Τελευταίες παραστάσεις για τον "Μικρό Πρίγκιπα" του Αντουάν ντε Σεντ-Εξυπερύ

Μια υπερπαραγωγή με την υπογραφή της δημοφιλούς δημιουργού παιδικών θεαμάτων, Γιούλης Ηλιοπούλου.

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Το Τεχνοδρόμιο ολοκληρώνει με επιτυχία την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, τις παραστάσεις του συναρπαστικού έργου του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί "Ο Μικρός Πρίγκιπας" στο θέατρο Πειραιώς 131. Μια υπερπαραγωγή υπερθέαμα με την υπογραφή της δημοφιλούς δημιουργού παιδικών θεαμάτων, Γιούλης Ηλιοπούλου.

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Λίγα λόγια για το έργο 

Ο "Μικρός Πρίγκιπας" γράφτηκε κατά τη διάρκεια του Β´ παγκοσμίου πολέμου ως ένα αντιπολεμικό μήνυμα. Πάντα επίκαιρο, από τότε μέχρι σήμερα έχει μεγαλώσει όλες τις επόμενες γενεές των ανθρώπων και παραμένει στις καρδίες μικρών και μεγάλων,ως το πιο αγαπητό παραμύθι όλων των εποχών. Κάθε ήρωας του έργου αντιπροσωπεύει και έναν ανθρώπινο χαρακτήρα. Ο Βασιλιάς, τον τύραννο που διψά για εξουσία, ο Ματαιόδοξος τον εγωιστή, τον αλαζόνα άνθρωπο, ο Γεωγράφος τον άνθρωπο που κατέχει γνώση χωρίς αξία.

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Ο "Μικρός Πρίγκιπας" από την άλλη συμβολίζει τον αγνό, καθαρό άνθρωπο που αντιστέκεται στην πλεονεξία, στη ματαιοδοξία, που αντιλαμβάνεται τα πράγματα με την ψυχή και όχι με τα μάτια και που προσπαθεί να ανακαλύψει το νόημα της ζωής. Και τελικά το βρίσκει. Είναι η φιλία. Η φιλία που χτίζεται με κόπο, καλή διάθεση, κατανόηση, αφοσίωση και εμπιστοσύνη και που δίνει αξία στη ζωή. Φιλία, αγάπη, εμπιστοσύνη, προσπάθεια και αγώνας είναι το μήνυμα του Μικρού Πρίγκιπα.

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Η Γιούλη Ηλιοπούλου έχει στήσει ένα μαγικό υπερθέαμα με έναν θίασο καταξιωμένων ηθοποιών και συντελεστών με κοστούμια εποχής, κινηματογραφικά γυρίσματα και ειδικά εφέ, που απογειώνουν την παράσταση με εικόνες που θα ταξιδέψουν τα παιδιά στο απέραντο σύμπαν.

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Η Γιούλη Ηλιοπούλου έχει στήσει μια μεγάλη υπερπαραγωγή με έναν θίασο καταξιωμένων ηθοποιών (Άρης Μακρής, Ευγενία Αποστολοπούλου, Γλυκερία Χασάπη, Μιχάλης Αναγνώστου, Κώστας Γόνης, Δέσποινα Κασιώτη, Υακίνθη Παράσχη, Παναγιώτης Τσουκάτος, Αναστασία Χατζηθεοδωρίδη) και συντελεστών με κοστούμια εποχής (Τζούλια Μάρκο), κινηματογραφικά γυρίσματα και ειδικά εφέ (Λεωνίδας Φουντούλης), που απογειώνουν την παράσταση με εικόνες που θα ταξιδέψουν τα παιδιά σε συνδυασμό με τα σκηνικά του Μιχάλη Σδούγκου.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο μικρός πρίγκιπας

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 90 '

Η Παιδική Σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου παρουσιάζει μια θεατρική εκδοχή του αλληγορικού παραμυθιού για το πραγματικό νόημα της ζωής, ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά. Οι αξίες της φιλίας, της αγάπης, της αφοσίωσης και της εμπιστοσύνης αναδεικνύονται μέσα από τις περιπέτειες του ομώνυμου ήρωα-σύμβολο αγνότητας, που αντιστέκεται στην πλεονεξία και στη ματαιοδοξία και αντιλαμβάνεται τον κόσμο με την ψυχή και όχι με τα μάτια. Αντίστοιχα, κάθε ήρωας του Εξιπερί, που έγραψε το βιβλίο του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ως ένα διαχρονικό αντιπολεμικό μήνυμα, μετατρέπεται σε ένα σύμβολο, στο έργο που ανεβαίνει με πολυμελή θίασο και 3D animation προβολές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Το μαγικό κλειδί": Κάρμεν Ρουγγέρη και Χριστίνα Κουλουμπή σε περιοδεία με το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα

Από το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα "Η καρδιά της βασιλοπούλας", είναι εμπνευσμένη η επιτυχημένη παράσταση των Χριστίνας Κουλουμπή και Κάρμεν Ρουγγέρη, με την οποία περιοδεύουν φέτος σε όλη την Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/06/2024