"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Πες το ψέματα Guest editor Αναστασία Γιαννάκη©

Μετά την θερμή υποδοχή του κοινού, η παράσταση "Πες το ψέματα…" της ομάδας ContraTiempo επανήλθε με νέο κύκλο παραστάσεων στο Θέατρο Σταθμός. Πλησιάζοντας όμως η Κυριακή των Βαΐων έρχεται πιο κοντά και η τελευταία αυλαία του παραμυθιού (28/4) που απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 94 ετών.

Πες το ψέματα
Αναστασία Γιαννάκη©

Η ομάδα ContraTiempo αντιμετωπίζοντας τα παιδιά με αγάπη και υπευθυνότητα, παρουσιάζει την παράσταση "Πες το ψέματα…". Παρέα με μία ομάδα εξαιρετικών συντελεστών, πληθώρα μουσικών οργάνων, χορού και πολυφωνικών σχημάτων, δημιουργεί ένα ζωντανό μουσικοθεατρικό παραμύθι που σκοπεύει να δώσει ώριμες απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα. Αν η αλήθεια χανόταν, τι θα γινόταν στον κόσμο; Πώς θα ήταν ένας κόσμος που εκείνη δεν θα υπήρχε; Τελικά μέσω του ψέματος μπορούμε να την ανακαλύψουμε, να αναγνωρίσουμε την αξία της και να μάθουμε σπουδαία πράγματα για αυτήν; Αν ναι με ποιον τρόπο;

Πες το ψέματα...
Αναστασία Γιαννάκη©

Λίγα λόγια για την πλοκή του έργου

Διαβάστε Επίσης

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι ανακαλύπτουν στο πατάρι του παππού τους ένα παλιό κουτί, το κοσμεί ένα περίεργο σύμβολο, που μοιάζει με τρίαινα χωρίς λόγχες. Η τρίαινα αυτή δεν είναι τίποτα περισσότερο από το γράμμα Ψ, σήμα κατατεθέν του Βασιλιά Ψεύτατωρ, του ανθρώπου που ανακάλυψε το Ψέμα. Εκείνος μοίρασε πριν πολλά πολλά χρόνια, 194 κουτιά σε όλο το κόσμο, όσες δηλαδή οι χώρες της γης, με σκοπό όταν ανοίξει το καθένα από αυτά, να μεταδοθεί το ψέμα στην κάθε χώρα μια για πάντα. Τα δύο παιδιά, χωρίς να το γνωρίζουν, έχουν στα χέρια τους το τελευταίο, που θα τους μεταφέρει στο κάστρο του Ψεύδους, όπου ο Βασιλιάς θα τους δώσει τις τελικές οδηγίες για το πώς θα μεταλαμπαδεύσουν το Ψέμα στη χώρα τους και κατά συνέπεια πια, σε όλο τον κόσμο.

Πες το ψέματα
Αναστασία Γιαννάκη©

Εκεί συναντούν ένα Λιοντάρι και ένα Φυτό, σύμβολα των ζώων και της φύσης. Οι δυο τους, είναι στη δούλεψη του Ψεύτατωρ κάνοντας μικροδουλειές και επιδιορθώσεις στο Ψευτοκάστρο. Δεν τον συμπαθούν και συχνά νοσταλγούν το παρελθόν, όταν ζώα, φυτά και άνθρωποι ήτανε ίσοι σε έναν κόσμο χωρίς Ψέμα. Τα δύο αδέρφια με τη βοήθειά τους, αλλά και τη βοήθεια των παιδιών που συμμετέχουν ενεργά στο έργο, παίζουν ένα παιχνίδι-δοκιμασία μαζί του, στο οποίο καταφέρνουν να καταστρέψουν τα σχέδιά του και να γλιτώσουν τον κόσμο μία για πάντα από το Ψέμα. Ή μήπως όχι;

Πες το Ψέματα...
Αναστασία Γιαννάκη©

Οι συντελεστές

Το κείμενο και η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Γιώργου Αντωνόπουλου. Η πρωτότυπη μουσική γράφτηκε από τον Θωμά Θάνο και τον Γιώργο Αντωνόπουλο (ομάδα ContraTiempo). Η ομάδα επιμελήθηκε τα σκηνικά, ενώ τα κοστούμια σχεδιάστηκαν από τον Πάνο Θάνο. Ερμηνεύουν οι: Θωμάς Θάνος, Γαβριέλα Αντωνοπούλου, Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου, Ντίνος Ψυχογιός και η Νατάσα Παντερμαλή. Μουσικός επί σκηνής ο Μάνος Βλάχος.

>> Γνωρίστε τους ηθοποιούς της παράστασης και τους ρόλους που ερμηνεύουν εδώ:

Διαβάστε Επίσης

Προπώληση μέσω more.com εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πες το ψέματα...

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 75 '

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι ανακαλύπτουν στο πατάρι του παππού τους ένα παλιό κουτί, με ένα σύμβολο-σήμα κατατεθέν του Βασιλιά Ψεύτατωρ, του ανθρώπου που ανακάλυψε το ψέμα. Εκείνος μοίρασε πριν πολλά χρόνια κουτιά σε όλο το κόσμο με σκοπό όταν ανοίξει το καθένα από αυτά, να μεταδοθεί το ψέμα στην κάθε χώρα μια για πάντα. Τα δύο παιδιά, χωρίς να το γνωρίζουν, έχουν στα χέρια τους το τελευταίο, που θα τους μεταφέρει στο Κάστρο του Ψεύδους, όπου ο Βασιλιάς θα τους δώσει τις οδηγίες για το πώς θα μεταλαμπαδεύσουν το ψέμα στη χώρα τους. Θα καταφέρει, όμως, να εκπληρώσει το σχέδιό του;

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.