Τελευταίες παραστάσεις για τον "Μικρό Πρίγκιπα" του Αντουάν ντε Σεντ-Εξυπερύ

Μια υπερπαραγωγή με την υπογραφή της δημοφιλούς δημιουργού παιδικών θεαμάτων, Γιούλης Ηλιοπούλου.

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Το Τεχνοδρόμιο ολοκληρώνει με επιτυχία την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, τις παραστάσεις του συναρπαστικού έργου του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί "Ο Μικρός Πρίγκιπας" στο θέατρο Πειραιώς 131. Μια υπερπαραγωγή υπερθέαμα με την υπογραφή της δημοφιλούς δημιουργού παιδικών θεαμάτων, Γιούλης Ηλιοπούλου.

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Λίγα λόγια για το έργο 

Ο "Μικρός Πρίγκιπας" γράφτηκε κατά τη διάρκεια του Β´ παγκοσμίου πολέμου ως ένα αντιπολεμικό μήνυμα. Πάντα επίκαιρο, από τότε μέχρι σήμερα έχει μεγαλώσει όλες τις επόμενες γενεές των ανθρώπων και παραμένει στις καρδίες μικρών και μεγάλων,ως το πιο αγαπητό παραμύθι όλων των εποχών. Κάθε ήρωας του έργου αντιπροσωπεύει και έναν ανθρώπινο χαρακτήρα. Ο Βασιλιάς, τον τύραννο που διψά για εξουσία, ο Ματαιόδοξος τον εγωιστή, τον αλαζόνα άνθρωπο, ο Γεωγράφος τον άνθρωπο που κατέχει γνώση χωρίς αξία.

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Ο "Μικρός Πρίγκιπας" από την άλλη συμβολίζει τον αγνό, καθαρό άνθρωπο που αντιστέκεται στην πλεονεξία, στη ματαιοδοξία, που αντιλαμβάνεται τα πράγματα με την ψυχή και όχι με τα μάτια και που προσπαθεί να ανακαλύψει το νόημα της ζωής. Και τελικά το βρίσκει. Είναι η φιλία. Η φιλία που χτίζεται με κόπο, καλή διάθεση, κατανόηση, αφοσίωση και εμπιστοσύνη και που δίνει αξία στη ζωή. Φιλία, αγάπη, εμπιστοσύνη, προσπάθεια και αγώνας είναι το μήνυμα του Μικρού Πρίγκιπα.

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Η Γιούλη Ηλιοπούλου έχει στήσει ένα μαγικό υπερθέαμα με έναν θίασο καταξιωμένων ηθοποιών και συντελεστών με κοστούμια εποχής, κινηματογραφικά γυρίσματα και ειδικά εφέ, που απογειώνουν την παράσταση με εικόνες που θα ταξιδέψουν τα παιδιά στο απέραντο σύμπαν.

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Η Γιούλη Ηλιοπούλου έχει στήσει μια μεγάλη υπερπαραγωγή με έναν θίασο καταξιωμένων ηθοποιών (Άρης Μακρής, Ευγενία Αποστολοπούλου, Γλυκερία Χασάπη, Μιχάλης Αναγνώστου, Κώστας Γόνης, Δέσποινα Κασιώτη, Υακίνθη Παράσχη, Παναγιώτης Τσουκάτος, Αναστασία Χατζηθεοδωρίδη) και συντελεστών με κοστούμια εποχής (Τζούλια Μάρκο), κινηματογραφικά γυρίσματα και ειδικά εφέ (Λεωνίδας Φουντούλης), που απογειώνουν την παράσταση με εικόνες που θα ταξιδέψουν τα παιδιά σε συνδυασμό με τα σκηνικά του Μιχάλη Σδούγκου.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο μικρός πρίγκιπας

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 90 '

Η Παιδική Σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου παρουσιάζει μια θεατρική εκδοχή του αλληγορικού παραμυθιού για το πραγματικό νόημα της ζωής, ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά. Οι αξίες της φιλίας, της αγάπης, της αφοσίωσης και της εμπιστοσύνης αναδεικνύονται μέσα από τις περιπέτειες του ομώνυμου ήρωα-σύμβολο αγνότητας, που αντιστέκεται στην πλεονεξία και στη ματαιοδοξία και αντιλαμβάνεται τον κόσμο με την ψυχή και όχι με τα μάτια. Αντίστοιχα, κάθε ήρωας του Εξιπερί, που έγραψε το βιβλίο του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ως ένα διαχρονικό αντιπολεμικό μήνυμα, μετατρέπεται σε ένα σύμβολο, στο έργο που ανεβαίνει με πολυμελή θίασο και 3D animation προβολές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.