"Ροβινσώνας Κρούσος": Το ταξίδι του πιο διάσημου ναυαγού ολοκληρώνεται στο Μέγαρο Μουσικής

Η μουσικοθεατρική παραγωγή σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη, θα βρίσκεται για λίγες μέρες ακόμη στο Μέγαρο.

Ροβινσώνας Κρούσος Πάτροκλος Σκαφίδας©

Ολοκληρώνονται με επιτυχία στις 10 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, οι παραστάσεις της μουσικοθεατρικής παραγωγής "Ροβινσώνας Κρούσος", σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη, που για δύο χρόνια μάγεψαν μικρούς και μεγάλους θεατές.

Μια υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια, εμπνευσμένη από το ομώνυμο πολυαγαπημένο μυθιστόρημα μικρών και μεγάλων του Ντάνιελ Ντεφόε που εξιστορεί τις περιπέτειες του διάσημου ναυαγού, ο οποίος με την ευφυΐα, την εφευρετικότητα και την ψυχική του δύναμη κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να μας διδάξει την αγάπη για τη ζωή και τη σημασία της φιλίας.

Ροβινσώνας Κρούσος
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η διασκευή του έργου με ευαισθησία και χιούμορ, σε σημερινό λόγο, είναι του Γιώργου Γαλίτη. Η ορχήστρα επί σκηνής, με πιάνο, κιθάρα, μπάσο και καταιγιστικά ντραμς, παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις του Μηνά Ι. Aλεξιάδη, ενώ ένας εκλεκτός, πολυμελής θίασος ερμηνεύει, τραγουδά και χορεύει, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους. Τα ευρηματικά σκηνικά και τα φαντασμαγορικά κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι χορογραφίες της Φαίδρας Σούτου, οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη, ο σχεδιασμός ήχου και οι εντυπωσιακές προβολές ολοκληρώνουν αυτή την ξεχωριστή θεατρική εμπειρία.

Ροβινσώνας Κρούσος
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Ροβινσώνας αγαπάει τις εξερευνήσεις και αναζητά την περιπέτεια. Σαλπάρει με ένα καράβι και υπόσχεται στην αγαπημένη του Φίνα να επιστρέψει γρήγορα. Όμως στο ταξίδι ναυαγεί σε ένα ερημονήσι. Ολομόναχος στην αρχή, με μοναδικά εφόδια τις γνώσεις και την εφευρετικότητά του, θα αποκτήσει στη συνέχεια συντροφιά τον πιστό Παρασκευά και έναν φλύαρο παπαγάλο. Οι περιπέτειες διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά ο Ροβινσώνας καταφέρνει να επιβιώσει σε αυτό τον άγνωστο εξωτικό τόπο και να αντιμετωπίσει άγριους κανίβαλους και τρομερούς κουρσάρους διατηρώντας πάντα άσβεστη τη φλόγα της ελπίδας ότι κάποια στιγμή, κάποτε, θα επιστρέψει στο πατρικό του και στην αγαπημένη του.

Ροβινσώνας Κρούσος
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Το έργο είναι ένας "οδηγός επιβίωσης" για όλους, με ιδιαίτερες παιδαγωγικές αξίες για τους μικρούς θεατές: Σε αυτή την εξωτική περιπέτεια προβάλλονται με τρόπο διασκεδαστικό και συναρπαστικό η αρμονική σχέση του ανθρώπου με τη φύση, η υπομονή, η πειθαρχία και η εργατικότητα, η διαχείριση της μοναξιάς και η χαρά της επικοινωνίας, η εφευρετικότητα, η δημιουργική φαντασία, η πίστη, η ελπίδα, αλλά και η συνεργασία και η συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές και πολιτισμικές αντιλήψεις, και πάνω απ’ όλα η δύναμη της φιλίας.  

Ροβινσώνας Κρούσος
Πάτροκλος Σκαφίδας©

H παράσταση παρουσιάζεται στον Νέο Εκθεσιακό Χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα σε θεατρική σκηνή που έχουν λατρέψει τα παιδιά, η οποία ξεχωρίζει για την πρωτοτυπία και τη χρήση σκηνικών μέσων τελευταίας τεχνολογίας.

Ροβινσώνας Κρούσος
Έλλη Πουπουλίδου©

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νικόλας Αλεξίου, Έλενα Βακάλη, Φάνος Θεοφάνους, Βασίλης Παναγιωτίδης, Χάρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Τομπουλίδου, Δημήτρης Τσολάκης, Μαριλένα Λιακοπούλου, Βασίλης Ψυλλάς. Και οι μουσικοί επί σκηνής: Απόστολος Καλτσάς, Σπύρος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Παπαλάμπρου, Ανδρέας Σταματόπουλος.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ροβινσώνας Κρούσος

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 120 '

Μουσικοθεατρική εκδοχή του πολυμεταφρασμένου έργου του Ντάνιελ Ντεφόε με ζωντανή μουσική που περιγράφει τις περιπέτειες του ομώνυμου ναυαγού, ο οποίος παρέμεινε 28 ολόκληρα χρόνια σε ένα τροπικό νησί στην Καραϊβική.

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.