"Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης" για λίγες ακόμα παραστάσεις

Το έργο του Volker Ludwig σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι με τα τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά ρίχνει σύντομα αυλαία.

Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης ©Αντώνης Μπυριτζάς

H παιδική παράσταση "Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης" του Volker Ludwig, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι, με τα τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά ρίχνει αυλαία στις 30 Μαρτίου.

Οι τελευταίες τέσσερις παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Σύγχρονο Θέατρο τις ακόλουθες ημερομηνίες:

  • Κυριακή, 9 Μαρτίου 2025, στις 14:30
  • Κυριακή, 16 Μαρτίου 2025, στις 14:30
  • Κυριακή, 23 Μαρτίου 2025, στις 14:30
  • Κυριακή, 30 Μαρτίου 2025, στις 14:30

Ερμηνεύουν: Μικές Γλύκας, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργος Χιώτης, Αντώνης Χρήστου.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Στην οδό Σκουπιδοπόλεως όλα ήταν ήσυχα ώσπου εμφανίστηκαν 4 παιδιά που ήθελαν να παίξουν. Τα 4 φιλαράκια ταξιδεύουν ανάμεσα σε κάδους, αυτοκίνητα, κολώνες, πολυκατοικίες και φωνές γειτόνων, και με μοναδικό όχημα τη φαντασία και τη φιλία τους καταφέρνουν να μεταμορφώσουν το αφιλόξενο για το παιχνίδι τους τσιμεντένιο περιβάλλον σ’ ένα απέραντο φανταστικό παιχνιδότοπο.

Στην οδό Σκουπιδοπόλεως χωράνε: 2 κάδοι, 99 σκύλοι, 22 στύλοι της ΔΕΗ, 2 γραμματοκιβώτια, 1 περίπτερο, 33 γκρινιάρηδες, τουλάχιστον 100 αυτοκίνητα, 33 φωνακλάδες, αλλά δεν χωράει το παιχνίδι των παιδιών! Δεν χωράει ούτε μία παιδική χαρά. Παρκάκι δεν υπάρχει πουθενά, ούτε γήπεδο για καμιά μπαλιά. Και οι πλατείες είναι μόνο για τους φραπέδες. Δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος.

Η παράσταση απευθύνεται σε ανθρώπους από 6 ετών.

Συντελεστές

Σκηνικά / Κοστούμια : Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Επιμέλεια Κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Αγιαννίτης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 80 '

Πλημμυρισμένο στα πρωτότυπα τραγούδια και στις μουσικές του Φ. Δεληβοριά, ένα έργο με απροσδόκητο χιούμορ για την ομαδικότητα και την αλληλεγγύη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ένα παιδικό βιβλίο - έκπληξη για τη βαλίτσα των διακοπών

Η Αθηνά Καφετζή παρουσιάζει ένα ξεχωριστό βιβλίο από τις εκδόσεις Πατάκη, που μιλά για την αναζήτηση της ευτυχίας μέσα από τα υλικά αγαθά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/07/2026

Θέατρο για παιδιά | Με ποιους ήρωες θα περάσουν τα παιδιά το καλοκαίρι;

Πάνω από 10 παιδικές θεατρικές παραστάσεις συνεχίζουν την περιοδεία τους στα ανοιχτά θέατρα το καλοκαίρι του 2026, φέρνοντας στη σκηνή αξιαγάπητους ήρωες.

Δύο τελευταίες στάσεις για τον Αρσέν Λουπέν των παιδιών το καλοκαίρι

Ο αινιγματικός ήρωας Αρσέν Λουπέν λύνει το μυστήριο της κούφιας βελόνας κι εσύ… αποφασίζεις το τέλος στην παράσταση που συνεπήρε μικρούς και μεγάλους το χειμώνα και τώρα βγαίνει σε περιοδεία.

Αποκλειστικό: Στο "In Motion" τα αγάλματα δραπετεύουν κι έρχονται στο Θέατρο Εν Αθήναις

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα συνέβαινε αν τα αγάλματα σε ένα μουσείο αποφάσιζαν ξαφνικά να "το σκάσουν" και να αναζητήσουν τη δική τους περιπέτεια;

Μια αξέχαστη εμπειρία διανυκτέρευσης για παιδιά στο Μουσείο Κοτσανά

Παιχνίδι, γρίφοι, διανυκτέρευση και το ξυπνητήρι του Πλάτωνα περιμένουν τους μικρούς εξερευνητές στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

Η Πέππα μαθαίνει στα παιδιά τη σημασία της στοματικής υγιεινής μέσα από μια νέα περιπέτεια

Οι εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν το νέο παιδικό βιβλίο "Peppa Pig: Η Πέππα και το Εργοστάσιο Οδοντόκρεμας"που μαθαίνει στα παιδιά για τη φροντίδα των δοντιών.

Διακοπές με τη Μάγια τη Μέλισσα ή τη Μάσα και τον αρκούδο;

Η Μάσα και ο Αρκούδος και η Μάγια η Μέλισσα βγαίνουν σε περιοδεία το καλοκαίρι του 2026. Ποιοι είναι οι επόμενοι σταθμοί για τις δύο παραστάσεις θεάτρου για παιδιά;