Ένα σαββατιάτικο κυνήγι θησαυρού με τους ταξιδιάρηδες χαρακτήρες της Σοφίας Αλεξίου

Οι εκδόσεις Ψυχογιός και το παιδικό βιβλιοπωλείο Onar Bookstore μάς προσκαλούν σε ένα κυνήγι θησαυρού με τη συγγραφέα και τους ήρωές της, Έλλη και Ερμή. Δηλώστε συμμετοχή (είσοδος ελεύθερη).

Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα

Το Σάββατο 28/9 και ώρα 12.00, οι εκδόσεις Ψυχογιός και το παιδικό βιβλιοπωλείο Onar Bookstore (Λ. Δημοκρατίας 69, Ηλιούπολη), προσκαλούν τους αναγνώστες σε ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού με τη συγγραφέα Σοφία Αλεξίου και τους ταξιδιάρικους ήρωες των βιβλίων της, Έλλη και Ερμή. Γρίφοι, παιχνίδια, αρχαίοι θησαυροί και μνημεία περιμένουν να τα ανακαλύψετε σε αυτή την ξεχωριστή δράση με αναμνηστικό δωράκι για κάθε παιδάκι.

Για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση, δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο του Onar Bookstore (Τηλ.: 2114183987). Η είσοδος είναι ελεύθερη. (Ηλικίες 4+)

Λίγα λόγια για την Έλλη και τον Ερμή

Η Έλλη και ο Ερμής είναι οι ήρωες του βιβλίου "Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα". Το βιβλίο αυτό αποτελεί ουσιαστικά έναν ταξιδιωτικό οδηγό της Ελλάδας για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Η Έλλη και ο Ερμής φωνάζουν "Ζήτω οι διακοπές" και κάνουν όλο εκδρομές. Στα ταξίδια τους έχουν μαζί τον σκύλο τους, τον Ντίνο, που είναι μέγας οικολόγος, κι ένα μυρμήγκι που κάνει όλο σκανταλιές. Η όμορφη παρέα ξεκινάει από την Αθήνα και περιπλανάται από το Σούνιο και τον Αργοσαρωνικό μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Ταξιδεύοντας, εξερευνούν μαζί νέα μέρη, μνημεία, σπάνια ζώα και φυτά, σύγχρονα σπορ, ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας και κρυμμένους αρχαίους θησαυρούς. Σακίδιο, νερό, φωτογραφική και όλα έτοιμα για εξορμήσεις.

Οι περιπέτειες των δύο ηρώων συνεχίζονται και στη Βόρεια Ελλάδα, στο βιβλίο "Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα". Εκεί διαβάζουμε τις περιπέτειές τους -μεταξύ άλλων- σε Βεργίνα, Πρέσπες, Καστοριά, Νυμφαίο, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Αμφίπολη, Θάσος, Σαμοθράκη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το ρεμπέτικο γίνεται ένα συναρπαστικό μουσικοθεατρικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια

Ετοιμαστείτε για βουτιές στον χρόνο! Το "Ρεμπέτικο για Παιδιά" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γίνουν μια παρέα, να μεταμορφωθούν σε καβουράκια και να ανακαλύψουν παίζοντας τους πιο ξεχωριστούς μουσικούς μας θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/09/2026

Εσύ έχεις δει ποτέ επιτραπέζιο κροκέ;

Το Μουσείο Παιχνιδιών αποκαλύπτει από τις αποθήκες του ένα παιχνίδι δεξιοτεχνίας και σταθερότητας από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Επιστροφή στα θρανία της τέχνης με εγγραφή σε δημιουργικά παιδικά εργαστήρια στο Plakas Kiddie Academy!

Τα εικαστικά εργαστήρια είναι ειδικά σχεδιασμένα με προσοχή για παιδιά και εφήβους προκειμένου να περάσουν καλά, διευρύνοντας τις τεχνικές τους δεξιότητες και παράλληλα να εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους γύρω από την ιστορία και την εξέλιξη της τέχνης.

Τέχνη και αυτισμός: Ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια για παιδιά στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή και αντλούν έμπνευση από έργα της μόνιμης Συλλογής του Ιδρύματος, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν με ηλεκτρονική προκράτηση.

Τι θα λέγατε για ένα φεστιβάλ για παιδιά (συν)διαμορφωμένο από παιδιά;

To 4ο Cycladic Kids Festival περιμένει τους μικρούς φίλους στο Πάρκο Ελευθερίας για ένα διήμερο γεμάτο διασκεδαστικές δραστηριότητες, με ελεύθερη είσοδο!

Εργαστήριο κεραμικής για ενήλικες & εφήβους από το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Αντλώντας έμπνευση από τα έργα της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, θα δημιουργήσουμε μοναδικά χρηστικά κεραμικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Όλες οι πληροφορίες για τη φετινή παιδική και νεανική χορωδία του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Η χορωδία δεν είναι μόνο μουσική, αλλά ένας χώρος έκφρασης, επικοινωνίας, δημιουργικότητας και συνύπαρξης.