"Παραμύθια στο δάσος": Οι Μορφές Έκφρασης έρχονται με 5 παραστάσεις τους στον Διομήδειο Κήπο

Πέντε αγαπημένα έργα της ομάδας που είναι αφιερωμένη στο παιδικό θέατρο θα παιχτούν για ακόμη μια χρονιά κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Η μεγάλη γιορτή ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Από το επόμενο Σαββατοκύριακο, η ομάδα Μορφές Έκφρασης εγκαινιάζει τα "Παραμύθια στο δάσος" και παρουσιάζει πέντε αγαπημένες παραστάσεις της σε ανοιχτό χώρο. Έτσι, για ακόμη μια χρονιά, ο Διομήδειος (Βοτανικός) Κήπος γίνεται το κατάλληλο σκηνικό για πέντε θεατρικά της Άννας Σεβαστής Τζίμα που θα παρουσιαστούν κάτω από τα σκιά των δέντρων. (Σημαντικό: Για όλες τις παραστάσεις των Μορφών Έκφρασης -πλην της "Μεγάλης γιορτής"απομένει άλλη μία παράσταση αυτό το Σαββατοκύριακο στο θέατρο της ομάδας).

Ο δράκος των χρωμάτων

Ο δράκος των χρωμάτων

Μια φορά κι έναν καιρό ένας δράκος λιχούδης και πεινασμένος τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος. Μα με τόσα χρώματα γύρω του και τόσο που πείναγε η κοιλιά του, δεν άντεξε για πολύ άνοιξε το στόμα του και έφαγε όλα τα χρώματα, το κόκκινο που του θύμιζε μια τούρτα φράουλα, το πράσινο που του θύμιζε γλειφιτζούρι και όλα μα όλα τα χρώματα που όλα τελικά του θύμιζαν κάποιο νόστιμο γλυκό. Τι θα συμβεί όμως τώρα που ο κόσμος έμεινε χωρίς χρώματα; Ερμηνεύουν: Ιωάννα Φρουδαράκη, Ανδρέας Μυλόπουλος. (από 21/4, για παιδιά 3 έως 7 ετών)

Ο πειρατής Μπου!

Ο πειρατής Μπου!

Ένας πειρατής διαφορετικός από τους άλλους, κάπως φοβητσιάρης, ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο μουσική και περιπέτεια για να βρει έναν καλά κρυμμένο θησαυρό: το σεντούκι με το Θάρρος. Με συμμετοχή των παιδιών, επαφή με μουσικά όργανα και ζωντανή μουσική μια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις και γνωριμίας με τον βυθό της θάλασσας. Μαθαίνουμε τα συναισθήματα και γνωρίζουμε τα πλάσματα που ζουν στον βυθό της θάλασσας. Ερμηνεύουν: Αλίκη Ζωγράφου, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, Ιωάννα Φρουδαράκη. (από 20/4, για παιδιά 2,5–6 ετών)

Χέι-Χοπ! Παιχνίδια στη φάρμα - Μορφές Έκφρασης

Χέι Χοπ! Παιχνίδια στη φάρμα

Μια καινούργια μέρα ξεκινά σε μια όμορφη φάρμα. Όμως πού πήγαν τα ζωάκια; "Χέι Χόπ!" Ας καβαλήσουμε τα αλογάκι μας για να πάμε να  βρούμε. Μια παράσταση γεμάτη μουσική, τραγούδι και παιχνίδι για βρέφη από 18 μηνών και μικρά παιδιά έως 5 ετών. Ελάτε να παίξουμε όλοι μαζί και να βρούμε τα άτακτα ζωάκια της φάρμας. Η Άννα Σεβαστή Τζίμα μάς προσκαλεί στους αγρούς για να ανακαλύψουμε τη ζωή σε μια φάρμα. Ερμηνεύουν: Μαρία Ιωάννου, Ιωάννα Φρουδαράκη, Γιώργος Χουσάκος. (από 21/4)

Κούκου, μια βόλτα στο δάσος

 

Κούκου, μια βόλτα στο δάσος

Το "Κούκου, μια βόλτα στο δάσος" είναι μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού για πολύ μικρά παιδιά. Συνδυάζει το θέατρο με τη μουσική, τη φαντασία και την περιπέτεια. Μια παράσταση–παιχνίδι που γεμίζει χαμόγελα τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τα μυεί στη μελωδία, στον ρυθμό και σε άλλες ιδιότητες της μουσικής. Οι μικροί θεατές ξεκινούν μια φανταστική βόλτα στο δάσος. Τι θα συναντήσουν; Σίγουρα τραγούδι, οπωσδήποτε πολύ παιχνίδι αλλά και φυσικά φίλους. Ερμηνεύουν: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Μαρία Ιωάννου, Γιώργος Χουσάκος. (από 21/4, για βρέφη από 18 μηνών και παιδιά έως 5 ετών)

