" Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος": Ένα μαγικό θεατρικό ταξίδι στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Η αγαπημένη παιδική παράσταση «Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος» των Μορφών Εκφρασης επιστρέφει μετά από 15 χρόνια, σ' ένα παραμυθένιο δάσος της πόλης που αξίζει να γνωρίσετε.

Ο Πουλτσινέλα και το Γελαστό Δάσος

Αυτό το καλοκαίρι, χαρίστε στα παιδιά σας μια εμπειρία που θα θυμούνται για καιρό! Η αγαπημένη παιδική παράσταση "Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος" επιστρέφει μετά από 15 χρόνια, ανανεωμένη, με ζωντανή μουσική επί σκηνής και πρωτότυπη σκηοθεσία της Άννας Σεβαστής Τζίμα, στον καταπράσινο Βοτανικό Κήπο Διομήδους. Μέσα στο πιο όμορφο πάρκο της Αττικής, τον Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φύση, τον ήχο, την κίνηση και το ζωντανό θέατρο. Οι ηθοποιοί ζωντανεύουν τις μαριονέτες μπροστά στα μάτια τους, εναλλάσσοντας ρόλους με μαεστρία, σε μια παράσταση που γοητεύει, διδάσκει και συγκινεί.

Ο Πουλτσινέλα και το Γελαστό Δάσος

Η Άννα Σεβαστή Τζίμα έχει επιμεληθεί και, τη μουσική μαζί με τους Ανδρέα Παπακωνσταντίνου και Jo Φρουδαράκη. Μελωδίες από βιολί, κλαρινέτο, κιθάρα και ξυλόφωνο συνοδεύουν την περιπέτεια του Πουλτσινέλα, μιας μαριονέτας που τολμά να ονειρευτεί και να πιστέψει στον εαυτό της. Τα παιδιά τραγουδούν, χορεύουν, συμμετέχουν και στο φινάλε ανεβαίνουν στη σκηνή, γίνονται και εκείνα κομμάτι της ιστορίας!

Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργούν θέατρο με ουσία. Μέσα από χιούμορ, τρυφερότητα και ευρηματικότητα, το έργο μεταφέρει πολύτιμα μηνύματα για την αυτοπεποίθηση, τη δύναμη της καρδιάς, την αξία της φαντασίας και την πίστη στον εαυτό μας. Παίζουν: Μαρία Ιωάννου, Νάσος Κρέτσης, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, Jo Φρουδαράκη, Γιώργος Χουσάκος. Κατάλληλη για παιδιά ηλικίας 4 έως 99 ετών και όλη την οικογένεια. Παραστάσεις κάθε Σάββατο, στις 12:00 το μεσημέρι ( 21, 28 Ιουνίου & 5 Ιουλίου) και κάθε Κυριακή, στις 18:00 το απόγευμα ( 22, 29 Ιουνίου & 6 Ιουλίου).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος

  • Μουσικοθεατρική

Ο Πουλτσινέλα, μια μικρή μαριονέτα, αποφασίζει να κόψει τα σκοινιά και να ζήσει ελεύθερος, σε μια παράσταση με μουσική, χορό, πρόζα και θεατρικό παιχνίδι, που επιστρέφει μετά από 15 χρόνια σε επετειακή εκδοχή. Όταν ο Πουλτσινέλα ελευθερώνεται, ξεκινά γεμάτος ενθουσιασμό για τον κόσμο — μόνο που τον περιμένει ένα δάσος σκοτεινό και γεμάτο προκλήσεις. Εκεί θα γνωρίσει τον Γάτο Τομ, τις Νεράιδες και τον τρομερό Πάποκ. Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το σύγχρονο εκπαιδευτικό και ψυχοπαιδαγωγικό μουσικό θέατρο και αναπτύσσει τη φαντασία και τη σκέψη των παιδιών μέσα από παραμυθένιους χαρακτήρες, που συχνά συναντάμε και στη ζωή μας. Τους δίνει τα εφόδια και τα εργαλεία για να καλλιεργήσουν την αυτοπεποίθηση και την πίστη στα όνειρά τους.

Βοτανικός Κήπος Διομήδους

Τέρμα Ιεράς Οδού, Χαϊδάρι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανεύει για 6η χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο

"Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία", η διαχρονική αφήγηση του Κάρολου Ντίκενς, επιστρέφει για 6η συνεχόμενη χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, ζωντανεύοντας ξανά τη μαγεία των γιορτών για θεατές κάθε ηλικίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/11/2025

Δύο παιδικά εργαστήρια με αφορμή τον René Magritte και τον Roy Lichtenstein

Τα παιδιά θα εμπνευστούν και θα δημιουργήσουν στα εργαστήρια του Μουσείου του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στο πλαίσιο της έκθεσης "Από τον Monet στον Warhol".

Χριστούγεννα με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Το σωματείο οργανώνει τη γιορτή "Στο δίκτυο του Άγιου Βασίλη" με δράσεις που περιλαμβάνουν από αφηγήσεις, εκθέσεις κι εργαστήρια ως συναυλία με την Idra Kayne και bazaar.

"Λέω να πετάξω": Μπασλάμ, Μπακιρτζής και Σιώτας σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια

Μια ξεχωριστή πρόταση για θεατές από 5 ετών στο Ωδείο Αθηνών, για δύο μόνο παραστάσεις.

"Τι είναι αυτό;": Μια παιδική παράσταση γεμάτη δράση και χιούμορ που εγείρει ερωτήματα

Η Στέλλα Σερέφογλου, δημιουργός των παραστάσεων "ΑΒΓΩ" και "ΟΠ!", επιστρέφει με τη νέα της παράσταση για παιδιά.

"Επείγοντα Χριστούγεννα": Mια παράσταση της "συντεχνίας του γέλιου" για την αληθινή μαγεία των γιορτών

Oι παιδικές "Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες" του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύουν και φέτος στον Φάρο.

"Το Κορίτσι από Πορσελάνη": Ένα παραμύθι για τον φόβο, το θάρρος, την ταυτότητα και την αγάπη

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άμμος μια ιστορία για παιδιά (και όσους θυμούνται ακόμη ότι υπήρξαν κάποτε παιδιά), που με ευρηματικό τρόπο συνδέει την ευθραυστότητα με τη δύναμη.