"Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες" στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"

Οι Burger Project, η αγαπημένη μπάντα μικρών και μεγάλων, συνεργάζονται με την Ομάδα Εν Δυνάμει, την εμβληματική κολεκτίβα καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία, δημιουργούν μια γιορτινή μουσική παράσταση με τίτλο "Οι Ταχυδρόμοι του Άι Βασίλη".

Οι Ταχυδρόμοι του Άι Βασίλη Yiannis Kouskoutis©

Όπως κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ζωντανεύουν στον Φάρο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Φέτος, οι Burger Project, η αγαπημένη μπάντα μικρών και μεγάλων, συνεργάζονται με την Ομάδα Εν Δυνάμει, την εμβληματική κολεκτίβα καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία, συγκροτούν μικτό θίασο και δημιουργούν μια γιορτινή μουσική παράσταση με τίτλο "Οι Ταχυδρόμοι του Άι Βασίλη", από τις 23 Δεκεμβρίου και για δώδεκα παραστάσεις.

Οι Ταχυδρόμοι του Αι Βασίλη
Yiannis Kouskoutis©

Ο Θάνος Κοσμίδης -ο θρυλικός Professor Cosmic των Burger Project- έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια και η Ελένη Ευθυμίου -σκηνοθέτις, ηθοποιός και σταθερή συνεργάτις των Εν Δυνάμει- αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία, σε μια εορταστική παράσταση με χιούμορ, τραγούδια και ευαισθησία που απευθύνεται στα παιδιά και όλη την οικογένεια. 

Οι Ταχυδρόμοι του Αι Βασίλη
Yiannis Kouskoutis©

Burger Project

Οι Burger Project δημιουργήθηκαν τo 2007 παίζοντας διασκευές με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Ξεχώρισαν για τη θεατρικότητα, την ενέργεια και το χιούμορ στις ζωντανές τους εμφανίσεις, με μεταμφιέσεις και ρεπερτόριο απ’ όλο το φάσμα της σύγχρονης, ξένης και ελληνικής μουσικής. Από το 2012, οι Burger Project ασχολούνται ενεργά με μουσικές παραστάσεις για το παιδικό κοινό. Οι παιδικές τους συναυλίες είναι μια πρωτότυπη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους. Η δημιουργική παρουσίαση των οργάνων και ο ρόλος τους σε ένα μουσικό συγκρότημα, ο αυτοσχεδιασμός, οι πολλαπλές δυνατότητες της φωνής, τα μυστικά του ρυθμού στον χορό και το τραγούδι, είναι ορισμένα από τα θέματα που φέρνουν τα παιδιά κοντά στη μουσική και διεγείρουν τη φαντασία τους.

Οι Ταχυδρόμοι του Άι Βασίλη
Yiannis Kouskoutis©

Από την Ομάδα Εν Δυνάμει

"Είμαστε μία κολεκτίβα καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία. Μέσα από τις δράσεις μας προτείνουμε ένα νέο μοντέλο τέχνης και ζωής, όπου το 'ανοίκειο', το 'περίεργο', το 'διαφορετικό' και το 'ξένο' ενσωματώνονται στο σύνολο, ενδυναμώνοντάς το. Ο τρόπος που λειτουργούμε στηρίζεται στην ισότιμη μεταχείριση μεταξύ των μελών της ομάδας μας, επιχειρώντας να εμπνεύσουμε κι άλλους ανθρώπους να σταματήσουν να αντιλαμβάνονται το κοινωνικό σύμπλεγμα με στερεοτυπικό τρόπο και συμβατικές φόρμες. Έχοντας σαν κύριο εργαλείο την έρευνα νέων μεθόδων επικοινωνίας οργανώνουμε και παράγουμε ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στον χώρο των εικαστικών, του θεάτρου, της μουσικής και των οπτικών τεχνών. Βρισκόμαστε σε μόνιμη συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία της τέχνης και συμμετέχουμε ενεργά σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας μας είναι η Ελένη Δημοπούλου. Η έδρα μας είναι στη Θεσσαλονίκη."

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.