Η μεγάλη γιορτή ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Η μεγάλη γιορτή

Ο γνωστός μύθος του Αισώπου "Το λιοντάρι, το κοράκι και η αλεπού" γίνεται παράσταση-παιχνίδι. Ένα mini παιδικό musical που μας καλεί όλους να συναντηθούμε με χορό, και ζωντανή μουσική σε μια πολύχρωμη "Μεγάλη γιορτή" και μας δίνει την ευκαιρία να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εμπιστεύονται την κρίση τους, να παρατηρούν και να λένε όχι όταν πρέπει. Η "Μεγάλη γιορτή" (φωτό εξωφύλλου), με πολύ παιχνίδι, τραγούδι και υπέροχες μελωδίες δίνει βήμα στα παιδιά να εκφραστούν και να αναπτύξουν βιωματικά δεξιότητες σημαντικές για τη ζωή τους. Ερμηνεύουν: Πέλια Γιαννουλάτου, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Χουσάκος. (από 20/4, για παιδιά 3 έως 8 ετών).

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κούκου, μια βόλτα στο δάσος

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 50 '

Ένα παραμυθένιο ταξίδι στο δάσος, με ζωντανή μουσική, θεατρικό παιχνίδι και διάδραση, για την αξία της φιλίας αλλά και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού που μέσα από την ιστορία του ήρωα μυεί τα παιδιά στη μελωδία, τον ρυθμό και άλλες ιδιότητες της μουσικής, ενώ έρχονται σε επαφή με φυσικά μουσικά όργανα αλλά και την τεχνική του body percussion, ιδανικά για να αναπαράγουν ήχους της φύσης. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Ο δράκος των χρωμάτων

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 60 '

Η διαδραστική μουσική παράσταση για τα χρώματα, τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό προς τους άλλους, που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα χιλιάδες θεατές, επιστρέφει με πολλή μουσική, τραγούδι και χορό. Πρωταγωνιστής είναι ένας λιχούδης δράκος που τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος τόσο πεινασμένος που έφαγε όλα τα χρώματα γιατί του θύμιζαν διαφορετικά γλυκά. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Ο πειρατής Μπου!

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Η αγαπημένη ομάδα θεάτρου για παιδιά ετοίμασε μια διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική, που μιλάει στα παιδιά για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, το φόβο και το θάρρος μέσα από τις περιπέτειες ενός πειρατή προς αναζήτηση ενός κρυμμένου θησαυρού, το σεντούκι με το «Θάρρος». Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Η μεγάλη γιορτή

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 60 '

Ο γνωστός μύθος του Αισώπου «Το λιοντάρι, το κοράκι και η αλεπού» μετατρέπεται σε μια παράσταση-παιχνίδι με ζωντανή μουσική, τραγούδια και χορό, που ενθαρρύνει τα παιδιά να εμπιστεύονται την κρίση, την παρατηρητικότητα και τα ένστικτά τους. Μια φορά κι έναν καιρό, ένα άρρωστο, γέρικο λιοντάρι πεινούσε, μα δεν μπορούσε να κυνηγήσει. Έτσι, με τον πιστό του υπηρέτη, το κοράκι, καταστρώνουν ένα τρομερό σχέδιο που θα φέρει το φαγητό του κατευθείαν στο πιάτο του. Θα καλέσει όλα τα ζώα σε μια μεγάλη γιορτή. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Χέι Χοπ! Παιχνίδια στη φάρμα

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 50 '

Μια παράσταση από τη γνωστή ομάδα παιδικού θεάτρου, γεμάτη ζωντανή μουσική, τραγούδι και παιχνίδι, η οποία συστήνει στα παιδιά τον κόσμο και τα ζώα της φάρμας. Εκπληρώνοντας παράλληλα την παιδαγωγική της προσέγγιση, η παράσταση στοχεύει στη δημιουργία ενός ξεχωριστού πρώτου βιώματος με το θέατρο, που ενεργοποιεί τη φαντασία, την αίσθηση της περιπέτειας και της κατανόησης των μικρών παιδιών. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Βοτανικός Κήπος Διομήδους

Τέρμα Ιεράς Οδού, Χαϊδάρι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.