την τρυφερή παράσταση "Αγάπη είναι"

Κάθε Κυριακή κάνουμε family walks στο Μουσείο Γουλανδρή

Ένας μικρός περίπατος στον μεγάλο κόσμο της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης λαμβάνει χώρα τις Κυριακές με το νέο πρόγραμμα του Μουσείου Γουλανδρή.

Eκπαιδευτικά προγράμματα για κάθε ΣΚ του Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Οι Μύθοι του Αισώπου, ο Γύρος του Κόσμου, αλλά και ο εορτασμός των Αποκριών συναντώντας από κοντά τον Βασιλιά Καρνάβαλο περιμένουν τα παιδιά.

Τα παιδιά ανακαλύπτουν το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου παίζοντας με χώμα και νερό

Ξεκινά σήμερα, Κυριακή 18 Ιανουαρίου, το πρώτο εργαστήριο του νέου κύκλου εικαστικών εργαστηρίων "Στον Πύργο του Εργοστασίου" για νέους ηλικίας από 3 ετών.