Ο Γιάννης Μετζικώφ μάς κοιτά "Με βλέμμα χριστουγεννιάτικο"

Δημιουργικό εικαστικό εργαστήρι για παιδιά διοργανώνεται με αφορμή την έκθεση του εικαστικού.

Γιάννης Μετζικώφ Έργο του Γιάννη Μετζικώφ

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει στο πλαίσιο της έκθεσης "Μετζικώφ: Το βλέμμα", σε επιμέλεια της Ίριδoς Κρητικού, ένα μοναδικό εικαστικό εργαστήρι του κύκλου "Δημιουργώ με Οδηγό την Τέχνη" για μικρούς καλλιτέχνες.

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024, στις 17:30, η ομάδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης περιμένει τους μικρούς της φίλους για να περιηγηθούν στην έκθεση, να αντλήσουν έμπνευση από τα ονειρικά πορτρέτα του Γιάννη Μετζικώφ και να δημιουργήσουν με χρώματα και φαντασία τις πιο χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές παρέα με την εικαστικό και επιμελήτρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Αθανασία Σκληρού.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών και πραγματοποιείται στην Γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) για όλα τα παιδιά. Παρακολούθηση με προεγγραφές στο site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Γιάννης Μετζικώφ. Το Βλέμμα

  • Ζωγραφική

Περισσότερα από 140 αδημοσίευτα ζωγραφικά έργα, που ο Γιάννης Μετζικώφ φιλοτέχνησε κατά τα τρία τελευταία έτη, παρουσιάζονται στην γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Μέσα από ένα εντυπωσιακό σε χρώμα και ορμή καλειδοσκόπιο, τον επισκέπτη υποδέχονται τα πορτρέτα πραγματικών ή φανταστικών ανθρώπων, οι χορευτές και οι θεατρίνοι, τα οράματα και τα όνειρα, που αποτελούν το δημιουργικό, ζωγραφικό και ενορατικό απόσταγμα του πολυτάλαντου Μετζικώφ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Νέα παιδικά -και όχι μόνο- βιβλία από το Μεταίχμιο

Κυκλοφόρησαν μόλις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο βιβλία δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικά βιβλία ανάγνωσης αλλά και ημερολόγιο-οδηγός εκπαιδευτικού κι ένα βιβλίο για γονείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/08/2025

Το PLAYMOBIL FunPark αποχαιρετά το καλοκαίρι με...αγροτικό στιλ

Το PLAYMOBIL FunPark στην Κηφισιά μεταμορφώνεται σε μια ζωντανή φάρμα, γεμάτη παιχνίδι, δημιουργία και γέλια για μικρούς και μεγάλους.

"Η Μάσα και ο Αρκούδος" περιοδεύουν στα ανοιχτά θέατρα

Η παράσταση θεάτρου για παιδιά ζωντανεύει τη διάσημη ιστορία κινουμένων σχεδίων με την υπογραφή της Ταμίλας Κουλίεβα.

Ένα φθινοπωρινό Camp στο ΜΕΠΤ λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο της τέχνης μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο φαντασία, έκφραση και μοναδικές εμπειρίες.

Τελευταίο δεκαήμερο για το "Καλοκαίρι στην Πόλη" του "Ελληνικού Κόσμου"

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση για παιδιά 5-12 ετών φτάνει στην τελευταία της φάση.

"Το καπλάνι της βιτρίνας" στο Σινέ Άλεξ - Πόρτο Ράφτη πριν τη νέα σεζόν

Για την αξία της ελευθερίας και τη δύναμη της φιλίας και του θάρρους μιλά η θεατρική μεταφορά του βιβλίου της Άλκης Ζέη για παιδιά, που φέρνει τη λογοτεχνία στο θέατρο και το καλοκαίρι.

Ένα νέο βιβλίο μαθαίνει στα παιδιά για τη μόλυνση των θαλασσών

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βακχικόν το νέο παιδικό βιβλίο "Τα εσώρουχα της θάλασσας" των Καμίλα και Έρικα Χίντμποργκ.