"Αργοναυτική εκστρατεία": Ο Ηλίας Καρελλάς σαλπάρει με τον Καραγκιόζη στον Κήπο του Μεγάρου

Μετά τις χειμωνιάτικες «Σκιές στο πεντάγραμμο», ο αγαπημένος σκιοπαίκτης και ο θίασός του ταξιδεύουν τους μικρούς θεατές στον κόσμο της μυθολογίας. Στον ρόλο της Μήδειας η Τζώρτζια Κεφαλά.

Αργοναυτική εκστρατεία Ηλίας Καρελλάς

Ο Ηλίας Καρελλάς, μετά τη sold-out παράσταση "Σκιές στο πεντάγραμμο" που ανέβασε, τον φετινό χειμώνα, στο Μέγαρο, εξορμά και αυτό το καλοκαίρι στον Κήπο με μια ολοκαίνουργια παραγωγή. Ο αγαπημένος σκιοπαίκτης προσκαλεί τους μικρούς θεατές να ταξιδέψουν μαζί του στον μαγικό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας με την "Αργοναυτική εκστρατεία", το νέο του έργο που παρουσιάζεται στο υπαίθριο θέατρο σκιών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις 18, 19, 26 και 27 Ιουνίου καθώς και στις 2 και 3 Ιουλίου (ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.).

Αργοναυτική εκστρατεία Ηλίας Καρελλάς

Αργοναυτική εκστρατεία Ηλίας Καρελλάς
Τζώρτζια Κεφαλά

Το θρυλικό καράβι των Αργοναυτών, η Αργώ, σαλπάρει από τον Κήπο του Μεγάρου για μυθικές περιπέτειες. Ο Καραγκιόζης, στο πλευρό του Ιάσονα, θα συναντήσει την ανατρεπτική τραγουδίστρια Τζώρτζια Κεφαλά στον ρόλο της Μήδειας για να συνταξιδέψουν μέχρι τη μακρινή Κολχίδα, με τη μελωδική συντροφιά της επταμελούς μπάντας πνευστών Hasta Brassta. Μια καλοκαιρινή περιπέτεια σκιών με γιγαντοφιγούρες και πολλή μουσική που αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της συνεργασίας και την ανάγκη του ανθρώπου για στοχοθεσία, θυμίζοντάς μας ταυτόχρονα ότι ακόμη και μια δύσκολη δοκιμασία μπορεί να αντιμετωπιστεί με χιούμορ σαν αυτό του Καραγκιόζη. 

Αργοναυτική εκστρατεία Ηλίας Καρελλάς
Hasta Brassta

Το σχήμα Hast Brassta συναποτελούν οι: Ίλια Σαμσόνοφ (σαξόφωνο), Κωνσταντίνος Σαϊβανίδης (τρομπέτα), Θεοδόσης-Άγγελος Σμυρνιός (τρομπέτα), Στέλιος Μίχας-Εγγλέζος (τρομπόνι), Γιάννης Κανακάρης (τρομπόνι), Κωνσταντίνος Ασλανίδης (τούμπα), Κωνσταντίνος Γοντικάκης (ντραμς). Οι Νικόλας Τζιβελέκης, Απόστολος Γραββάνης και Νικόλας Πέππας θα χειρίζονται τις φιγούρες θεάτρου σκιών.

*Μια παράσταση για παιδιά από 4 έως 104 ετών σε έναν ξεχωριστό κήπο της Αθήνας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Θεατρικό ταξίδι με τη συμμετοχή της Ορνιθολογικής Εταιρείας στο θέατρο Σταθμός

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, η Τίρα ταξιδεύει στο Θέατρο Σταθμός για μια ξεχωριστή παράσταση με τη Hippo Theatre Group και την Ορνιθολογική Εταιρεία, φέρνοντας θέατρο, παιχνίδι και οικολογική δράση σε μικρούς και μεγάλους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Χριστούγεννα με τον Μικρό Νότο στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης"

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος μας λέει τα κάλαντα φέτος τα Χριστούγεννα με τον αγαπημένο "Ραφτάκο των λέξεων" και την ολοκαίνουργια "Ντενεκεδούπολη ξανά! Το μεγάλο ταξίδι του Μελένιου".

Η Τζένη Κόλλια για τον πιο πολύχρωμο "Φιλάργυρο" των παιδιών

Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια Τζένη Κόλλια, που υπογράφει μαζί με τον Μιχάλη Σιώνα τον "Φιλάργυρο" του Μολιέρου για παιδιά, στο Θέατρο "Τζένη Καρέζη".

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος γιορτάζει τα Χριστούγεννα

Δείτε όλες τις δωρεάν δράσεις που προσφέρει η ΕΒΕ στους χώρους της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος": δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες, παραδοσιακά κάλαντα.

Οι νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

20 νικητές επιλέχθηκαν από 1.514 έργα συνολικά έργα τα οποία θα τυπωθούν στις χριστουγεννιάτικες κάρτες της Πρεσβείας.

Γιορτάστε τα "Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στην Κούβα" με τον Ηλία Καρελλά

Ο θίασος του Ηλία Καρελλά μάς ταξιδεύει σε εξωτικό προορισμό για τα Χριστούγεννα του 2025, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.