Πασχαλινό camp για παιδιά 5-10 ετών στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιπάτους σε σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και πολιτιστικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής με βιωματικές δράσεις και δημιουργικές δραστηριότητες.

9 ιδέες για Πασχαλινές δραστηριότητες με τα παιδιά στα μουσεία

Αυτό το Πάσχα μια ομάδα παιδιών θα κάνει αξέχαστες πασχαλινές διακοπές στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης παίζοντας και συμμετέχοντας σε δημιουργικές και βιωματικές δράσεις. Μέσα από πασχαλινές κατασκευές, κυνήγι πασχαλινών αυγών, μουσικοκινητικά παιχνίδια, δράσεις στις γειτονιές της Πλάκας, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία και πολλά άλλα τα παιδιά θα κάνουν ένα ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, της τέχνης και της δημιουργίας.

Με αφετηρία το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης τα παιδιά θα κάνουν εκδρομές, θα ξεναγηθούν δημιουργικά σε γειτονικά Μουσεία και χώρους Τέχνης, θα εξερευνήσουν τις γειτονιές της Πλάκας, θα μάθουν παραδοσιακά παιχνίδια και πασχαλινά ήθη και έθιμα. Μέσα στο Μουσείο θα έχουν δημιουργικό χρόνο με: εικαστικά, κατασκευές, μουσικοκινητικά δρώμενα, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική κίνηση, προβολές, αφηγήσεις παραμυθιών και λογοτεχνικής παιδείας, εκπαιδευτικά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες.

Περίοδοι διεξαγωγής: 29/4-2/5, 7-10/5/24, διάρκεια 4 εργασίμων ημερών, από Μ. Δευτέρα έως Μ. Πέμπτη και από Τρίτη του Πάσχα έως Παρασκευή και ώρες 9 π.μ.-1 μ.μ.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών. Τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους: σακίδιο, παγούρι, καπέλο και άνετα ρούχα.

Το κόστος συμμετοχής είναι για κάθε περίοδο είναι 60€ ενώ η συμμετοχή και για τις δύο περιόδους είναι 100€. Προβλέπεται έκπτωση στα αδέλφια. Το ημερήσιο κόστος συμμετοχής είναι 20€.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος εδώ. | Πληροφορίες: 210 3250341 info@ekedisy.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο Θαρροφύλακας" του Διονύση Σταθακόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Εικονογραφημένο αριστουργηματικά από τον βραβευμένο Πέτρο Μπουλούμπαση, το βιβλίο αποτελεί μια περιπέτεια που μιλά για το πώς φόβος και γενναιότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.