Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα silent disco party στη γειτονιά της Καλλιθέας

Το ΚΠΙΣΝ «δονείται» σε ρυθμούς ντίσκο, ένα ακόμη Symposio στη Βαρβάκειο και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 9 έως 15/12.

Χριστούγεννα ΚΠΙΣΝ 2023 © Λεωνίδας Τούμπανος

Εδώ και λίγες ημέρες, το ΚΠΙΣΝ έχει μπει σε γιορτινό mood, με το Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος να προσφέρει στους επισκέπτες την πιο χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Με αφορμή το φεστιβάλ, το "Νιάρχος" και το SNFCC Youth Council διοργανώνουν ένα Silent Disco Party στις 9/12 (8 μ.μ.), στον Θόλο. Κάτω από το φως της εγκατάστασης "Rhizome" των Tom και Lien Dekyvery, θα στηθεί ένα αλλιώτικο πάρτι: χωρίς ηχεία, αλλά με πολλά ασύρματα ακουστικά. Δύο DJ θα μιξάρουν διαφορετικά είδη μουσικής και δίνουν στο κοινό τη δυνατότητα να επιλέξει τι θα ακούσει, δημιουργώντας μία παράξενη και συνάμα ελκυστική μουσική συνθήκη. Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε Επίσης

Η Βαρβάκειος Αγορά υποδέχεται ένα ακόμη ολοήμερο Symposio την Κυριακή 10/12, με σκοπό να αναδείξει για άλλη μια φορά κομμάτια της ελληνικής κουζίνας και κουλτούρας. Από το πρωί έως αργά το απόγευμα, οι στοές της Βαρβάκειου μάς γεμίζουν το στομάχι με λαχταριστά χειροποίητα πιάτα, από ζυμαρικά μέχρι θαλασσινά και σούσι. Φυσικά, την εκδήλωση θα συνοδεύουν live acts με μελωδίες κλασικής μουσικής, ηλεκτρονικά beats αλλά και εντυπωσιακά ακροβατικά νούμερα από επαγγελματίες περφόρμερ.

Το βιβλιοπωλείο Κομπραί καλεί διακεκριμένους συγγραφείς και θεωρητικούς του σινεμά να συζητήσουν για το βιβλίο "Το ελληνικό σινεμά του φανταστικού 1970-2010" (εκδόσεις Αιγόκερως), την Τρίτη 12/12 (7.30 μ.μ.). Στις σελίδες του, διαβάζουμε για τις ελληνικές ταινίες που ξεφεύγουν από τα όρια της αισθητηριακά αντιληπτής πραγματικότητας, καθώς και τους σκηνοθέτες που προσπάθησαν, μέσω αυτού του είδους, να εξερευνήσουν την πιο σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης υπόστασης.

Διαβάστε Επίσης

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση πραγματοποιείται στο βιβλιομπάρ red n’ noir, με αφορμή την επανέκδοση του παλπ βιβλίου "Οι άνθρωποι της Κοκαΐνης" του Νίκου Μαράκη. Το Σάββατο 9/12 (9 μ.μ.) ο Γιάννης Ράγκος, η Εύα Γανίδου, ο Βασίλης Δανέλλης και ο Τάσος Θεοφίλου μιλάνε για τα δεκάδες ζητήματα που συναντάμε στους "Ανθρώπους της Κοκαΐνης": τη λογοτεχνία του μεσοπολέμου, το αστυνομικό ρεπορτάζ και μυθιστόρημα, την παραβατικότητα, την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας τη δεκαετία του 1920 κ.α.

Το Society Uncensored από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση επιστρέφει με μια ακόμη συζήτηση την Τετάρτη 14/12 (7 μ.μ., Μικρή Σκηνή). "Πώς απαντάμε στην κρίση της Δημοκρατίας" είναι το βασικό ερώτημα της νέας συζήτησης, όπου άτομα που βίωσαν τη στοχοποίηση και τη βία μιλούν για το πώς ο φόβος μπορεί να γίνει δύναμη, τις αυταρχικές αντιδραστικές ιδέες και τι σημαίνει να βιώνεις σήμερα την κρίση της δημοκρατίας. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

This is Athens City Festival 2024: Πάρτυ, ξεναγήσεις και ψυχαγωγικές δράσεις στη δεύτερη εβδομάδα του φεστιβάλ

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Σάμος: Θωρακίζεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου

Η μελέτη περιλαμβάνει μέτρα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας τόσο για τον καθεαυτό αρχαιολογικό χώρο όσο και για τα συνολικά οκτώ κτίσματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του περιφραγμένου χώρου.

Fam trip ΕΟΤ: Προώθηση της συμπεριληπτικής τουριστικής Ελλάδας στις ΗΠΑ

Η Υπηρεσία ΕΟΤ ΗΠΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Αθήνα, την Αργολίδα και την Κρήτη για την ΑμεΑ Αμερικανίδα, Ellen Stohl, και τους συνοδούς της.

Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα": Παράταση ανοιχτής πρόσκλησης

Κοινό και καλλιτέχνες θα μοιραστούν εμπειρίες πολιτισμού και καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, στις 7 δημοτικές κοινότητες της πόλης.

Όσα θα δούμε στην Τεχνόπολη τον Μάιο

Athens Music Week, συναυλίες, εκθέσεις, δράσεις για παιδιά και το 23o Athens Jazz είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

Η ομάδα CoHab μάς καλεί στον συνεργατικό διαγωνισμό νέων για την συνεταιριστική κατοικία στην Ελλάδα

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων για τη μετατροπή κενών κτιρίων σε διαφορετικούς τύπους σεναρίων συνεταιριστικής στέγασης σύμφωνα με τις τοπικές και κοινοτικές ανάγκες.

Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Μάιο στο Athens Book Space

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.