Κυριακές στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για όλη την οικογένεια

Μια νέα σειρά κυριακάτικων δράσεων έρχεται από την ομάδα του ΒΜΦ για να συστήσει τα υλικά του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας σε οικογένειες με παιδιά 3-11 ετών.

Κυριακές στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Οι "Κυριακές στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου", ένας νέος κύκλος κυριακάτικων δράσεων που ξεκινά την άνοιξη του 2024, αντλούν έμπνευση από τον ίδιο τον χώρο του εργοστασίου φωταερίου και την πλούσια ιστορία του, και αφιερώνονται στα υλικά που χρησιμοποιούνταν στο πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα. Η αρχή των κυριακάτικων δράσεων με θέμα "Παίζουμε με τα υλικά του εργοστασίου" γίνεται την Κυριακή 3 Μαρτίου, με επίκεντρο τον άνθρακα, την πρώτη ύλη του εργοστασίου.

Οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3-11 ετών ανακαλύπτουν την ιστορία του παλιού εργοστασίου φωταερίου με τον πιο διαδραστικό τρόπο, μέσα από εικαστικά και θεατρικά παιχνίδια αλλά και μια οικογενειακή περιήγηση-ξενάγηση στο μουσείο. Πρωταγωνιστής στα προγράμματα της πρώτης Κυριακής είναι ο άνθρακας και όλες οι μορφές του, καθώς μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν την αξία του, τόσο μέσα στο εργοστάσιο φωταερίου όσο και στην τέχνη.

Κυριακές στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το πρόγραμμα

Εικαστικό εργαστήρι | Για οικογένειες με παιδιά 3-9 ετών

Από τον ενεργό άνθρακα σε φαγητά και σε καλλυντικά μέχρι τον λιθάνθρακα και τα κωκ στο εργοστάσιο, όλα μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για μια έκθεση τέχνης αντικειμένων καθημερινής χρήσης. Με την τεχνική του κολάζ τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους ξεχωριστό έργο και φτιάχνουν μια εικαστική έκθεση ανάμεσα στα μηχανήματα του Νέου Υδαταερίου.

Ώρες διεξαγωγής: 11 π.μ.-12 μ.μ. & 12.30-1.20 μ.μ.
Κόστος: 6€/παιδί ανά εργαστήριο
Χώρος διεξαγωγής: Νέο Υδαταέριο (δίπλα από το Technopolis Café)

Κυριακές στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα | Για οικογένειες με παιδιά 6-10 ετών

Τι σχέση μπορεί να έχει το κάρβουνο με το βιομηχανικό εργοστάσιο φωταερίου; Σε τι θα μπορούσε να μεταμορφωθεί; Και, άραγε, πόσες διαφορετικές χρήσεις έχει; Η απάντηση έρχεται μέσα από ένα εκφραστικό θεατρικό παιχνίδι: Τα παιδιά ανακαλύπτουν την πρώτη ύλη του εργοστασίου φωταερίου και συνθέτουν τις δικές τους ιστορίες μέσα από σκηνικούς αυτοσχεδιασμούς, όπου το κάρβουνο θα έχει κεντρικό ρόλο.

Ώρες διεξαγωγής: 12-1 μ.μ.
Κόστος: 6€/παιδί
Χώρος διεξαγωγής: INNOVATHENS

Κυριακές στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Οικογενειακή ξενάγηση στο ΒΜΦ | Για οικογένειες με παιδιά 6-11 ετών

Έχεις αγγίξει ποτέ σου κωκ; Ξέρεις πώς μοιάζει ο λιθάνθρακας; Είναι ακόμη "ζωντανές" οι χαρακτηριστικές μυρωδιές των φούρνων του εργοστασίου; Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σε μία διαδραστική περιήγηση στο Μουσείο που συνδυάζει τα κίτρινα κουτιά της αισθητηριακής κατασκευής, τις εικαστικές παρεμβάσεις και το παιχνίδι εξερεύνησης, για να ανακαλύψουν με τον πιο διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο την ιστορία και τη λειτουργία του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας.

Ώρες διεξαγωγής: 1-2 μ.μ.
Κόστος εισόδου στο Μουσείο: 2 €/άτομο
Σημείο συνάντησης: Καμινάδα Β (στεγασμένη)

Απαραίτητες τηλεφωνικές κρατήσεις για όλες τις δράσεις στο 2130109325 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 11 π.μ.-5 μ.μ.)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.