Η "Μπάμπουσκα" της Ξένιας Καλογεροπούλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η παράσταση, βασισμένη στην ομώνυμη χριστουγεννιάτικη ιστορία της πολυαγαπημένης συγγραφέα για παιδιά, παρουσιάζει μια ηρωίδα που μιλά για την αγάπη, την ανιδιοτελή προσφορά και την αυτογνωσία.

Η Μπάμπουσκα Παύλος Μαυρίδης©

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενεί στην Παιδική Σκηνή του από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 14 Ιανουαρίου 2024 την παράσταση "Η Μπάμπουσκα", βασισμένη στην ομώνυμη χριστουγεννιάτικη ιστορία της πολυαγαπημένης συγγραφέα για παιδιά Ξένιας Καλογεροπούλου. Η ηθοποιός Αγγελική Φράγκου ζωντανεύει επί σκηνής τη Μπάμπουσκα, μια ηρωίδα που μιλά για την αγάπη, την ανιδιοτελή προσφορά και την αυτογνωσία. Στο ρόλο του αφηγητή ο Πάνος Κότσογλου.

Η Μπάμπουσκα
Παύλος Μαυρίδης©

Σε αυτή την τρυφερή, ατμοσφαιρική ιστορία θα γνωρίσουμε τη Μπάμπουσκα, μια ηλικιωμένη γυναίκα που ζει ολομόναχη μια ήρεμη ζωή σ’ ένα πεντακάθαρο και τακτοποιημένο σπιτάκι στο δάσος. Θα γνωρίσουμε τους τρεις μάγους – βασιλιάδες, που μια μέρα, εντελώς ξαφνικά, εμφανίζονται στο κατώφλι της και την καλούν να ταξιδέψει μαζί τους. Θα γνωρίσουμε κι ένα αστέρι αλλιώτικο, πιο μεγάλο και πιο φωτεινό από όλα τα άλλα.

Η Μπάμπουσκα
Παύλος Μαυρίδης©

Η θεατρική παράσταση έχει σχεδιαστεί για δύο ηθοποιούς, οι οποίοι ακολουθούν την ιστορία της ηρωίδας, εναλλάσσοντας το ρόλο του αφηγητή με τα διαφορετικά πρόσωπα του παραμυθιού, ενώ μέσω σκηνικών-έκπληξη δημιουργούνται οι χώροι και ξεδιπλώνεται η ατμόσφαιρα της κάθε σκηνής.

Η Μπάμπουσκα
Παύλος Μαυρίδης©

Στην παράσταση ακούγεται το "Παιδικό Τραγούδι" του Νίκου Κολλάρου με τη φωνή του Γιωργή Τσουρή. Επίσης ακούγονται, μελωδίες των Vivaldi, Mozart, Bach, Beethoven, Mussorgsky και Debussy. Η θεατρική παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη ατμοσφαιρική χριστουγεννιάτικη ιστορία της Ξένιας Καλογεροπούλου "Η Μπάμπουσκα", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης.

Η Μπάμπουσκα
Παύλος Μαυρίδης©

Μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί εργαστήρι αναστοχασμού, που περιλαμβάνει μια σύντομη συζήτηση και ένα παιχνίδι λόγου, προκειμένου να ακουστούν οι σκέψεις των παιδιών για τη "Μπάμπουσκα". Στη συνέχεια πραγματοποιείται εικαστικό εργαστήριο, όπου τα παιδιά αποτυπώνουν σε ζωγραφιές όσα τους έκαναν εντύπωση. Οι δημιουργίες τους θα συναπαρτίσουν μια έκθεση φτιαγμένη από τα παιδιά. 

Δείτε το teaser της παράστασης 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μπάμπουσκα

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Η αγάπη, η ανιδιοτέλεια και η αυτογνωσία είναι τα βασικά μηνύματα της τρυφερής χριστουγεννιάτικης ιστορίας της αγαπημένης συγγραφέως με κεντρική ηρωίδα μια ηλικιωμένη γυναίκα που ζει μια ήρεμη ζωή σ’ ένα σπιτάκι στο δάσος. Μια μέρα τρεις μάγοι - βασιλιάδες εμφανίζονται στην πόρτα της και την καλούν σ’ ένα ταξίδι για να ακολουθήσουν όλοι μαζί το λαμπερό αστέρι.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο Θαρροφύλακας" του Διονύση Σταθακόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Εικονογραφημένο αριστουργηματικά από τον βραβευμένο Πέτρο Μπουλούμπαση, το βιβλίο αποτελεί μια περιπέτεια που μιλά για το πώς φόβος και γενναιότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.