"Δαίδαλος και Ίκαρος": Η μαγική Pop-Up παράσταση επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η πρωτοποριακή παράσταση «Δαίδαλος και Ίκαρος» της ομάδας Αφού επιστρέφει γεμάτη φαντασία και εικαστικότητα, για λίγες παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, καθηλώνοντας μικρούς και μεγάλους θεατές.

Δαίδαλος και Ίκαρος © Κ. Κωστόπουλος – Διαφημιστική Φωτογραφία

Η δημιουργός Δήμητρα Πεμούση ζωντανεύει τον γνωστό σε όλους μας μύθο "Δαίδαλος και Ίκαρος" μέσα από ένα χάρτινο τρισδιάστατο κουκλοθέατρο που βλέπουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η ιστορία του πολυμήχανου εφευρέτη, παρουσιάζεται στο 'Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από το Σάββατο 25 Οκτωβρίου μέσα από εναλλασσόμενες σκηνές, τρισδιάστατες κατασκευές, κινούμενο πανόραμα-τεχνική crankie scroll, κούκλες και αντικείμενα φτιαγμένα με τις παραδοσιακές ιαπωνικές τεχνικές Origami και Kirigami. Το ιδιαίτερο εικαστικό σύμπαν συμπληρώνεται από ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και μουσικές και ηχητικές μεταμορφώσεις, δημιουργώντας ένα μοναδικό, ονειρικό θέαμα, που μας ταξιδεύει σε κόσμους και ιστορίες μυθολογικές.

Δαίδαλος και Ίκαρος
© © Κ. Κωστόπουλος – Διαφημιστική Φωτογραφία

Η παράσταση δε μένει μόνο στο πιο γνωστό κομμάτι του μύθου, που αφορά την απόδραση του Δαίδαλου και του Ίκαρου από το παλάτι του βασιλιά Μίνωα στην Κρήτη, αλλά ξετυλίγει ολόκληρο τον μύθο του εφευρέτη της αγαλματοποιίας, του αρχιτέκτονα και άγρυπνου τεχνίτη. Έτσι, αρχικά μας μεταφέρει στο εργαστήρι του Δαίδαλου στην Αρχαία Αθήνα, από εκεί στο παλάτι του Μίνωα, όπου δημιούργησε τον λαβύρινθο, και στη συνέχεια στη Σικελία του βασιλιά Κώκαλου. Μέσα από το ταξίδι αυτό, η ομάδα μιλάει για την ευγενή ανάγκη του ανθρώπου να ανυψωθεί, να εξελιχθεί και να κατακτήσει νέες κορυφές. Παράλληλα όμως, αναδεικνύει ζητήματα διαχρονικά και πανανθρώπινα, που παραμένουν επίκαιρα και αφορούν όλο και περισσότερους ανθρώπους, όπως η εξορία, η ελευθερία και η ζωή σε ξένο τόπο. 

Δαίδαλος και Ίκαρος
© Κ. Κωστόπουλος – Διαφημιστική Φωτογραφία

Τον εικαστικό σχεδιασμό και τη σκηνογραφία υπογράφει, την πρωτότυπη μουσική και την ηχητική δραματουργία ο Μανώλης Μανουσάκης, την κίνηση η Ιωάννα Βασιλακοπούλου, τις κατασκευές οι Δήμητρα Πεμούση και η Ευρυδίκη Πεμούση. Η προπώληση ξεκίνησε, με early bird 9€, έως τις 15/10.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα μικρά παιδιά γίνονται επιστήμονες στο Μουσείο Πειραμάτων

Στο ερώτημα "Τελικά, επιστήμονας γεννιέσαι ή γίνεσαι;" και αν είναι απόγονοι του Thomas Edison θα απαντήσουν μέσω των εργαστηρίων οι μικροί φίλοι, την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/12/2025

Χριστούγεννα με "Θρετανέλλο": γέλιο, μουσική και παραμύθι

Η "Θρετανέλλο" του Δημήτρη Μπασλάμ μας προσκαλεί να γελάσουμε, να τραγουδήσουμε και να θυμηθούμε — μικροί και μεγάλοι — πόσο όμορφο είναι να μοιραζόμαστε τη χαρά.

Τα παιδιά γνωρίζουν την ΑΙ από κοντά στα εργαστήρια του Ιδρύματος Ευγενίδου

Τα εργαστήρια ΑΙ από εξειδικευμένους εισηγητές, που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Ευγενίδου, απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 13 ετών και άνω.

Μια ξεχωριστή εμπειρία για παιδιά στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ταξίδι στη μαγεία των Χριστουγέννων σχεδιασμένο για τους μικρούς μας φίλους.

Όλα όσα σε περιμένουν στον Ελληνικό Κόσμο αυτές τις γιορτές

Η μαγεία των Χριστουγέννων έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" με πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Χριστουγεννιάτικο camp για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Μια διαφορετική ιστορία, βασισμένη σε χριστουγεννιάτικα έθιμα, ξεδιπλώνεται κάθε μέρα, μέσα από τη δραματοποιημένη αφήγηση.