"Ένα παιδί μετράει τ' άστρα" και "Τα σ' αγαπώ του κόσμου": Δύο ζεστές παραστάσεις για παιδιά για τα φετινά Χριστούγεννα

Ένα παιδί μετράει τ' άστρα ©M21 FILMS

Στο Νέο Θέατρο "Κατερίνα Βασιλάκου" παρουσιάζονται δύο θεατρικές παραστάσεις που μιλούν για την αγάπη, τη δίψα για γνώση και τη διαφορετικότητα, εμπνευσμένες από την ελληνική λογοτεχνία, την κλασική και τη σύγχρονη, σε σκηνοθεσία του Αναστάση Δεληγιάννη.

Ένα παιδί μετράει τ' άστρα
©M21 FILMS
"Ένα παιδί μετράει τ' άστρα"

Το αγαπημένο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη "Ένα παιδί μετράει τ' άστρα", που έχει συντροφεύσει γενιές και γενιές, ζωντανεύει η Παιδική Σκηνή "Μαριάννα Τόλη”. Μια ιστορία ενηλικίωσης που παραμένει διαχρονικά επίκαιρη μιλώντας για σημαντικές αξίες, όπως η ελευθερία της γνώμης και το δικαίωμα όλων στην εκπαίδευση. Γι’ αυτό παλεύει ο κεντρικός ήρωας, ο μικρός Μέλιος, ένα φτωχό και ορφανό αγόρι που εργάζεται για να επιβιώσει, βαθιά μέσα του όμως κρύβει δίψα για μάθηση. Ένας δάσκαλος στέκεται αρωγός στην προσπάθεια του Μέλιου που παρά τις αντίξοες κοινωνικές συνθήκες θέλει να πάει στο σχολείο, διδάσκοντάς μας να έχουμε πίστη στον εαυτό μας, υπομονή, επιμονή, θετική σκέψη αλλά και να σεβόμαστε και να κυνηγάμε τα όνειρά μας. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Βογιατζάκης, Φένια Ζαχαρίου, Μάκης Κατσανέας, Βαγγέλης Μάγειρος, Έλενα Μιχαλάκη, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Θεοδώρα Παπαϊωάννου, Τάσος Προβιάς.

Τα σ' αγαπώ του κόσμου
©Μ21 FILMS
"Τα σ' αγαπώ του κόσμου"

Παράλληλα, παίζεται η παράσταση "Τα σ' αγαπώ του κόσμου" ειδικά για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μάρω Θεοδωράκη εμπνέεται από τη σειρά βιβλίων της με τίτλο "Σ’ αγαπώ" και μιλάει για την ενσυναίσθηση, τον σεβασμό και την αξία της αγάπης, μέσα από καθημερινές ιστορίες με τους γονείς, τους φίλους, τα ζώα κ.ά., γεμάτες ελπίδα και καλοσύνη.

Τα σ' αγαπώ του κόσμου
©Μ21 FILMS
"Τα σ' αγαπώ του κόσμου"

Και στις δύο παραστάσεις παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Βογιατζάκης, Φένια Ζαχαρίου, Μάκης Κατσανέας, Βαγγέλης Μάγειρος, Έλενα Μιχαλάκη, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Θεοδώρα Παπαϊωάννου, Τάσος Προβιάς. 

ΝΕΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ - ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΛΗ, Προφήτη Δανιήλ 3-5 & Πλαταιών, Κεραμεικός, 2110132002-5, vasilakou.theater.

Προπώληση εισιτηρίων για το "Ένα παιδί μετράει τ' άστρα" & για τα "Σ' αγαπώ του κόσμου" από το more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ένα παιδί μετράει τ' άστρα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 110 '

Η παράσταση εξιστορεί την περιπέτεια του Μέλιου Καδρά -ενός φτωχού και ορφανού αγοριού. Στο χωριό του Μέλιου, το αφεντικό του δεν τον αφήνει να μορφωθεί, διότι υποστηρίζει πως θα του αποσπά την προσοχή από τη δουλειά. Ένας καλός δάσκαλος του χωριού θα καταλάβει τη δίψα του παιδιού για μάθηση και θα του δώσει, αρχικά, κάποια βιβλία. Ο Μέλιος μοιάζει να συγκλονίζεται από αυτά. Μόλις το αφεντικό του μαθαίνει ότι ο Μέλιος ασχολείται με τα βιβλία θυμώνει και του απαγορεύει να ξανασυναντήσει τον δάσκαλο. Όταν οι δρόμοι παιδιού και δάσκαλου χωρίζουν, ο Μέλιος πηγαίνει στην πόλη ολομόναχος, για να πάει σχολείο.

Τα σ' αγαπώ του κόσμου

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 70 '

Κάθε σ’ αγαπώ έχει την δική του ιστορία. Κάθε σ’ αγαπώ χτίζεται μέσα στην ενσυναίσθηση, στη στοργή και στην φροντίδα. Με την ίδια φροντίδα και με το βλέμμα στην παιδική ψυχή γεννήθηκε και η παράσταση, που εμπνέεται από σκηνές της καθημερινότητας, από όνειρα, από ανάγκη για τρυφερότητα. Ιστορίες γεμάτες ελπίδα, καλοσύνη αλλά και αφορμές για να μάθουμε να αγαπάμε. Ιστορίες που μαθαίνουν στα παιδιά να αγαπούν χωρίς να τους κουνάμε το δάχτυλο. Ιστορίες γεμάτες ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Η αγάπη για τον συνάνθρωπο, τον ηλικιωμένο, τη γονιό, η φιλική αγάπη, η αγάπη για τα ζώα, η αγάπη για την ίδια τη ζωή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για παιδιά και ενήλικες

Δημιουργικά εργαστήρια και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και για ενήλικες και τον Μάιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

"Ο Θαρροφύλακας" του Διονύση Σταθακόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Εικονογραφημένο αριστουργηματικά από τον βραβευμένο Πέτρο Μπουλούμπαση, το βιβλίο αποτελεί μια περιπέτεια που μιλά για το πώς φόβος και γενναιότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.