Πασχαλινό camp για παιδιά 5-10 ετών στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιπάτους σε σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και πολιτιστικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής με βιωματικές δράσεις και δημιουργικές δραστηριότητες.

9 ιδέες για Πασχαλινές δραστηριότητες με τα παιδιά στα μουσεία

Αυτό το Πάσχα μια ομάδα παιδιών θα κάνει αξέχαστες πασχαλινές διακοπές στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης παίζοντας και συμμετέχοντας σε δημιουργικές και βιωματικές δράσεις. Μέσα από πασχαλινές κατασκευές, κυνήγι πασχαλινών αυγών, μουσικοκινητικά παιχνίδια, δράσεις στις γειτονιές της Πλάκας, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία και πολλά άλλα τα παιδιά θα κάνουν ένα ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, της τέχνης και της δημιουργίας.

Με αφετηρία το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης τα παιδιά θα κάνουν εκδρομές, θα ξεναγηθούν δημιουργικά σε γειτονικά Μουσεία και χώρους Τέχνης, θα εξερευνήσουν τις γειτονιές της Πλάκας, θα μάθουν παραδοσιακά παιχνίδια και πασχαλινά ήθη και έθιμα. Μέσα στο Μουσείο θα έχουν δημιουργικό χρόνο με: εικαστικά, κατασκευές, μουσικοκινητικά δρώμενα, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική κίνηση, προβολές, αφηγήσεις παραμυθιών και λογοτεχνικής παιδείας, εκπαιδευτικά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες.

Περίοδοι διεξαγωγής: 29/4-2/5, 7-10/5/24, διάρκεια 4 εργασίμων ημερών, από Μ. Δευτέρα έως Μ. Πέμπτη και από Τρίτη του Πάσχα έως Παρασκευή και ώρες 9 π.μ.-1 μ.μ.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών. Τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους: σακίδιο, παγούρι, καπέλο και άνετα ρούχα.

Το κόστος συμμετοχής είναι για κάθε περίοδο είναι 60€ ενώ η συμμετοχή και για τις δύο περιόδους είναι 100€. Προβλέπεται έκπτωση στα αδέλφια. Το ημερήσιο κόστος συμμετοχής είναι 20€.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος εδώ. | Πληροφορίες: 210 3250341 info@ekedisy.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.