Ο Καραγκιόζης της Οικογένειας Σπυρόπουλου σταθμεύει στο Άλσος Βεΐκου

Τον Θησέα και τον Μινώταυρο συναντά ο Καραγκιόζης της Οικογένειας Σπυρόπουλου, ενώ κάνει και μια βόλτα στη Μαδαγασκάρη. Ταξιδέψτε μαζί του μέσα από δυο παραστάσεις που έρχονται στο Άλσος Βεΐκου.

Ο καραγκιόζης θέατρο σκιών

Ο δεξιοτέχνης καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Σπυρόπουλος, γιός του παλαίμαχου καραγκιοζοπαίχτη Θανάση Σπυρόπουλου και άξιος συνεχιστής της τέχνης του Θεάτρου Σκιών, θα βρίσκεται στον θερινό κινηματογράφο "Γαλάτσι" (Άλσος Βεΐκου), τις Κυριακές  8 και 15 Σεπτεμβρίου, ώρα  19:00, για να παρουσιάσει δύο διαφορετικές παραστάσεις.

Η μία εμπνέεται από τον πασίγνωστο αρχαιοελληνικό μύθο, "O Θησέας και o Μινώταυρος" (8/9). Μέσα από την παράσταση θα μάθετε για τον Μίνωα, τον σπουδαίο βασιλιά της Κρήτης, τον θαρραλέο Θησέα γιό του Αιγέα, την Αριάδνη, αλλά και πολλά άλλα. Η περιπέτεια είναι δεδομένη, όπως και στην παράσταση "Ο Καραγκιόζης στη Μαδαγασκάρη" (15/9), όπου παρουσιάζει τον γκαφατζή, αλλά και καταφερτζή Καραγκιόζη να ταξιδεύει σε τόπους εξωτικούς, να χάνετε στη ζούγκλα και να συναντάει άγρια ζώα και ιθαγενείς.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Καραγκιόζης στη Μαδαγασκάρη

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 60 '

Το σενάριο και η σκηνοθεσία έχει διαδαχθεί από τον Θανάση Σπυρόπουλο, έναν από τους πρωτομάστορες της λαϊκής τέχνης του Καραγκιόζη, που στην πολύχρονη καριέρα του έδωσε παραστάσεις σε όλη τη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό, ενώ διέθετε μία από τις μεγαλύτερες συλλογές από φιγούρες και σκηνικά όλων των συναδέλφων του.

O Θησέας και o Μινώταυρος

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 60 '

Ο Κώστας Σπυρόπουλος συνεχίζει το έργο του πατέρα του Θανάση Σπυρόπουλου, ο οποίος για πάνω από 50 χρόνια έκανε τον κόσμο να γελάει προσφέροντας ταυτόχρονα λαϊκή σοφία μέσα από τους ήρωες του Θεάτρου Σκιών.

Σινέ Γαλάτσι

Άλσος Βεΐκου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η "Νικολίνα μαθαίνει σκι" στο νέο βιβλίο των εκδόσεων Αγγελάκη

Ένα καλοκαιρινό παραμύθι για την αξία του να μην τα παρατάς από τη Μαρία-Γκεράλντα Ζύκα Νίκιτς σε εικονογράφηση Ιωάννας Καλοστεφάνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/07/2025

"Η Παναγία των Παρισίων" ζωντανεύει στο "Θέατρον" του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Τη νέα σεζόν 2025-26 η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη παρουσιάζει με 20μελή θίασο το κορυφαίο έργο του Βίκτορος Ουγκό.

Νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Τέσσερις νέοι τίτλοι για μικρούς και πολύ μικρούς αναγνώστες μόλις κυκλοφόρησαν.

Sleepover στο Μουσείο Κοτσανά!

Το μουσείο αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας καλεί τους μικρούς φίλους από 6 έως 12 ετών να συμμετάσχουν σε μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και να κοιμηθούν εκεί.

Χριστίνα Κουλουμπή: "Πιστεύω στην ομορφιά του θεάτρου για παιδιά που απευθύνεται και στους μεγαλύτερους"

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης μιλά στο "α" για τις παραστάσεις που λαξεύει με αγάπη και για την επικείμενη περιοδεία της παράστασης "Μότσαρτ, Ο Μαγικός Αυλός".

Στη Σαντορίνη μαθαίνουμε να κάνουμε σινεμά μαζί

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο του 8ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης εμβαθύνει στις έννοιες της συνεργασίας και της κινηματογράφηση.